تحولات لبنان و فلسطین

منطقه الغوطه شرقی دمشق که پیش از آغاز جنگ مرکز اقتصادی، زراعی و گردشگری بود، اکنون به‌دنبال تسلط گروه‌های مسلح بر این منطقه و در سایه محاصره ظالمانه آن توسط گروه‌های مسلح به یکی از فاجعه‌بارترین مکان‌ها برای اهالی آن تبدیل شده است.

فاجعه انسانی به‌ جامانده از جنگ و تروریسم در دمشق

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، اهالی الغوطه شرقی با وضعیت دشوار و فاجعه‌بار به جای مانده از تسلط گروه‌های تروریستی بر این منطقه مواجه هستند و ساکنان این منطقه از کمبود شدید مواد غذائی و لوازم پزشکی رنج می‌برند و علاوه بر آن تروریست‌ها به اهالی این منطقه اجازه خروج از آن را نمی‌دهند.

بر اساس این گزارش، پیش از آغاز بحران سوریه، الغوطه یکی از مهم‌ترین مناطق غنی دارای محصولات زراعی در خاورمیانه بود و علاوه بر آن به‌دلیل دارا بودن مکان‌های گردشگری یکی از مکان‌های جاذب گردشگر و سرمایه گذاران عرب و غیرعرب بود.

الغوطه شرقی از شهر «دوما» آغاز و پس از عبور از دشت‌های حاصلخیز تا مناطق جنوب دمشق امتداد می‌یابد و به الغوطه غربی وصل می‌شود.

آبهای فراوان و چشمه‌های زیرزمینی و فراوان و رودخانه‌های الغوطه شرقی معروف است و منبع اصلی تغذیه ساکنان پایتخت است و آب مساحت زیادی از زمین‌های کشاورزی در داخل الغوطه را تأمین می‌کند.

از ابتدای جنگ سوریه که اکنون بیش از 5 سال از آن می‌گذرد، وضعیت الغوطه شرقی نیز با سیطره گروه‌های تروریستی بر این منطقه تغییر کرد و اکنون از ابتدایی‌ترین ابزارهای زندگی مانند برق و آب شرب محروم است و اهالی آن نیز به استفاده از مولدهای جایگزین برق و انرژی برای تأمین مایحتاج خود روی آورده‌اند اما این ابزارها نیز هزینه‌های هنگفتی دارند و اهالی الغوطه نیز بودجه مالی برای صرف این هزینه‌ها را ندارند.

اهالی الغوطه از لحاظ معیشتی نیز با استفاده از محصولات زراعی اعم از سبزیجات و میوه این منطقه امرار معاش می‌کردند و اکنون در سایه جنگ برای تأمین مایحتاج خود با مشکل مواجه شده‌اند و قیمت بقیه مواد غذایی همچون شکر و برنج و غیره نیز بسیار بالاست و خارج از توان خرید ساکنان این منطقه است.

در حال حاضر حدود 385 هزار نفر در الغوطه ساکن هستند و بیشتر جمعیت نیز در بخش مرکزی و به‌دور از درگیری‌ها سکونت گزیده‌اند و اخیراً نیز نزدیک به 30 هزار نفر از ساکنان مناطق شرقی دوما خانه‌های خود را ترک کرده آواره شدند.

ارتش سوریه در تلاش برای کاهش درد و رنج اهالی الغوطه شرقی توانست با کمک کمیته‌های مردمی هزاران غیرنظامی را از مناطق مختلف در الغوطه خارج کرده و به دمشق انتقال دهد و برای این کار نقاطی را برای عبور و خارج کردن غیرنظامیان اختصاص داده شد.

دولت سوریه همچنین با همکاری هلال احمر سوریه و سازمان‌های حقوق بشری اقداماتی را برای ورود ده‌ها کاروان کمک‌رسانی به مناطق تحت محاصره در الغوطه انجام داد تا درد و رنج اهالی این منطقه را کاهش دهد اما با وجود همه این تلاش‌ها ساکنان این منطقه در شرایط بسیار سخت به‌سر می‌برند و بسیاری از خانواده‌ها سرپناهی ندارند و در چادرهایی که در مدارس و زمین‌های زراعی برپا شده است، گذران زندگی می‌کنند، این منطقه امروز با مشکل بیکاری، گرانی و تورم و نبودن درآمد کافی برای خانواده‌ها مواجه است زیرا در نتیجه جنگ بسیاری از کارخانه‌ها تعطیل شده است.

این منطقه اخیراً شاهد تظاهرات‌هایی در محکومیت اوضاع معیشتی و ناراضی و خشم از فرماندهان نظامی گروه‌های تروریستی بود که سرنوشت مردم این منطقه را به بازی گرفته و مواد غذایی را برای خودشان احتکار کرده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.