به گزارش قدس آنلاین به نقل ازنسیم آنلاین، سیدمحمود میرلوحی در گفتگویی در پاسخ به این سوال که ترکیب جدید شورای عالی سیاستگذاری چه زمانی مشخص خواهد شد، عنوان کرد: ظرف همین روزها تعیین نهایی اعضای شورا هم تکلیفش مشخص میشود. پیش از این در جلسهای خدمت آقای خاتمی بودیم و گزارش دادیم در این جلسه در مورد اصل فعال بودن شورای عالی سیاستگذاری در انتخابات بحث شد.
گزارش شورای عالی سیاستگذاری به خاتمی
وی افزود: علاوه بر این آقای موسوی تبریزی هم در مورد کارگروه تعیین ترکیب شورا هم مرتب به آقای خاتمی گزارش میدهند. احزاب عضو شورای عالی مشخص هستند از این رو قرار است این کارگروه روی ترکیب اعضای حقیقی بررسیهای خود را انجام دهد. در این کارگروه علاوه بر آقای موسوی تبریزی، آقایان موسویلاری، حاجی، مبلغ، کمیجانی و دوستان دیگری هم بودند که قرار شد اشخاص حقیق فعلی و آنهایی که قرار است، اضافه شوند را بررسی کنند و در این رابطه پیشنهاد خود را بدهند. این کارگروه گزارش خود را آماده کرده و آن را به آقای خاتمی داده است بنابراین فکر میکنم ظرف همین روزها چارچوب کار مشخص شود.
میرلوحی یادآور شد: در مورد ترکیب هم احزاب که همانها هستند ما حدود ۲۵ حزب در شورای عالی داشتیم به این تعداد فراکسیون امید هم اضافه شده است. دوستان در مورد برخی مجموعهها هم پیشنهادهایی کردند؛ مثل مجمع روحانیون مبارز. به نظر میرسد در نهایت اعضای حقوقی شورای به حدود ۲۸ حزب برسد. به هر حال به زودی تکلیف کار مشخص میشود. شورای هماهنگی جبهه اصلاحات متشکل از ۲۲ حزب است. اینها به علاوه ۴ حزب جدید در شورا بودند.
توضیح در مورد اختلافنظرها نسبت به ادامه کار شورایعالی سیاستگذاری
وی در مورد وجود برخی اختلافنظرها در مورد ادامه کار شورای عالی یا توقف آن، گفت: بعد از مرحله اول انتخابات مجلس هم تعدادی از احزاب نامهای به آقای عارف نوشتند مبنی بر اینکه کار شورایعالی سیاستگذاری تمام شده است. الان کسانی که در شورای هماهنگی نظر به ادامه کار شورایعالی سیاستگذاری دارند، قویتر و اکثریت هستند.
میرلوحی با بیان اینکه تشکیل شورای عالی سیاستگذاری در انتخابات گذشته باعث شد اتفاق بزرگی رخ بدهد، گفت: به گونهای که همه اصلاحطلبان کشور و همه آنهایی که از سال ۷۶ به بعد در ستادهای انتخاباتی بودند، در چهار دسته تقسیم شدند؛ یا احزاب بودند یا مدیران فعلی کشور، یا اشخاص حقیقی و یا نمایندگان ادوار. همه آنها آمدند زیر این چتر فراگیر حضور پیدا کردند. به گونهای که دامنه کار از خود اصلاحطلبان هم فراتر رفت و لیست امید بسته شد. لذا این تجربه موثر و خوبی بود. البته برخی دوستان معتقدند این کار نباید ادامه پیدا کند و همه اصلاح طلبان باید در چارچوب احزاب فعالیت کنند. این یک نظر است که در جای خود محترم است.
نگاه اکثریت بر ادامه فعالیت شورای عالی حاکم است
این فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: ساختاری که در شورای عالی شکل گرفته بسیار مفصل بود و امروز جریان اصلاحات از سامانه قابل اتکایی برخوردار است. همه باید همکاری کنند تا نواقص گذشته هم رفع شود الان از حیث اکثریت نگاه ادامه فعالیت شورای عالی حاکم است. اما بنای ما بر این است که بحث اکثریت و اقلیت مطرح نباشد و همه با همکاری یکدیگر کار را پیش ببرند.
وی ادامه داد: بسیاری از نمایندگان لیست امید میثاقنامهای را امضا کردند که طرف آنها شورای عالی سیاستگذاری بوده است نمیتوان الان با شورای عالی خداحافظی کنیم. فراموش نکنیم که سازو کارهای ما تا قبل از انتخابات ۹۴ جوابگو نبود. اگر جوابگو بود به این سمت نمیرفتیم.
میرلوحی یادآور شد: ما دیدیم که در انتخاباتهای مختلف چقدر چندلیستی و چندصدایی به جریان اصلاحات لطمه زد. برای همین همه با اراده جمعی این تصمیم را گرفتند. البته آقای خاتمی هم حمایت کرد. اتفاقا در این زمینه احزاب پرجمعیت و شاخصتر کار اصلی را انجام دادند. جریان اصلاحات پذیرفته است که منافع ملی را به منافع جریانی خود ترجیح دهد. این در شورای عالی هم تصویب شده و به احزاب هم گفته شده که آنها هم منافع جریانی را بر منافع حزبی خود ترجیح دهند.
عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: برای شورای آینده در تهران ۲۱ نفر منتخب میشوند در حالیکه همین الان احزاب عضو شورای عالی حدود ۲۸ حزب هستند. پس معلوم است هر حزبی یک نفر را نمیتواند داشته باشد. اگر قرار باشد نگاه تقسیم سهم حاکم باشد، به همان روش ۸۴ بازمیگردیم که کشور را به دستانداز انداخت. دوستان باید اصل را بر منافع ملی و بعد منافع جریانی قرار دهند.
وی در پاسخ به این سوال که کدام احزاب مخالف هستند، گفت: از مجمع نیروهای خط امام آقای هادی غفاری از حزب اعتماد ملی آقای منتجبنیا، از حزب مردمسالاری آقای کواکبیان، از حزب اراده ملت ایران آقای حکیمی پور، از مجمع دانشآموختگان ایران اسلامی آقای تقواییان، از انجمن اسلامی مهندسان آقای عابدی در جلسات شورای عالی حضور دارند و حزب وحدت و همکاری هم اصلا عضو شورای عالی سیاستگذاری نیست. علاوه بر این آقای حقشناس هم به نمایندگی از احزابی که در شورای هماهنگی عضو نیستند، در شورای عالی سیاستگذاری حضور پیدا می کنند. البته برخی از این دوستان دیرتر از بقیه به شورای عالی تشریف آوردند.
میرلوحی تاکید کرد: توصیه ما این است اجازه بدهیم همین مسیر که نتیجهبخش هم بوده ادامه پیدا کند. امیدواریم همه به نظر جمع اعتنا کنند چراکه بنای ما همیشه بر اجماع بوده است.
گزارش پیشنهادهای محمدعلی نجفی به شورای عالی سیاستگذاری
وی با اشاره به اینکه فکر میکنم هفته آینده تکلیف کار مشخص شود، گفت: برای انتخابات ریاست جمهوری تکلیف ما مشخص است برای همین بیشتر روی انتخابات شوراها متمرکز خواهیم شد. آقای نجفی هم نتایج بررسیها و پیشنهادهای موجود را به شورای عالی داده است و منتظر هستیم تا اولین جلسه شورا تشکیل شود و این موضوع در شورای عالی مورد بحث و بررسی قرار گیرد به محض تشکیل شورا راهبردها و اصول را ابلاغ می کنیم.
نجفی رئیس ستاد انتخاباتی روحانی است
میرلوحی در پایان با اعلام این خبر که آقای نجفی الان به عنوان رئیس ستاد آقای روحانی انتخاب شده است، گفت: ما باید در مورد انتخابات ریاست جمهوری با ایشان همکاری کنیم. علیالقاعده هم روسای ستادها را آقای نجفی مشخص خواهد کرد. همه باید کمک کنیم سیاستهای دولت یازدهم امتداد داشته باشد.
نظر شما