تحولات منطقه

رئیس جمهور فیلیپین با اعلام جدایی این کشور از متحد دیرینه خود، از اتحاد دوباره خود با چین خبر داد و گفت پکن و مانیل بر سر حل مناقشه دریای چین جنوبی از راه مذاکره به توافق رسیدند.

از آمریکا جدا می‌شویم و با دولت چین متحد خواهیم شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر، «رودریگو دوترته» رئیس جمهور فیلیپین با اعلام «کناره گیری» این کشور از متحد دیرینه خود- آمریکا-، از اتحاد دوباره خود با چین خبر داد و اعلام کرد که پکن-مانیل بر سر حل مناقشه دریای چین جنوبی از راه مذاکره به توافق رسیدند.

همزمان با تیره شدن روابط فیلیپین با آمریکا، دوترته در تلاش است تا زمینه را برای برقراری روابط تجاری جدید با چین فراهم نماید.

«رمون لوپز» وزیر تجارت فیلیپین گفت که قراردادهای تجاری دوجانبه ای میان فیلیپین و چین به ارزش ۱۳.۵ میلیارد دلار به امضاء رسیده است.

تلاشهای دوترته برای جلب همکاری و مشارکت چین ماهها پس از صدور حکم دادگاه لاهه در خصوص مناقشات دریای چین جنوبی به نفع فیلیپین، نشانگر یک چرخش در سیاست خارجی این سیاستمدار ۷۱ ساله فیلیپینی نسبت به همسایه شمالی است.  

دوترته در جریان دیدار با صاحبان کسب و کار و تجارت از دو کشور چین و فیلیپین گفت که «آمریکا اکنون باخته است».

وی در ادامه افزود: «من دوباره با جریان ایدئولوژیکی پکن همداستان شدم و شاید به روسیه بروم تا با [رئیس جمهور ولادیمیر] پوتین صحبت کنم و به وی بگویم که ما سه کشور [چین، روسیه و فیلیپین] علیه جهان هستیم. این تنها راه است».

دوترته در ادامه سخنان خود، جدایی خود از آمریکا را اعلام کرد و خطاب به همتای چینی خود اظهار داشت که «فیلیپین همیشه به شما وابسته خواهد بود. اما نگران نباشید. ما به شما کمک خواهیم کرد همانطور که شما به ما کمک می کنید».

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین دیدار با همتای فیلیپینی خود را یک «نقطه عطف» در روابط دو کشور خواند. وی خطاب به رودریگو دوترته و بدون اشاره به مناقشه دریای چین جنوبی گفت که دو کشور چین و فیلیپین برادران یکدیگر هستند و می توانند «به شیوه ای مناسب و شایسته مناقشات را حل و فصل نمایند».

چین ضمن استقبال از رویکرد جدید فیلیپین، حمایت خود را از نبرد دولت مانیل با قاچاقچیان مواد مخدر اعلام کرد؛ نبردی که غرب آن را با ادعای کشتارهای غیرقانونی محکوم می کند.

گفتنی است چین بر بخش وسیعی از دریای چین جنوبی که سرشار از ذخایر انرژی است، ادعای ارضی دارد و کشورهای همسایه همچون برونئی، فیلیپین،‌ مالزی، تایوان و ویتنام نیز ادعاهای ارضی مشابهی را مطرح می کنند.

در سال ۲۰۱۲ نیز، چین تپه های آبی و مورد مناقشه «اسکاربورو» را به تصرف خود در آورد و ماهیگیران فیلیپینی را از دسترسی به این منطقه ماهیگیری محروم ساخت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.