به گزارش قدس آنلاین حمید قبادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: موضوع لباس بهعنوان یکی از شاخصههای کشورهای مسلمان همواره مورد توجه قرار گرفته و به عبارتی ارتباطات بصری و ملاحظات ایمانی موضوع لباس همواره در دستورات دینی و شاخصههای اسلامی مطرح بوده است.
او ادامه داد: رعایت نکاتی که به نوعی در همهی افراد مسلمان برحسب دستورات دینی واجب است و باید به آن توجه شود، موضوع لباس در جامعهی مسلمانان است که مورد توجه قرار میگیرد. از این شاخص در دنیا با عنوان محصولات حلال در کنار سایر محصولات یاد میشود و میبینیم طی سالهای اخیر موضوع استفاده از محصولات حلال بهشدت مورد توجه قرار گرفته است.
مدیر کارگروه ساماندهی مد و لباس افزود: پیش از این نیز در موضوعاتی مثل مواد غذایی یا حتی لوازم آرایش شاهد اقداماتی در قالب محصولات حلال بودیم، اما درباره لباس حلال و شاخصههای آن در جامعه بینالمللی کمتر اقدام شده است. از این رو با پیشنهاد موسسه توسعه هنرهای معاصر مبنی بر برپایی نمایشگاه اکسپوی حلال در کشور اسپانیا موافقت شد تا با رعایت اصول تبیینشده در موضوع استاندارد پوشاک حلال، بویژه رعایت ویژگیهای لباس از دیدگاه اسلام تعدادی از لباس ایرانی بهنمایش درآید.
قبادی با بیان اینکه نخستین دوره این نمایشگاه سال گذشته برگزار شد، گفت: نخستین دوره با استقبال خوب متخصصان بویژه پژوهشگران و تولیدکنندگان آثار اسلامی و محصولات حلال در اسپانیا برگزار شد و امسال دومین دوره آن برگزار میشود.
او بیان کرد: نکاتی که تاکید شده تا شرکتکنندگان در این نمایشگاه به آن توجه کنند، قطعا با ویژگیهایی که ما در لباس اسلامی از آن با عنوان وقار و متانت یاد میکنیم منطبق خواهد بود، بر این اساس اقدامات اولیه از سوی موسسه توسعه هنرهای معاصر که برگزارکننده این برنامه است صورت گرفته و کارگروه ساماندهی مد و لباس از برگزاری بخش لباس حلال حمایت کرده است.
مدیر کارگروه ساماندهی مد و لباس درباره اینکه چه کسانی میتوانند در این نمایشگاه شرکت کنند، توضیح داد: طراحان لباس میتوانند نمونههای خود را به دبیرخانه موسسه مجری ارائه کنند و بعد از انجام ارزیابیهای لازم، امکان حضور شرکتکنندگان در این نمایشگاه فراهم میشود. تلاش شده این آثار موید و معرف لباس اسلامی و ایرانی باشد و به نوعی شاخصهها و فاکتورهای آراستگی و رعایت موزاین شرعی را داشته باشند.
قبادی اظهار کرد: شرکت در این نمایشگاه براساس همکاری با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بویژه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مادرید صورت گرفته است.
او هدف از شرکت در این نمایشگاه را به نمایش گذاشتن توانمندی جمهوری اسلامی ایران در طراحی و تولید لباس اسلامی دانست و افزود: ضمن آنکه ترویج فرهنگ لباس اسلامی و استفاده از آن در دنیا در حال شکلگیری است، یکی از ابزارهای بسیار مهمی که ما در فعالیتهای فرهنگی از آن یاد کردیم موضوع لباس است. ما همچنان که در حوزه فرهنگی، کتاب، سینما و سایر محصولات را معرفی میکنیم، لباس هم قابلیت این را دارد که در شاخصهایی که میتوان برای آن ترسیم کرد در عرصههای جهانی حاضر شود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در پاسخ به اینکه لباسهای اسلامی کشورهای دیگر با لباسهای اسلامی در ایران متفاوت است. بنابراین تا چه اندازه لباسهای کشور ما میتواند در کشورهای دیگر از جمله اسپانیا کاربرد داشته باشد، گفت: اساسا مد مطرح در دنیا به معنای ارائه پیشنهاد جدید است، بروز و ظهور مد اسلامی و ایرانی یک پیشنهاد جدید در دنیا مطرح میکند و اینطور نیست که سلایق گذشته را تکرار کند.
قبادی ادامه داد: مد اسلامی - ایرانی باید به دنیا معرفی شود، استقبال بعد از عرضه قابل بررسی است. نکتهای که ما نسبت به آن امیدواریم و پیشبینی میکنیم که به نتیجه برسانیم مدل مانتو اسلامی در ایران است که میتواند در دنیا تاثیرگذار باشد و جایگاه حرفهای را برای خودش باز کند و به پوشش مناسب در دنیا کمک کند.
او بیان کرد: گاهی میبینیم یک کالای ارزشمندی را در اختیار داریم که بسیاری از مواقع به آن توجه نمیکنیم. من مطمئنم اگر این نمایشگاه به خوبی برگزار شود و طراحان ما در آن به خوبی حضور داشته باشند طبعا میتوانیم نتیجه خوبی را داشته باشیم.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس اضافه کرد: نمایشگاه اکسپوی حلال ۲۰۱۶ اسپانیا ۲۰ و ۲۱ آبان ماه در مادرید برگزار میشود و هر طراح ایرانی میتواند ۱۰ مدل لباس اجتماع ارائه کند که به مدت دو روز در این نمایشگاه، نمایش داده شود.
نظر شما