تحولات لبنان و فلسطین

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت که در راستای وقفه بشردوستانه، نیروی هوایی روسیه و سوریه از ۹ روز پیش تا کنون هیچ پروازی بر فراز حلب نداشته‌اند.

 ۹ روز است که نیروی هوایی روسیه و سوریه بر فراز حلب پروازی نداشته‌اند

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم ، مقامات نظامی روسیه می‌گویند در راستای «وقفۀ بشردوستانه» در حملات هوایی به شهر حلب، از 9 روز پیش تاکنون هیچ پروازی از سوی نیروی هوایی روسیه و سوریه بر فراز این شهر صورت نگرفته‌است.

ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل، نیز از سازمان ملل و غرب خواسته‌است در اسناد خود را برای اثبات ادعاهای مطرح‌شده مبنی بر ادامۀ حملات روسیه به حلب ارائه دهند.

چورکین در اظهارات خود در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «اگر اسنادی از هرگونه حمله به حلب  دارید، لطفاً ارائه دهید.»

روسیه و سوریه از روز سه‌شنبه (27 مهر) در پاسخ به درخواست سازمان ملل و به نشان حسن نیت، «وقفۀ بشردوستانه» اعلام کردند و هرگونه حملۀ هوایی به شهر حلب را به حالت تعلیق درآوردند.

چورکین هماهنگ‌کنندۀ کمک‌های بشردوستانه سازمان‌ملل را به موضع‌گیری مغرضانه و جانبدارانه دربارۀ اوضاع شهر حلب متهم کرد.

استفن اوبرایان، هماهنگ‌کنندۀ کمک‌های بشردوستانه سازمان‌ملل، در اظهارات اخیر خود ادعا کرده‌بوده حلبِ سوریه با بمباران‌های روسیه و سوریه به «منطقۀ کشتار» تبدیل شده‌است.

نماینده سوریه در سازمان ملل نیز اوبرایان را به اتخاذ رویکرد جانبدارانه متهم کرد و گفت: «به نظر می‌رسد وی نتوانسته‌است وقفۀ حملات هوایی روسیه را درک کند.»

بشار جعفری شکست طرح آتش‌بس برای انتقال مجروحان از حلب را به گروه جبهه‌النصره نسبت داد و از مقام‌های سازمان ملل به خاطر عدم رسیدگی هدفمند نسبت به این گونه حقایق انتقاد کرد.

پیشتر وزارت دفاع روسیه گفته‌بود شبه‌نظامیان تکفیری همچنان مناطق مسکونی حلب را هدف حملات کورکورانه قرار می‌دهند و از خروج غیرنظامیان از بخشِ تحت تصرف ستیزه‌جویان، جلوگیری می‌کنند.

در همین حال گروه‌های نزدیک به شبه‌نظامیان مدعی شدند در اثر حملات هوایی به یک مدرسه در یکی از روستاهای حومۀ ادلب، دست‌کم 26 نفر کشته شده‌اند.

این روستا در شمال‌شرق سوریه و نزدیک حلب قرار دارد. گروه‌های مخالف دولت سوریه ادعا می‌کنند این حمله روز چهارشنبه اتفاق افتاده‌است. آن‌های مدعی هستند این حمله توسط هواپیماهای روسیه انجام شده‌است.

این حادثه در ابتدا توسط گروه موسوم به دیده‌بان حقوق بشر سوریه، که به گروه‌های مخالف دولت سوریه نزدیک است،  و شبکۀ دفاع غیرنظامی، که بودجۀ آن از سوی غرب تامین می‌شود، گزارش شد.

صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) حمله به ادلب را محکوم کرد و آن را نوعی «جنایت جنگی» دانست.

یونیسف همچنین ادعا کرده‎‌است که شاید این حادثه «مرگبارترین حمله به یک مدرسه» از آغاز جنگ در سوریه باشد.

استان ادلب در شمال‌غرب سوریه در کنترل نیروهای «جیش الفتح»، که از ائتلاف برخی از گروه‌های شبه‌نظامی در سوریه تشکیل شده‌است، قرار دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.