به گزارش قدس آنلاین از تبریز، علی جهانگیری در دیدار با هیات فناوری مالزی با بیان اینکه دو سال پیش پنج منطقهویژه علم و فناوری موفق به کسب مجوز فعالیت در کشور شدند، اظهار کرد: منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تبریز یکی از این مناطق است. در حال حاضر در ابتدای کار راه اندازی کریدور هستیم چرا که تشکیل یک کریدور عناصر زیادی چون دانشگاه های فعال، مراکز علمی و تحقیقاتی و نوآوری، شکرتهای دانشبنیان و صنایع بزرگ و فناورمحور را در کنار هم میطلبد.
وی افزود: به عبارت دیگر منطقهویژه علم و فناوری مانند چتری است که همه این نهاد ها را در ذیل یک مجموعه فناورانه دور هم جمع می کند. منطقهویژه ربع رشیدی نیز چون سوپرکوریدور مالزی محدود به یک منطقه خاصی نیست بلکه شامل 12 دانشگاه بزرگ تبریز، بیش از 70 مرکز تحقیقاتی، بالای 4500 واحد صنفی متوسط ، بیش از 220 هزار نفر دانشجو، چهار هزار عضو هیات علمی، 10 مرکز رشد و پارک علم و فناوری، دو مرکز نوآوری آماده افتتاح و 10 کانون تمرکز فناوری با 10 محور مختلف فناوری است.
وی با بیان اینکه در مسیر تبدیل تبریز به یک کریدور موفق به کمکهای سرمایهگذاران خارجی نیاز داریم، ادامه داد: در چهارمین نمایشگاه فناوریهای نو و پیشرفته ربع رشیدی حدود 1700 طرح داخلی و خارجی ثبتنام کردند که حدود 1500 طرح که اکثرا قابلیت تجاریسازی دارند، در این نمایشگاه برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.
جهانگیری تاکید کرد: می توانیم یک مرکز نوآوری مشترک در تبریز ایجاد کنیم و اطلاعات فناورانه خود را در این مرکز به یکدیگر انتقال دهیم. هم چنین هر گونه اطلاعاتی در خصوص طرحها بخواهید بهطور کامل در اختیار شما قرار میدهیم تا برای تجاریسازی آن در کشور خود یا در ایران ما را یاری کنید.
مدیر منطقهویژه علم و فناوری با اشاره به ایجاد شبکههای فناوری در منطقهویژه علم و فناوری ربع رشیدی گفت: دانشگاه ها بهصورت جزیرهای کار میکردند اما ایجاد این شبکهها فعالیتهای نوآورانه را در کنار هم جمع میکند تا شاهد نتایج خوبی در این زمینه باشیم.
وی هم چنین با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هر گونه ریسک غیرتجاری سرمایهگذاران خارجی را تضمین میکند، تاکید کرد: اگر سرمایهگذار خارجی در ایران بهعنوان شرکت ایرانی مجوز بگیرد میتواند 100 درصد از سهام آن را در اختیار بگیرد و از همه مزایایی که برای بخش خصوصی ایرانی در نظر گرفته شده است بهرهمند شود.
وی خاطرنشان کرد: میخواهیم تبریز را به مرکز تجارت فناوری ایران تبدیل کنیم و در این راه به کمک سرمایهگذاران نیاز داریم.
چهارمین نمایشگاه و جشنواره بینالمللی فناوریهای نو و پیشرفته ربع رشیدی از 20 تا 23 آبانماه در محل نمایشگاه بینالمللی تبریز در حال برگزاری است.
نظر شما