تحولات منطقه

معاون پژوهشی پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی سه شاخصه مهم سی‎امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی را معرفی کرد.

معرفی سه شاخصه سی‎امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از تسنیم، صادق گلزاده معاون پژوهشی پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی،  با بیان اینکه مأموریت کنفرانس وحدت اسلامی بر اساس نامش تقریب مذاهب اسلامی است به ذکر مهم‌ترین شاخصه‌های این دوره از کنفرانس پرداخت و گفت: اولین شاخصه این دوره از کنفرانس چاپ موسوعه‌ای ‌ ۶۲ جلدی با عنوان «السنة النبویة فی مصادر المذاهب الاسلامیة» بود که این موسوعه در ۲۰ مجلد قطور در لبنان چاپ شد و در کنفرانس امسال رونمایی شد.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی از چاپ این کتاب نزدیک کردن مذهب اسلامی به یکدیگر بود، تصریح کرد: از از آنجایی که مذاهب آرای خود را از کتاب و سنت می‌گیرند، به فکر این افتادیم برای نزدیک کردن آنها به یکدیگر مجموع احادیث مشترک بین‌الفریقینِ صادره از پیامبر(ص) را در مرکز مطالعات تقریبی جمع‌آوری کنیم و در نهایت بعد از ۱۵ سال آماده چاپ شد که در این دوره از کنفرانس از آن رونمایی شد. بنابراین این رونمایی از برجسته‌ترین رونمایی‌های امسال می‌تواند باشد.

گلزاده با اشاره به دومین شاخصه این دوره از کنفرانس وحدت اسلامی گفت: مقام معظم رهبری طی حکم دبیر کلی مجمع جهانی تقریب مذاهب به آیت‌الله اراکی، روی دیپلماسی و فرهنگ تقریب تأکید ویژه داشتند؛ بر این اساس هر سال بر کیفیت برنامه‌های کنفرانس وحدت اسلامی افزوده می‌شود تا جایی که امسال جشنواره بین‌المللی فیلم تقریب از ده‌ها کشور با حدود ۹۰۰ اثر برگزار شد و برگزیدگانش به دست رئیس جمهور مورد تشویق قرار گرفتند.

وی حضور مجمع عمومی تقریب مذاهب اسلامی را سومین شاخصه سی‌امین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: مجمع تقریب مذاهب اسلامی تعدادی رکن اساسی دارد: اولین آن، مجمع عمومی است که متشکل از ۴۰۰ نفر از شخصیت‌های ملی و بین‌المللی است. این مجمع سه سال یک بار فرصت حضور در این کنفرانس را دارد که امسال یکی از آن سالهاست. بنابراین این دوره از کنفرانس ۴۰۰ نخبه از جهان اسلام را دور همدیگر جمع کرده است تا به گفتمان روی اساسی‌ترین موضوعات منطقه در بحث تقریبی یعنی تکفیر بپردازند، زیرا تکفیر کاملاً در مقابل تقریب و بر ضد آن است. در حالی که وظیفه تقریب برطرف کردن اختلافات جهان اسلام و تبدیل کردن آن به یک پیکره واحد است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.