به گزارش قدس آنلاین به نقل از شفقنا به نقل از ایرنا، دفاع و مظلوم فلسطین اعلام شده است که باید این روند برای انزوای رژیم آپارتاید تلاویو ادامه یابد.
پس از تصویب این قطعنامه بلافاصله مقامات و کشورهای زیادی مواضع رسمی خود را اعلام کردند و با انتشار بیانیه های جداگانه از این تصمیم سازمان ملل حمایت کردند حتی جان کری وزیر امور خارجه امریکا آن را تایید کرد و گفت که ما نمی توانیم با قطعنامه سازمان ملل که آشکارا مشخص می کند طرفین اکنون باید در جهت حفظ امکان برقراری صلح اقدام کنند، مخالفت کنیم.»
**دبیر کل سازمان ملل
«بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل، تصویب قطعنامه را یک «گام قابل ملاحظه» دانست و تاکید کرد سازمان ملل آماده است برای دستیابی به راه حل تاسیس دو دولت از تمامی طرف های درگیر حمایت کند.
به گزارش تارنمای رسمی سازمان ملل متحد، سخنگوی ارشد این سازمان در بیانیه ای اعلام کرد: این قطعنامه نشان می دهد که ایفای نقش راهبری از سوی شورای امنیت و اقدام جمعی جامعه جهانی بسیار ضروری است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «دبیر کل از این فرصت استفاده می کند و از رهبران اسرائیلی و فلسطینی می خواهد تا برای فراهم کردن بستر مساعد برای بازگشت به مذاکرات جدی و معنادار با جامعه جهانی همکاری کنند.
** مواضع مقامات آمریکا
مواضع امریکایی ها در دو جبهه ی کاملا متضاد رودرو قرار دارد از یک سو کاخ سفید با وتو نکردن قطعنامه و رای ممتنع راه را برای تصویب ان هموار کرد و از سوی دیگر افراطیون و حامیان رژیم صهیونیستی این موضع کاخ سفید و دولت اوباما را بشدت مورد حمله قرار دادند.
**جان کری
وزیر خارجه امریکا آمریکا اقدام سازمان ملل را تایید کرد و از طرفین فلسطینی و اسرائیلی خواست برای تاسیس دو دولت مستقل تلاش کنند و امکان برقراری صلح را از بین نبرند
جان کری در بیانیه خود پس از اعلام تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه شهرک سازی های اسرائیل اعلام کرد که «اقدام امروز ایالات متحده برای تحقق یک هدف اساسی انجام شد و آن حفظ امکان دستیابی به راه حل تاسیس دو دولت (فلسطینی و اسرائیلی) است.
‘چندین دهه است که تمامی دولت های آمریکا توافق دارند که تنها راه دستیابی به یک صلح عادلانه و پایدار بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها همین است.»
وی با تاکید بر این که آمریکا با تمامی مفاد قطعنامه موافق نیست، افزود: ما نمی توانیم با قطعنامه سازمان ملل که آشکارا مشخص می کند طرفین اکنون باید در جهت حفظ امکان برقراری صلح اقدام کنند، مخالفت کنیم.»
**دونالد ترامپ
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا در واکنش به قطعنامه ساعتی پیش شورای امنیت علیه شهرکسازی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی، تاکید کرد بعد از ورود وی به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه، فلسطینی ها دیگر در سازمان ملل تریبونی نخواهند داشت و اوضاع این سازمان پس از این تغییر خواهد کرد.
شبکه خبری «سی ان ان» در این باره افزود: «ترامپ وعده داده است که سفارت آمریکا در اسرائیل را از تل آویو به بیت المقدس منتقل کند و «دیوید فریدمن» را به عنوان سفیر واشنگتن در اسرائیل انتخاب کرده که از حامیان شهرک سازی است.
وی پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه شهرک سازی ها در فلسطین در توییتی نوشت: «در مورد مسائلی که به سازمان ملل مربوط می شود…شرایط پس از ۲۰ ژانویه (زمان ورود وی به کاخ سفید) تغییر خواهد کرد».
وی که به همراه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل به شدت تلاش کرد تیم باراک اوباما را متقاعد کند که قطعنامه مذکور را وتو کند همچنین تاکید کرد که بعد از ۲۰ ژانویه، فلسطینی ها دیگر در سازمان ملل تریبونی نخواهند داشت.
**پال رایان
‘پال رایان’ رییس مجلس نمایندگان آمریکا خودداری نماینده کشورش از وتو قطعنامه ضدیت با شهرک سازی های رژیم صهیونیستی را شرم آور خواند و آن را ضربه ای به صلح فلسطینی ها توصیف کرد.
‘پال رایان’ رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا قبل از تصویب قطعنامه مذکور با صدور بیانیه ای در مورد تصویب آن نوشته بود این اقدامات در سازمان ملل متحد تنها یک هدف را دنبال می کند و آن اهانت و سلب مشروعیت از ‘دولت دموکراتیک اسرائیل’ است.
رایان در این بیانیه مدعی شده بود که تصویب این قطعنامه صلح فلسطین را به مخاطره خواهد انداخت و سبب دور شدن طرفین از امکان پیگیری مذاکرات صلح خواهد شد.
رییس مجلس نمایندگان آمریکا عصر جمعه در پی تصویب این قطعنامه بیانیه تازه ای منتشر کرد و امتناع نماینده آمریکا از دادن رای منفی به آن را اقدامی شرم آور خواند و نوشت که تصویب این قطعنامه ضربه به صلح محسوب می شود و زمینه و زیربنای خطرناکی را برای تلاش های دیپلماتیک بیشتر در جهت منزی کردن اسرائیل فراهم خواهد ساخت.
وی در این پیام تهدید کرده است که ‘دولت متحد جمهوریخواه آمریکا’ در آینده برای جبران خسارت هایی که به گفته او دولت فعلی آمریکا وارد آورده تلاش خواهد کرد و بار دیگر بنای اتحاد و پیوند آمریکا با رژیم صهیونیستی را ازسرخواهد گرفت.
**سامانتا پاور
«سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در واکنش به رای ممتنع کشورش به قطعنامه شورای امنیت برای توقف شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی تاکید کرد، رای واشنگتن به معنای کاهش تعهد کاخ سفید به تامین امنیت تل آویو نیست.
پاور طی سخنانی افزود: «رأی واشنگتن حامل این پیام است که شهرکسازیهای اسرائیل غیرقانونی هستند و باید متوقف شوند. اما آمریکا با تمامی مفاد این قطعنامه موافق نبود به همین دلیل رای مثبت نداد. با این حال اگر این قطعنامه به اقدامات غیرسازنده فلسطینی ها نپرداخته بود آمریکا اجازه نمی داد تصویب شود. این رای به این معنا نیست که از تعهد آمریکا به تامین امنیت اسرائیل کاسته شده است.
وی همچنین تاکید کرد: «اما ما نمی توانیم با این قطعنامه که خواستار زندگی دو ملت با آرامش و صلح در کنار یکدیگر است، مخالفت کنیم».
پاور همچنین تاکید کرد: «این قطعنامه با سیاست های هر دو حزب آمریکا سازگار است و به همین دلیل ما آن را وتو نکردیم».
همچنین «یوال اشتاینیتز» Yuval Steinitz یکی از وزرای رژیم اشغالگر قدس در گفت و گو با کانال ۲ رژیم صهیونیستی گفت: آمریکا با وتو نکردن این قطعنامه، اسرائیل را به عنوان متحد خود در خاورمیانه تنها گذاشت و گفت که رفتار آمریکا رفتار یک دوست نبود.
**بن رودز
«بن رودز» قائم مقام مشاور ارتباطات استراتژیک در «شورای امنیت ملی» آمریکا، پس از وتو نکردن قطعنامه شورای امنیت علیه شهرکسازی رژیم صهیونیستی از سوی واشنگتن اعلام کرد: تمام تلاش های دولت اوباما برای دستیابی به راه حل تاسیس دو دولت فلسطینی و اسرائیلی، شکست خورده است.
وی روز جمعه در توضیح این که چرا واشنگتن قطعنامه شورای امنیت علیه تداوم شهرک سازی ها در اراضی اشغالی را وتو نکرد؟ به خبرنگاران گفت: «ما همه راه ها را امتحان کردیم و تلاش کردیم گفت و گوهای مستقیم ترتیب بدهیم ولی تنها نتیجه ای که همیشه به دست آمد شکست بود. ما سخنانی درباره راه حل تاسیس دو کشور می شنویم اما شاهد اقداماتی هستیم که تحقق این امر را غیرممکن می کند. نتانیاهو فرصت داشت تا سیاست هایی را دنبال کند که امروز نتیجه دیگری به همراه داشته باشد. او فقط می تواند خودش را سرزنش کند».
این مشاور عالی رتبه امنیتی امریکا همچنین تاکید کرد: «فلسطینی ها هم فرصت های بسیاری را از دست دادند. در هر حال این نتیجه ای نبود که ما در پی آن بودیم. ما می بایست چند سال قبل این کار را انجام می دادیم».
** گروه های فلسطینی
گروه ها و شخصیت های فلسطینی تصویب قطعنامه را نشانه ای از واکنش جهانیان به اقدام غیر قانونی رژیم صهیونیستی در ساخت و گسترش شهرک سازی ها در اراضی اشغالی فلسطین دانسته و ابراز امیدواری کردند که جامعه جهانی از این پس در دفاعاز حقوق حقه مردم مظلوم فلسطین از خود تلاش و همت بیشتری نشان دهد.
** سفیر دائم فلسطین در سازمان ملل
ریاض منصور سفیر دائم فلسطین در سازمان ملل متحد بامداد شنبه در نیویورک در واکنش به تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه شهرک سازی های رژیم صهیونیستی گفت: سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که شهرک سازی ها دیگر بس است. وی با تشکر از همه اعضای شورای امنیت به ویژه مصر، نیوزلند، مالزی، سنگال و ونزوئلا که پیشنهاد این طرح راه تقدیم شورای امنیت کردند، گفت: تصویب این قطعنامه یک گام ضروری و مهم برای حل یکی از بزرگترین مشکلات موجود در برنامه سازمان ملل متحد برای تحقق صلح و آرامش در منطقه ما محسوب می شود.
ریاض منصور با محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی در خصوص شهرک سازی ها و انواع مختلف ظلم ها و فشارها به مردم فلسطین، تاکید کرد که این شهرک ها قانونی نیست و نقض آشکار قوانین بین المللی بویژه منشور سازمان ملل متحد به شمار می آید.
سفیر دائم فلسطین در سازمان ملل متحد با اشاره به این که شهرک های صهیونیستی یکی از موانع اصلی در دستیابی به صلح و تشکیل دولت فلسطینی به شمار می آید، تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه شهرک سازی ها را ارزشمند و قابل تقدیر دانست.
ریاض منصور گفت: شورای امنیت پس از سال ها ناتوانی در تصمیم گیری و محکوم کردن اقدامات غیر قانونی و ظالمانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطین امروز توانست در این زمینه تصمیم گیری کند.
وی تاکید کرد که این اقدام شورای امنیت در صورتی معنادار و ملموس خواهد شد که با اقداماتی چون ادامه تلاش ها برای پایان بخشیدن اشغال گری و در نهایت تشکیل کشور فلسطینی همراه شود.
وی با ابرازا امیدواری به این که منطقه در آینده شاهد تلاش های مهم تری برای رسیدن به یک افق سیاسی روشن باشد، افزود: ما به طرح عربی به عنوان سنگ بنای صلح تاکید داریم و امیدواریم که در نهایت تلاش های کشورهای مختلف اعم از فرانسه، روسیه و مصر ما را به نتیجه مطلوبمان برساند.
**حماس
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بامداد شنبه تصویب قطعنامه ضد صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد را ارزنده عنوان کرد و خواستار ادامه و افزایش مواضع عادلانه جامعه جهانی در خصوص مساله فلسطین شد.
حماس در بیانه ای افزود: مواضع کشورهایی که در جلسه شورای امنیت به حق قانونی مردم فلسطین در مالکیت بر زمین ها و اموالشان رای دادند و سیاست های خصمانه شهرک سازی ها علیه مردم را مردود دانستند، ارزنده است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کرد که از هرگونه تغییر و تحول مهمی که در مواضع جامعه جهانی در دفاع از حق مردم فلسطین در عرصه بین المللی صورت گیرد استقبال می کنیم.
** تشکیلات خودگردان فلسطینی
سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطینی بامداد شنبه در واکنش به تصویب قطعنامه ضد رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: قطعنامه شورای امنیت علیه شهرک سازی ها سیلی محکی بر سیاست های رژیم صهیونیستی است.
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، نبیل ابو ردینه در بیانیه ای کوتاه افزود: تصویب قطعنامه علیه شهرک سازی های با رای اکثریت اعضای شورای امنیت حمایت قوی برای تشکیل کشور فلسطینی است.
**کویت
کویت با حمایت از مصوبه روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکومیت شهرکسازی های رژیم صهیونستی خواستار ادامه روند اعمال فشار بر صهیونیست ها شد.
مرزوق الغانم رئیس مجلس امت کویت در گفت و گو با خبرنگاران تصویب قطعامه محکومیت شهرکسازی های اسرائیل در شورای امنیت را امری مثبت دانست و گفت : این قطعنامه خواستار توقف هرچه سریعتر روند شهرکسازی ها در سرزمین های اشغالی فلسطین می باشد و امری قابل تقدیر است.
وی افزود : این قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل اقدامی صحیح و گامی رو به جلو بوده و یک قدم از مجموعه گام های اعمال فشار دیپلماتیکی است که باید علیه اسرائیل اعمال شود تا تل آویو به قطعنامه ها و قوانین سازمان ملل تن دهد و به آن پایبند باشد.
الغانم گفت : همزمان با قطعنامه شورای امنیت باید مجموعه اقدامات دیگری در محافل و نهادهای بین المللی علیه اسرائیل انجام شود، به عنوان مثال اتحادیه بین المجالس می تواند با همکاری اعضا با تصویب قطعنامه ای اسرائیل را تحت فشار قرار دهد و کویت از اعضای اتحادیه می خواهد در این زمینه وارد عمل شوند و تحریم های عملی را علیه اسرائیل اعمال نمایند.
الغانم تصریح کرد : ممکن است گام های دیپلماتیک در برخورد با اسرائیل کافی نباشد اما تمامی این اقدامات ارزشمند است و همکاری کشورها برای رسوا کردن اسرائیل را نشان می دهد، چرا که این رژیم همواره قوانین حقوقی بین المللی را نقض کرده است.
** خشم مقامات رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی در اعتراض به تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه شهرک سازی ها که به پیشنهاد نیوزلند، مالزی، ونزوئلا و سنگال در شورای امنیت مطرح شد، سفیرانش را از نیوزلند و سنگال فراخواند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دیوید کیز سخنگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: نتانیاهو دستور داده است تا سفر آتی وزیر امور خارجه سنگال به اسرائیل لغو و همچنین همه برنامه های کمک رسانی به این کشور قطع شود.
دفتر نتانیاهو جمعه شب لحظاتی پس از تصویب این قطعنامه در بیانیه ای اعلام کرد: «اسرائیل به قطعنامه ای که شورای امنیت روزجمعه (۴ دی ماه/۲۴ دسامبر) تصویب کرده و خواستار پایان دادن به شهرک سازی ها شده است، پایبند نخواهد ماند. اسرائیل این قطعنامه شرم آور ضد اسرائیلی سازمان ملل را رد می کند و به مفاد آن پایبند نخواهد ماند.»
انتهای پیام
نظر شما