به گزارش قدس آنلاین ، دکتر محمد رضا متوسل الحسینی اظهار داشت : بیماری سل یک بیماری مزمن و مشترک بین انسان و دام می باشد که از دیر باز سلامت دام و انسان را تحت تاثیر خود قرار داده است. مبارزه با این بیماری در حیطه وظایف ادارات دامپزشکی تعریف شده و در صدر برنامه های این اداره کل قرار دارد.
وی افزود : گاوهای آلوده مخزن باکتری سل بوده و میکرب را از طریق شیر و ترشحات تنفسی هنگام سرفه دفع می نمایند و از این طریق انسان و سایر دام ها را مبتلا می سازند. لذا مهمترین راه پیشگیری از بیماری در واحدهای پرورش دام خودداری از خرید گاوهایی است که فاقد پیشینه بهداشتی مشخص وگواهی تست سل هستند.
متوسل الحسینی تصریح کرد: با توجه به اینکه واکسن خاصی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد، انجام تست سل بر روی دام ها و تشخیص دام های مبتلا به منظور جداسازی و کشتار دام آلوده بهترین راهکار موجود به منظور کنترل و مقابله با این بیماری مشترک می باشد. در همین راستا طی ۹ ماهه اول سال جاری تعداد بیش از ۱۰ نوبت سر دام در استان یزد تحت پوشش تست سل قرار گرفتند و تعداد ۳۵ راس دام آلوده شناسایی و راهی کشتارگاه گردیدند.
وی خاطرنشان ساخت : پس از انجام تست سل در صورتی که از وجود این بیماری در دام اطمینان حاصل شود اقدام به کشتار دام آلوده و معدوم سازی تمام و یا قسمت هایی از لاشه دام نموده و در قبال آن به دامداران غرامت پرداخت می شود.
متوسل الحسینی افزود: با توجه به اینکه این بیماری می تواند بهداشت عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار دهد، مساعدت جدی مسئولان در زمینه تأمین هزینه های طرح و پرداخت غرامت دامداران، دستیابی به اهداف برنامه و همکاری دامداران را افزایش خواهد داد.
نظر شما