تحولات لبنان و فلسطین

کرمان - مدیر پایگاه جهانی بم از آغاز بررسی های باستان شناسی حصار غربی ارگ از اسفندماه سال جاری خبر داد.

 بررسی باستان شناسی حصار غربی ارگ بم از اسفندماه امسال آغاز شود

به گزارش قدس آنلاین، افشین ابراهیمی گفت: بر اساس بررسی های مقدماتی و تفاهم نامه ای که با موسسه عالی مرمت ایتالیا داشته ایم قرار است بررسی باستان شناسی حصار غربی ارگ نیز از اسفندماه امسال آغاز شود.

وی در خصوص نحوه بازسازی ارگ بم با تاکید بر وسعت ۲۳ هزار هکتاری پایگاه جهانی بم و منظر فرهنگی آن که ۱۸ هکتار آن بنای ارگ بم است گفت: این پایگاه به دلیل ثبت جهانی بم و منظر فرهنگی آن در تمام زمینه ها با کمیته میراث جهانی یونسکو هماهنگ است و راهبرد این پایگاه برای بازسازی ارگ بم  طرح جامع مدیریت حفاظتی بم  است که  مورد تایید سازمان یونسکو  قرار گرفته و بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی تهیه شده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی بم  با تاکید بر اینکه رویکرد این پایگاه، برگرداندن چهره ارگ بم به قبل از تخریب نیست  افزود: برخی از  آثار معماری و باستان شناسی که پس از زلزله آشکار شده اند بسیار  ارزشمند و نیازمند مطالعات بیشتری هستند  و از این رو نباید با لایه های مرمتی پوشانده شوند.

وی آغاز مرمت دروازه ورودی از چهار ماه پیش پس از آوار برداری و خوانا سازی آن در سال های پیش را مورد توجه قرار داد و گفت: امیدواریم تا نوروز امسال مرمت طبقه اول ورودی ارگ که هشتی ورودی دروازه را تشکیل می دهد را  به پایان برسانیم.

ابراهیمی  دروازه ورودی  حصار پیرامونی، حصار دوم و سوم، بخشی از حاکم نشین و حصار آن، بازار، تکیه، سربازخانه، بخشی از اصطبل، تعدادی از خانه های اعیانی، مسجد پیامبر (ص)، خانه سیستانی و مسجد جامع در داخل ارگ بم و همچنین بناهای شاخص بیرون از ارگ همچون مجموعه عامری ها، مجموعه وکیل و ...و  را از جمله بخش هایی برشمرد که مورد مرمت قرار گرفته اند.

وی در خصوص همکاری های کشور های خارجی در عملیات بازسازی ارگ بم گفت:  با توجه به توانمندی و ظرفیت های بالقوه در کشور  و پایگاه بم به لحاظ متخصصان و کارشناسان مرتبط سهم داخلی بسیارپررنگ بوده و مشارکت کشور هایی  همچون ایتالیا و آلمان دارای سهمی کمتر از یک درصد ، ژاپن در زمینه های پژوهشی و آموزشی و فرانسه نیز در زمینه پژوهشی و راه اندازی آزمایشگاه خشت بوده  است.

ابراهیمی زلزله خیز بودن منطقه و  گسل های فعال در این منطقه را مورد توجه قرار داد و گفت : روند بازسازی، مراقبت و حفاظت از ارگ بم  امری مستمر است  که در طول سال صورت می گیرد.

ارگ بم در سال ۱۳۴۵ با شماره ۵۱۹ در فهرست میراث ملی به ثبت رسید. و از سال ۱۳۵۱ با تخصیص اعتبار سالیانه مورد مرمت قرار گرفت . با تبدیل  این اثر به پایگاه میراث فرهنگی در سال ۱۳۷۲، پروژه های حفاظتی و مرمتی آن از سوی این پایگاه صورت گرفت.

این اثر به عنوان بزرگترین سازه خشتی جهان در زلزله مهیب ساعت پنج و بیست و هشت دقیقه صبح روز جمعه پنج دی ماه ۱۳۸۲ شهر تاریخی بم به شدت تخریب شد  

بم و منظر فرهنگی ان در سال ۱۳۸۳ در فهرست میراث جهانی قرار گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.