تحولات منطقه

۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۷
کد خبر: ۴۸۶۹۶۸

رییس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح چهارقطعنامه بین‌المللی ایران در ارتباط با مقابله با گرد و غبار، گفت: در شش ماهه اول سال ۱۳۹۶ یک اجلاس بین‌المللی در تهران با حضور ۵۰ کشور جهان، به منظور تبیین و تدوین تصمیمات منطقه‌ای برای مقابله با گرد و غبار برگزار خواهد شد.

ایران، میزبان اجلاس بین‌المللی گرد و غبار
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

 به گزارش «قدس آنلاین»،  مجید شفیع‌پور با اشاره به اینکه اصل قطعنامه‌های سازمان ملل یک هم‌افزایی بین‌المللی را برای یک موضوع خاص رقم می‌زند، گفت: هر قطعنامه‌ای که در سازمان ملل به تصویب برسد پشتیبانی و تکلیف عملکردی نسبت به مفاد آن را برای تمام ۱۹۷ کشور عضو سازمان ملل متحد به همراه دارد یعنی یک اجماع جهانی اتفاق می‌افتد. بنابراین این ارزش اولیه هر یک از قطعنامه‌هاست.

وی با بیان اینکه در ارتباط با گرد و غبار و طوفان‌های شنی چهارمین قطعنامه نیز به پیشنهاد، پیگیری و مذاکرات جمهوری اسلامی ایران محقق شده است، افزود: اولین قطعنامه مربوط به آذرماه سال گذشته است که در مجمع عمومی با مسئولیت سران کشورها قرار داده شد؛ مأموریتی بود برای دبیرکل سازمان ملل که یک گزارش ارزیابی از وضعیت پدیده گرد و غبار در جهان تهیه و عرضه کند.

معاون امور بین الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه متاسفانه پدیده گرد و غبار به عنوان یک چالش نوظهور بین‌المللی تمامی پنج قاره جهان را به خود مبتلا کرده است، گفت: قاره‌های اقیانوسیه، آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکا با گرد و غبار دست و پنجه نرم می‌کنند. بنابراین دلیل به تصویب رسیدن و ارائه اولین قطعنامه در مجمع عمومی در نیویورک این بود که گرد و غبار یک واقعیت رو به گسترش است و طلب می‌کند که دبیرکل مجمع سازمان ملل کاری را برای آن انجام دهد.

شفیع‌پور ادامه داد: اولین تدبیر دبیر کل سازمان ملل این بود که تکلیف کرد یک گزارش ارزیابی جهانی از وضعیت گرد و غبار تهیه و به مجمع عمومی ارائه شود، این کار در اواخر شهریور امسال انجام شد که در پی آن دومین قطعنامه در مجمع عمومی را دنبال کردیم. در حقیت دومین قطعنامه پس از ارائه گزارش دبیرکل از وضعیت گرد و غبار جهان بود و خواستیم که مجموعه‌هایی چون کنوانسیون‌های مقابله با بیابان‌زایی در این زمینه تکلیف پیدا کنند و به طور مستقیم ورود فنی، علمی و مالی به این مقوله داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه طی این قطعنامه از مجموعه‌های تأمین‌کننده مالی بین‌المللی مثل بانک جهانی درخواست کردیم که در این موضوع مداخله داشته باشند، گفت: همچنین خواستیم که سیستم‌های پیش هشدار سریع از طریق سازمان جهانی هواشناسی به این کار گمارده شوند تا در عرصه جهانی قبل از اینکه این پدیده تبدیل به یک رخداد غافلگیر کننده برای هر یک از نقاط جهان شود بتوانند پیش‌بینی‌ها را برای مقابله با گرد و غبار ارائه دهند.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه قطعنامه مربوط به گرد و غبار در صحن علنی مجمع برای تصویب مورد بررسی قرار گرفت، گفت: در شش ماهه اول سال ۱۳۹۶ یک اجلاس بین‌المللی در تهران برگزار خواهد شد که حداقل ۵۰ کشور جهان که مبتلا به معضل گرد و غبار هستند و مجموعه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای مثل دبیرخانه کنوانسیون‌ها و بانک‌های چند جانبه توسعه‌ای حضور به هم می‌رسانند و تصمیم‌های مربوط به اقدامات منطقه‌ای را تبیین و تدوین می‌کند تا در مجمع سال آینده بتوانند برای اجرا به تصویب برسانند. این ماهیت دومین قطعنامه ما در مجمع عمومی بود.

شفیع‌پور با اشاره به اینکه در اوایل خرداد ماه امسال مقر بانکوک سازمان ملل و در مقر اسکاپ که مربوط به بخش اجتماعی و اقتصادی است قطعنامه‌ای برای گرد و غبار به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید، گفت: شاه کلید اصلی این قطعنامه ضرورت شکل گیری همکاری‌های منطقه‌ای است.

وی افزود: در نیمه اول خرداد ماه امسال در دومین مجمع محیط زیست ملل متحد در نایروبی مقر دائمی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در کنیا قطعنامه‌ای به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید که حکایت از ضرورت ورود و مداخله و تامین منابع مالی کشورهای اعطا کننده بانک‌های توسعه منطقه‌ای و بین‌المللی مثل بانک توسعه آسیایی و بانک توسعه اسلامی دارد تا تلاش‌های منطقه‌ای برای این کار صورت گیرد.

شفیع‌پور اظهار کرد: به طور کلی به پیشنهاد، پیگیری و مذاکرات جمهوری اسلامی ایران در موضوع معضل بین‌المللی گرد و غبار چهار قطعنامه در عرصه سازمان ملل به تصویب رسید که دو تای آن در مجمع عمومی است که یکی در آذرماه سال گذشته و دیگری در آذرماه امسال اتفاق افتاد و یک قطعنامه در اوایل خرداد در بانکوک و قطعنامه دیگر در اواسط خرداد ماه امسال در نایروبی تصویب شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.