به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، احمد میدری ظهر دو شنبه در آیین اختتامیه شناسایی طرح گردشگری اجتماع محور و آغاز عملیات پروانه فعالیت بهره برداری اقامتگاه های روستایی از سازمان میراث فرهنگی در سالن اجتماعات مخابرات رشت افزود:گردشگری اجتماع محور به این معناست که ما بتوانیم از روستائیان فقر زدائی کرده و با افزایش اشتغال وبالا بردن سطح زندگی آنها ابعاد توانمندی اجتماعی و شغلی رادر آنان تقویت کنیم.
وی با اشاره به ارائه ایده این طرح از سوی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت : این طرح به صورت پایلوت در چند استان برنامه ریزی شد که بهزیستی استان گیلان به کمک تسهیل گران آموزش دیده توانست خانه های مناطق روستائی را برای جذب گردشگر شناسائی کند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: گردشگری اجتماع محور به این معناست که کشاورز و روستائی درآمدی از گردشگران و مسافران از تهیه جا و غذای محلی دریافت کرده و در بهبود روند زندگی خود تاثیرگذار خواهد بود.
میدری مزیت گردشگری اجتماع محور را اینگونه بیان داشت: که در این نوع از گردشگری لازم نیست که گردشگر هزینه زیاد برای سفر بپردازد و میزبان هم به صورت مستمردرکنار انجام امورات روزمره زندگی و دادن اسکان وغذای در آمدی کسب خواهد کرد و این طرح از نوع خود خواهد توانست به توسعه گردشگری بیانجامد.
وی ادامه داد: در گردشگری اجتماع محور گردشگر علاقمند خواهد بود با غذای محلی آن منطقه آشنا شود و در کنار افراد بومی با آداب و رسوم آن منطقه آشنا می شود و این امر امکان تبادل فرهنگی آنانرا فراهم کرده و ایجاد در آمد گردشگر به افراد بومی می رسد و این یکی از اهداف این طرح است.
میدری با اشاره به وظایف وزارت تعاون مبنی بر رصد و سنجش فقر و ارائه طرح هایی برای کاهش فقر تاکید کرد: صرفا با شناسائی و ثبت این مناطق گردشگری کار تمام نمی شودو این همت دولت و مدیران را می طلبد که طرح را جدی گرفته و تا مرحله آخر اجرائی طرح گردشگری اجتماع محوربتوانند آنرا با موفقیت به اتمام برسانند.
گفتنی است؛ طرح توانمند سازی جامعه محور روستایی (گردشگری اجتماع محور) با هدف کاهش فقرو افزایش اشتغال و ایجاد درآمد اقتصادی برای روستائیان از اردیبهشت ماه سال جاری در گیلان به اجرا درآمد که در مرحله نخست ، به کمک بهزیستی خانه های روستایی دارای شرایط جذب گردشگر شناسایی شد و در مرحله بعدی اجرای این طرح اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان این منازل شناسائی شده را ساماندهی و صاحب پروانه و مجوز رسمی کرده تا روستائیان بتوانند بر اساس آیین نامه های گردشگری به امر درآمدزائی بپردازند.
نظر شما