تحولات لبنان و فلسطین

نتایج یک نظرسنجی که روز سه‌شنبه منتشر نشان می‌دهد که بیشتر انگلیسی‌ها باور دارند که سال جدید ۲۰۱۷ در مقایسه با سال ۲۰۱۶ میلادی، کشورشان علاوه بر بدتر شدن وضعیت اقتصادی اش، متاثر از برگزیت، بیشتر نژادپرست و غیر متحد خواهد شد.

نظرسنجی: انگلیس در سال ۲۰۱۷ بیشتر دچار انشقاق و تنش های نژادی خواهد شد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، این نظرسنجی که از سوی شبکه اسکای نیوز در روزهای نخست سال جدید میلادی صورت گرفته است، نشان می‌دهد، که ۷۴ درصد از انگلیسی‌ها بر این باور هستند که انگلیس در سال جاری ۲۰۱۷ در مقایسه با سال گذشته، بیشتر دچار انشقاق و چند دستگی خواهد شد.
نکته جالب اینکه تنها ۷ درصد از مردم انگلیس در این نظرسنجی گفته‌اند که باور دارند کشورشان در سال جدید میلادی به سمت اتحاد بیشتر حرکت می‌کند.
همچنین نزدیک به دوسوم از کسانی که در این نظرسنجی شرکت داده‌اند( ۶۷درصد) گفته‌اند که کشور انگلیس در سال ۲۰۱۷ میلادی نسبت به سال ۲۰۱۶ میلادی کمتر خوشحال خواهد بود و تنها ۸ درصد برخلاف این نظر را داشتند.
بسیاری در این نظرسنجی (به‌طور میانگین ۵۵ درصد) فکر می‌کنند که تنش میان جوامع در انگلیس به دنبال همه‌پرسی ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ (سوم تیرماه) که منجر به رای انگلیسی ها به برگزیت شد، افزایش داشته و این روند در سال جدید میلادی نیز بدتر خواهد شد.
این بدبینی در میان کسانی که در همه‌پرسی یاد شده به برگزیت رأی داده‌اند در حدود ۳۰ درصد و در میان کسانی که به ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا رأی داده‌اند، ۸۰درصد بوده است
در کل ۵۷ درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت داشته‌اند، گفته‌اند که انگلیس نسبت به ۱۲ ماه گذشته بیش ‌از پیش مبدل به مکانی نژادپرست خواهد شد.
البته نتایج این نظرسنجی در این بخش، با گزارش وزارت کشور انگلیس که حاکی از افزایش ۴۱ درصدی جرائم ناشی از تنفر چه به دلایل مذهبی و یا نژادی پس از همه‌پرسی ۲۳ ژوئن است، همخوانی دارد.
براساس نتایج این نظرسنجی، انگلیسی‌ها همچنین شرایط خوبی را برای اقتصاد این کشور با توجه به مساله برگزیت در سال جدید میلادی پیش‌بینی نمی‌کنند.
براساس نتایج یادشده، ۴۵ درصد از مردم‌باور دارند که وضعیت اقتصادی انگلیس در سال ۲۰۱۷ میلادی بدتر خواهد شد و این در حالی است که تنها ۱۹ درصد باور دارند که این وضعیت بهتر می‌شود.
در این نظرسنجی همچنین ۴۵ درصد از مردم بر این عقیده بوده‌اند که وضعیت اقتصادی انگلیس در صورت خروج از اتحادیه وخیم‌تر خواهد شد و تنها ۲۷ درصد باور داشته این اوضاع اقتصادی این کشور توسعه خواهد یافت.
در این میان، ۵۴ درصد از کسانی که رأی به برگزیت داده‌اند معتقد به بهبود اقتصادی انگلیس در صورت خروج از اتحادیه اروپا هستند، اما ۷۶ درصد از کسانی که رأی به ادامه حضور در این اتحادیه داده‌اند معتقدند که وضعیت اقتصادی بدتر خواهد شد.
براساس این نظرسنجی، به‌ طور میانگین ۴۲ درصد از مردم انگلیس باور دارند که دولت 'ترزا می' در جریان مذاکرات برگزیت به توافق خوبی با اتحادیه اروپا دست نخواهد یافت.
اما در همین حال دیدگاه انگلیسی ها نسبت به توانایی سیاستمداران این کشور برای رسیدن به یک توافق خوب با اتحادیه اروپا متفاوت بوده است.
۴۰ درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت داشته‌اند، گفته‌اند که 'ترزا می' این توانایی را دارد که به یک توافق خوبی با اتحادیه اروپا دست یابد که این درصد برای لیام فاکس وزیر تجارت بین‌الملل ۱۱ درصد، برای بوریس جانسون وزیر خارجه ۲۷ درصد، برای جرمی کوربین رهبر حزب کارگر ۱۲ درصد و نیکلا استرجن سر وزیر اسکاتلند و رهبر اسکات‌های ملی‌گرا ۲۵ درصد بوده است.
نتایج مایوس کننده این نظرسنجی در باره دیدگاه انگلیسی ها نسبت به اوضاع کشورشان در سال جدید میلادی به نظر می رسد، کاملا با موارد اشاره شده در پیام سال نومسیحی 'ترزا می' نخست وزیر انگلیس همخوانی دارد.
نخست‌وزیر انگلیس در اولین پیامش به مناسبت سال نو مسیحی، گفته بود: من می‌دانم که همه‌پرسی ۲۳ ژوئن (سوم تیرماه گذشته) سبب تفرقه و شکاف شده است و همه مردم بریتانیا دارای یک نظر واحد در این خصوص نبوده‌اند.
'ترزا می' اضافه کرد: بر این اساس من در سال جدید میلادی با این ذهنیت و دانش بر سر میز مذاکره با بروکسل خواهم نشست که یک توافق خوب و درست، نه‌ فقط برای کسانی که رأی به خروج از اتحادیه اروپا داده‌اند بلکه برای تمامی افراد این کشور صورت گیرد. '
وی با بیان اینکه ' البته همه‌پرسی سبب ایجاد و آشکار شدن برخی انشقاق‌ها در کشور شد'، گفت: در سال جدید میلادی نیاز است که این موانع و شکاف‌ها با هدف تضمین بخشیدن به کسب توافقی بهتر با اتحادیه اروپا کنار گذاشته شود.
در همه‌پرسی ۲۳ ژوئن (سوم تیرماه) ۵۱.۹ درصد مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا و ۴۸.۱درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
در این‌همه پرسی از میان اجزای تشکیل‌دهنده بریتانیا شامل انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی، اکثریت انگلیسی‌ها و ولزی‌ها به برگزیت و بیشتر اسکاتلندی‌ها و ایرلندی‌ها به ادامه حضور کشورشان در اتحادیه اروپا رأی دادند.
«ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرده است که قصد دارد ماده ۵۰ پیمان لیسبون را تا پیش از پایان مارس ۲۰۱۷ فعال سازد که این مساله آغازگر روند مذاکرات درباره خروج انگلیس از این اتحادیه خواهد بود.
اما دیدگاه احزاب و رهبران سیاسی و حتی مردم انگلیس در مورد شروع مذاکرات برگزیت یکسان نیست و برخی از آنها از جمله نیکلا استرجن سروزیر اسکاتلند در برابر این روند صف آرایی کرده اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.