به گزارش «قدس آنلاین»، فرهاد دبیری اعلام کرد: این معاونت در ماههای گذشته با موضوعات متعددی روبرو بوده که یکی از پرچالش ترین آنها آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در زمینه حفاظت و احیای تالاب ها به ویژه دریاچه ارومیه و سرنوشت آن، طیف متفاوتی از دیدگاه ها وجود دارد. از یک دیدگاه بگیرید که می گوید مرگ دریاچه ارومیه حتمی و عن قریب است تا دیدگاهی دیگر که می گوید هنوز می توان با تدابیری، دریاچه را نجات داد اما صرف نظر از دعوای علمای اکولوژی آنچه می توان گفت این است که دست کم ما نباید مرگ دریاچه را تسریع کنیم چرا که نقش عامل انسانی در خشکی دریاچه را نمی توان انکار کرد.
وی با بیان اینکه خشکسالی و تغییر اقلیم هم در خشکی دریاچه نقش داشته اما تعیین کننده نبوده است، گفت: بر اساس آمار دو روز گذشته سطح ارتفاع دریاچه اکنون ۱۲۷۰.۵۴ است. میزان بارندگی از آغاز سال آبی جاری تا پریروز ۱۰۰ میلیمتر اعلام شده در حالی که سال گذشته در همین مدت ۱۶۸ میلیمتر بارندگی داشته اما تراز آبی پارسال ۱۲۷۰.۲۱ بوده است یعنی علیرغم بارندگی کمتر، سطح تراز دریاچه نسبت به سال گذشته در همین نقطه ۳۳ سانتیمتر بالاتر آمده است و مساحت دریاچه نیز از ۱۶۰ هزار هکتار در سال پیش به ۲۱۰ هزار هکتار در سال کنونی رسیده است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه عوامل مختلفی در این افزایش آب نقش داشته اند گفت: کنترل چاههای غیرمجاز و تا حدودی کنترل روی چاههای مجاز در این زمینه موثر بوده و ستاد احیای دریاچه نیز توانسته علیرغم محدودیت بودجه، اقدامات موثری انجام دهد. وزارت نیرو، وزارت جهاد و ما نیز در بحث های اکولوژیک اقداماتی داشتیم.
دبیری تاکید کرد: با کمک گرفتن از جوامع محلی می توان عملکرد موثری در بازگشت آب به دریاچه داشت. اصلاحاتی که در ۸۰ روستای اطراف ارومیه انجام شده در برخی موارد تا ۳۳ درصد صرفه جویی آب را به دنبال داشته بدون اینکه تولید کشاورزی را کم کند. ۲.۶ میلیارد مترمکعب حقابه طبیعی است که باید تامین شود با توجه به اینکه امسال بارندگی خوبی نداشتیم به جرأت می توان گفت این ۳۳ سانتیمتر افزایش ارتفاع آب دریاچه نتیجه همین اقدامات بوده است.
وی در خصوص وضعیت هامون نیز توضیح داد: سال گذشته سال پرآبی را درهامون تجربه کردیم اما در حوزه هامون هنوز هم مشکل داریم و چالش اصلی ما گرفتن حقابه هامون از کشور همسایه است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیز تاکید کرد: این بیماری خاص کشور ما نیست و معتقدم که منشاء بیماری از آسیای جنوب شرقی بوده است. ظاهرا یک سال پیش WHO و فائو اعلام کرده اند که بیماری از منطقه خود فراتر رفته و به سیبری رسیده و این یعنی به ۴۴ مسیر مهاجرتی پرندگان از جمله ایران گسترش پیدا کرده است.
نظر شما