به گزارش قدس آنلاین به نقل از افکارنیوز، بهروز کریمی درباره دلایل ایجاد وضعیت رکودی در صنایع، اظهار داشت: واقعیت این است که در کشور ما بنگاههای تولیدی و صنعتی مجوزشان آزادانه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت داده میشود و هیچگونه ممنوعیت و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: این کار با این استناد انجام میشود که به رقابت اعتقاد داریم، به نظر میرسد اعطای مجوز بدون توجه به مقیاس تولید، اندازه بازار، نوع تکنولوژی، مکان کارخانه و توجیه فنی و اقتصادی آن، به شدت موجب اتلاف منافع در کشور شده است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: دلیل این موضوع این بوده که صاحبان و کارفرمایان بخش خصوصی اعم از بنگاههای کوچک و بزرگ همواره در 30، 40 سال دنبال افزونهخواهی و رانتجویی بودهاند. برای مثال، از رانت تسهیلات ارزانقیمت برای صنایع اشتغالزا استفاده شده است. همچنین از نرخ ارز ارزان و معافیتهای مالیاتی استفاده شده است.
کریمی متذکر شد: نتیجه این کار، وجود تعداد عظیمی از واحدهای تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ در هر رشته فعالیت صنعتی است. ظرفیت تولیدی که اینها به وجود آوردند، مازاد بر نیاز بازار داخلی است. ما بازار داخلی را اشباع کردهایم. برای همین، خیلی از بنگاههای تولیدی زیر ظرفیت کار میکنند.
وی با بیان اینکه رکود در سالهای اخیر نیز روی این موضوع به شدت اثر گذاشته است، گفت: در حال حاضر طبقه متوسط دارد مضمحل میشود، نابرابری درآمد به شدت افزایش پیدا میکند و بعد بسیاری از کالاهای بادوام نیاز به وام و تسهیلات خرید دارد. ما فروش اعتباری نداریم و نمیشود الان پول نقد از جیب در آورد و خودرو خریداری کرد.
این کارشناس اقتصادی افزود: همه جای دنیا خودرو را قسطی میخرند. بر این اساس، تسهیلات خرید برای خریداران محصولات بادوام صنعتی نداریم. برای مثال، یک نفر میخواهد ماشین لباسشویی، کامپیوتر و... بخرد، اعتباری برای آنها پرداخت نمیشود. قدرت خرید خریداران افت کرده و بازار اشباع شده است. این دلیل اصلی رکود است.
نظر شما