تحولات لبنان و فلسطین

گزارش اخیر بانک جهانی نشان می‌دهد پیش‌بینی رشد اقتصادی ایران در منطقه خلیج‌ فارس از دیگر رقبا بهتر است.

پیش‌بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی ایران

به گزارش "قدس آنلاین؛ کارشناسان بانک جهانی در گزارش اخیر خود  به پیش‌بینی رشد اقتصادی کشورهای مختلف در جهان پرداختند. پیش‌بینی این بانک از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۷ به ۵.۲ درصد افزایش یافته، حال آنکه پیش‌بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی کشورهای منطقه کاهش چشمگیری را نشان می‌دهد. کارشناسان بانک جهانی رشد اقتصادی عربستان را به ۱.۶ درصد کاهش داده‌اند.

با توجه به کاهش درآمدهای نفتی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، بانک جهانی پیش‌بینی متوسط رشد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را از ۳.۵ درصد به ۳.۱ درصد کاهش داده است.
در گزارش بانک جهانی که آمارهای کلان اقتصادی در سطح جهانی و به تفکیک کشورها آورده شده، پیش‌بینی‌ شده است رشد اقتصادی جهان در سال پیش‌رو اندکی بهبود ‌یابد؛ بهبودی که در پیش‌بینی‌های رشد اقتصادی ایران هم می‌توان آن را ملاحظه کرد. بر این اساس انتظار می‌رود رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۷ به ۲.۷ درصد برسد. 
در این میان رشد ۲۰۱۷ اقتصاد ایران که در پیش‌بینی ژوئن ۲۰۱۶ معادل ۴.۹ درصد برآورد شده بود، بر اساس گزارش اخیر به ۵.۲ درصد خواهد رسید. این درحالی است که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس با توجه به بهای پایین نفت و اوضاع نابسامانی که گریبان‌ اقتصادشان را گرفته است، همچنان از رشد پایین اقتصادی رنج خواهند برد. 
در این گزارش که پیش‌بینی‌های سال ۲۰۱۹ نیز به آن اضافه شده است، انتظار می‌رود اقتصاد ایران در سال‌های ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب رشد۵.۲ ، ۴.۸ و۴.۵ درصدی را تجربه کند. 
بانک جهانی دلایل اصلی این افزایش نرخ رشد را سیر صعودی درآمدهای نفتی و سرازیر شدن سرمایه‌های خارجی به ایران بیان کرده است. همچنین نرخ رشد اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت که عضو شورای همکاری خلیج‌فارس نیستند، تحت تاثیر چشم‌انداز قوی اقتصاد ایران بالاتر از میانگین سال‌های گذشته خود قرار خواهد گرفت. این درحالی است که پیش‌بینی نرخ رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه در این گزارش نسبت به پیش‌بینی گزارش ژوئن ۲۰۱۶ تغییرات منفی داشته است. 
پیش‌بینی می‌شود منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۱۷ رشدی ۳.۱ درصدی را تجربه کند، عددی که نسبت به پیش‌بینی۳.۵ درصدی سال گذشته کاهشی ۴ دهم درصدی را نشان می‌دهد. همچنین نرخ رشد اقتصادی عربستان در سال پیش‌رو ۱.۶ درصد پیش‌بینی شده است، نرخ رشدی که در گزارش ژوئن ۲۰۱۶ معادل ۲ درصد پیش‌بینی شده بود. 
به‌علاوه، رشد اقتصادی کشورهای واردکننده نفت با توجه به افزایش فعالیت‌های اقتصادی داخل این کشورها، بالاتر از رشد اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت خواهد بود. در این گزارش پیش‌بینی شده است بهای نفت در سال ۲۰۱۷ با افزایشی ۲۸.۲ درصدی نسبت به سال گذشته به بشکه‌ای ۵۵ دلار برسد.
بانک جهانی اعلام کرد تضعیف تجارت جهانی، کاهش سطح سرمایه‌گذاری و افزایش نااطمینانی‌های سیاسی، فعالیت‌های اقتصادی را در سطح جهان به‌شدت تحت تاثیر قرار داده است. با این حال، رشد اقتصادی پیش‌بینی شده سال ۲۰۱۷ از رشد اقتصادی ۲.۳ درصدی که در سال ۲۰۱۶ محقق شد (که پایین‌ترین نرخ رشد اقتصادی تجربه شده از زمان بحران مالی بود) بالاتر است.
حجم تجارت جهانی در سال ۲۰۱۶ رشدی ۲.۵ درصدی را تجربه کرد؛ اما پیش‌بینی می‌شود این رشد با اندکی افزایش در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ترتیب به ۳.۶ و ۴ درصد برسد. همچنین بعد از چندسال روند نزولی شاخص جهانی قیمت کالاهای غیرنفتی، پیش‌بینی شده در سال‌های آینده این شاخص روندی صعودی یابد. بر این اساس نرخ جهانی تورم کالاهای غیرنفتی که در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به ترتیب منفی ۱۵ و منفی ۲.۶ درصد بود. انتظار می‌رود این شاخص در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ترتیب به ۱.۴ و ۲.۲ برسد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.