تحولات منطقه

به نظر می رسد آگاهی های مردم به سمتی رفته است که به جای تجویز داروهای شیمیایی به سمت داروهای گیاهی رفته اند که البته با این حال همچنان مصرف گیاهان دارویی مهجور بوده و چیزی حدود ۳ درصد از بازار دارویی کشور را تشکیل می دهد.

فروش  داروهای ترک اعتیاد در عطاری ها ممنوع است/سهم سه درصدی گیاهان دارویی در بحث درمان کشور
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

اختصاصی قدس آنلاین- علیرضا رضایی قهرودی رئیس اتحادیه عطاران و سقط ‌فروشان با اشاره به وجود بیش از  ۲۵۰۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب در سطح شهر به خبرنگار قدس آنلاین گفت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ واحد صنفی در مراحله اخذ پروانه کسب قرار دارند که رسته های کلی آن دخانیات، گیاهان دارویی، بسته بندی زعفران، شویندگان بهداشتی و مواردی از این قبیل هستند. وی درباره افزایش تعداد این واحدها و شرایط اخذ پروانه کسب افزود: داشتن مکان مناسبی برای راه اندازی واحدهای صنفی و داشتن تاییدیه از سازمان بهداشت از جمله مهمترین اقدامات اولیه و شرایط لازم برای اعطای پروانه کسب است.

رضایی درباره نحوه نظارت بر این واحدهای صنفی خاطرنشان کرد: بارزس های اتحادیه و اصناف به طور مرتب این موضوع را رصد کرده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با آن برخورد می کنند، وی ادامه داد: ضمن اینکه یک تعهد محضری در همان ابتدا از این افراد گرفته می شود که نباید به هیچ عنوان وارد طبابت و مواردی از این قبیل شوند. این فعال صنفی تصریح کرد: فروش داروهایی تحت عنوان داروهای ترک اعتیاد در این واحدها ممنوع بوده و در صورت مشاهده با این واحدها برخورد و پلمپ می شوند.

رئیس اتحادیه عطاران و سقط‌ فروشان ضمن اذعان به وجود تخلف در بخش بسیارکوچکی از واحدهای صنفی در صنوف مختلف اظهار داشت: در تمام اصناف چیزی حدود ۵ تا ۱۰ درصد تخلفات صنفی وجود دارد که عمده این تخلفات نیز مربوط به واحدهایی است که پروانه کسب نداشته یا در حال اخذ پروانه هستند. وی درباره دلایل افزایش رغبت مردم به استفاده از داروهای گیاهی در سال های اخیر خاطرنشان کرد: به نظر می رسد آگاهی های مردم به سمتی رفته است که به جای تجویز داروهای شیمیایی به سمت داروهای گیاهی رفته اند که البته با این حال همچنان مصرف گیاهان دارویی مهجور بوده و چیزی حدود ۳ درصد از بازار دارویی کشور را تشکیل می دهد.

رضایی در ادامه افزود: این آگاهی باید به مردم داده شود که چرا استفاده از طب سنتی و داروهای گیاهی گسترش یافته  و افزایش ضریب نفوذ درمان از طریق این نوع داروها در کشور، چه تاثیرات مثبت بر سلامت و اقتصاد کشور خواهد داشت. وی خاطرنشان کرد: سیستم درمانی کشور باید به سمتی حرکت کند که متخصصان طب سنتی با نوشتن نسخه های پزشکی مربوطه، کشور را به سمت جایگزینی داروهای گیاهی به جای شیمیایی ببرند.

رئیس اتحادیه عطاران و سقط‌ فروشان با انتقاد از انتخابات درون صنفی اظهار داشت: کسی که رئیس یک اتحادیه می شود از طریق انتخاباتی به مدت چهار سال این مسئولیت را بر عهده می گیرد که خود من شخصا نحوه انتخابات درون صنفی را قبول ندارم، چرا که تا یک فرد صنفی وارد یک مجموعه شده و بخواهد اشکالات را شناسایی و رفع کند فرصت وی به اتمام می رسد. رضایی تصریح کرد: اتاق اصناف در ماه های گذشته به ما اعلام کرده که قبل از هر گفتگویی با رسانه ها باید از اتاق اجازه بگیریم که خود این موضوع و عدم وجود اختیارات مناسب یکی از مشکلات کار است. وی در ادامه این گفتگو به قدس آنلاین گفت: وقتی می خواهیم یکی از واحدهای متخلف را پلمپ کنیم قانون نظام صنفی دست ما را بسته و نمی توانیم جواز کسب متخلفین را توقیف کنیم بلکه بروکراسی های موجود باعث شده واحدهای متخلف بساط خود را جمع کرده و از اخذ جواز کسب منصرف شود و مجددا در محل دیگری با یک مغازه دیگر همان روش غلط را ادامه می دهد. که همین موضوعات باعث ادامه تخلف در میان برخی واحدهای صنفی می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۷
    0 0
    مثل پارکبان های غیرقانونی هستند ولی فعال هستند مردم را باهم درگیرمیکنند