به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از وایرد، این مشکل اولین بار توسط یک محقق گوگل به نام تاویس اورماندی در ۱۷۷ فوریه شناسایی شد، اما نشت اطلاعات به علت آسیب پذیری یاد شده از ۲۲ سپتامبر یعنی اواخر شهریور ماه امسال در جریان بوده است.
در شرایط خاص، پلاتفورم کلودفلیر داده هایی را به طور تصادفی از شش میلیون مشتری خود مانند فیت بیت، اوبر و ... به وب سایت های کوچکتری که متعلق به دیگر مشتریانش بوده، منتقل می کرده است. اطلاعات یاد شده مانند داده های مربوط به کرایه یک تاکسی توسط مشتری اوبر یا کلمه عبور فردی در یک وب سایت دیگر ممکن است در حین انجام این انتقال به علت نقص امنیتی کلودفلیر به سرقت رفته باشد.
داده هایی که به این شکل نشت کرده اند بر روی وب سایت های مشهور یا پرترافیک ارسال نشده و حتی در این صورت به سادگی و توسط افراد عادی قابل مشاهده نیستند. اما برخی از داده های نشت کرده مانند کوکی های حساس، داده های مربوط به ورود به سایت های مختلف، برخی کلیدهای امنیتی و به خصوص کلیدهای رمزگذاری کلودفلیر در صورتی که به دست هکرها بیفتند می توانند مشکلات جدی ایجاد کنند.
کارشناسان همچنین هشدار می دهند که این داده های نشت کرده ممکن است در موتور جستجوهایی مانند گوگل و بینگ به طور تصادفی ذخیره شده و به دست افراد ناصالح بیفتند.
با توجه به اینکه کلودفلیر زیرساختی بزرگ از داده های اینترنت را به اشتراک می گذارد، درخواست های ارسالی به وب سایت آن به علت همین مشکل قابل هک کردن و دسترسی توسط اشخاص ثالث است. البته این روند محدود به درخواست های ارسالی HTTP است و کاربران سایت های ایمن HTTPS به احتمال زیاد از این آسیب پذیری آسیب ندیده اند، اما کارشناسان امنیتی به کاربران توصیه می کنند برای درامان ماندن از مشکلات احتمالی حتما کلمات عبور خود در سایت های مختلف را تغییر دهند.
شرکت کلودفلیر می گوید تنها یک ساعت بعد از اطلاع از وقوع این مشکل وصله ای نرم افزاری را در تمامی سیستم های وابسته به خود به کار گرفته و در عرض هفت ساعت آسیب پذیری یاد شده را برطرف کرده است. این شرکت برای کسب اطمینان از حل مشکل مذکور با گوگل و دیگر موتورهای جستجو در حال همکاری است تا کش ها و دیگر داده هایی که ممکن است برای سرقت اطلاعات مورد سوءاستفاده قرار بگیرند، پاکسازی شوند. لذا دیگر نمی توان از این جستجوگرها برای سرقت اطلاعات خصوصی کاربران سوءاستفاده کرد.
متیو پرینس مدیرعامل کلود فلیر می گوید تنها کاربران سایت های HTML باید هم اکنون نگران سرقت اطلاعات حساس خود باشند. تماس با مدیران این سایت ها کماکان ادامه دارد و کلودفلیر معتقد است مشکل مذکور فعلا محدود به ۱۵۰ مشتری آن است. در عین حال مدیران برخی سایت های اینترنتی اطلاع رسانی به کاربران خود در مورد پیامدهای این مشکل و اقداماتی که باید توسط کاربران برای درامان ماندن از خطرات امنیتی احتمالی صورت بگیرد را آغاز کرده اند.
نظر شما