تحولات لبنان و فلسطین

امیر دریادار پیمان جعفری تهرانی، معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، ایران در گفتگو با شبکۀ العالم، اهداف و دستاوردها رزمایش ولایت 95 را تشریح کرد.

دریادار جعفری: مانع ورود داعش به دزدی دریایی شدیم

به گزارش العالم، دریادار جفری تهرانی درباره رزمایش ولایت 95 گفت: این رزمایش دریایی مدتی است که آغاز شده و منطقه تحت پوشش آن بالغ بر 2 میلیون کیلومتر مربع است و از سواحل مکران آغاز می شود و تا عمق اقیانوس هند و مدار 10 درجه شمالی پیش می رود. از سمت غرب هم تا خلیج عدن و تنگه باب المندب را پوشش می دهد و بیش از 10 روز پیش آغاز شده و در حال حاضر مراحل پایانی خود را طی می کند.

اهداف ایران از اجرای رزمایش ولایت 95
وی درباره اهداف انجام رزمایش نیز گفت: ما از ابتدا هم گفتیم که اهداف ما از اجرای چنین رزمایش هایی صلح جویانه و انتقال پیام صلح و دوستی به ویژه به کشورهای منطقه است و این که با همکاری آنها قادر به تامین امنیت منطقه هستیم و نیازی به حضور نیروهای فرامنطقه ای نداریم و عکس العمل مثبتی هم در رسانه ها نسبت به اجرای این رزمایش دریافت کرده ایم.
دریادار جعفری درباره این که آیا این رزمایش پاسخی به برخی تحرکات در منطقه است گفت: ما این رزمایش را به دنبال سلسله تمرین هایی که هرساله داریم برگزار می کنیم و به این شکل نیست که ببینیم دیگران چه می کنند و ما پاسخگوی آنها باشیم. برنامه های تدوین شده ما نخست برای ارتقای توان دفاعی نیروهای خودمان است تا قادر باشند از ظرفیت هایی که در اختیارشان هست به خوبی استفاده کنند. به همین دلیل، باید رزمایش داشته باشیم.
هدف دوم انتقال تجربه به نیروهای جوان است. نیروهای جوان ما که در مراکز آموزشی در حال تحصیل هستند در این رزمایش حضور دارند تا تجارب به آنان نیز منتقل شود.
سوم اینکه ما مطابق نیاز دفاعی خود هر روز در حال تولید سامانه هایی برای افزایش ظرفیت های دفاعی مان هستیم و می توانیم در رزمایش ها به خوبی مورد ارزیابی قرار بدهیم. ما تاکتیک هایی را متناسب با شرایط روز نیاز داریم که می توانیم در محیطی مانند این رزمایش ارزیابی می شوند.
در نهایت انتقال پیام صلح و دوستی به همه کشورهای منطقه و کشورهای صلح طلب جهان با هدف تامین امنیت و به نمایش گذاشتن توانمندی کشورهای منطقه برای تامین آن است. سایر اهدافی که احیانا راجع به آن صحبت می شود در این رزمایش دنبال نمی شود.

دستاوردهای رزمایش ولایت 95 در زمینۀ مبارزه با دزدی دریایی
وی در پاسخ به این ادعا که برگزاری رزمایش باعث ایجاد ناامنی می شود هم گفت: ما خودمان دیدیم در چند سال گذشته که چه عاملی باعث ناامنی منطقه شده است. یکی از عوامل مهم پدیده شوم دزدی دریایی است که خطوط امن کشتی رانی را در منطقه هدف قرار داده است و ما می دانیم می دانیم زمانی که بنشینیم تحلیل کنیم عامل اصلی در زمینه بروز پدیده شوم دزدی دریایی حضور نیروهایی است که مربوط به این منطقه نیستند، از خارج از منطقه در این منطقه حضور یافته اند و چیزی جز منافعشان را در این منطقه دنبال نمی کنند. این نیروها نیازهای منطقه را تامین نمی کنند، دلسوز خواست های حکومت ها و ملت های منطقه نیستند، فقط در جست و جوی تامین منافع خود هستند و آنچه که از نا امنی و بی نظمی در منطقه ایجاد شده حاصل حضور این نیروهاست که ما قطعا به مبارزه با آنان بر خواهیم خاست.

امیر جعفری افزود: شما آمار حضور ناو گروه های نیروی دریایی در منطقه را شما عزیزان دارید و می دانید که چگونه توانسته اند با پدیده شوم دزدی دریایی مقابله کنند و تامین خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در مسیرهای عبور و مرور را مهیا نمایند.
جلوگیری از خطر ورود داعش و القاعده به دزدی دریایی

تحت تاثیر سلطه استعمار در قاره آفریقا ما شاهد بودیم که مردم این قاره برای تامین ما یحتاج اولیه حیاتشان مبادرت به دزدی دریایی و حضور در مسیر تردد کشتی ها نموده و نیازهایشان را از این طریق تامین نمایند، این ناشی از حضور استعمار شرق قاره آفریقا بود، اما به مرور زمان با حضور القاعده و داعش این نیروها در حال سازماندهی شدن هستند تا به این جریان بپیوندند، لذا اگر ما مقابله نمی کردیم و حضوری نداشتیم باعث می شد با خطری مانند القاعده و داعش در دریا نیز مواجه باشیم.

برنامۀ نیروی دریایی برای آبادانی سواحل جنوب شرق کشور
دریادار جعفریب با اشاره به اینکه یکی از تاکیدات فرمانده معظم کل قوا توسعه سواحل مکران است، گفت: نیروی دریایی با حضور خود باید زمینه آبادانی در این منطقه را تامین نماید. غیر از هدف هایی که عرض کردم در اجرای این رزمایش دنبال می کنیم، یکی از هدف های دیگر آن است که در مردم منطقه این اطمینان را ایجاد نماییم که قادریم امنیت منطقه را تامین سازیم و زمینه توسعه و آبادانی منطقه را فراهم آوریم.

ظرفیت های دفاعی نیروی دریایی

معاون نیروی دریایی افزود: نیروی دریایی نیرویی است که تمام ظرفیت های نیروهای دیگر اعم از هوایی، دریایی و زمینی را در خود دارد. به این دلیل کار دفاع از مرزهای ساحلی و عمق دریا در سطح یا زیر دریا به عهده نیروی دریایی است، پس متناسب با این ماموریت باید آماده باشد.

جعفری اضافه کرد: ظرفیت های شناورهای ما هم ظرفیت های ضد زیر سطحی و ضد سطحی و ضد هوایی است، همچنین این قابلیت را دارد که در برابر هر تهدید در این 3 حوزه از خود دفاع نمایند.

ظرفیت های ناو شکن سهند
 دریادار جعفری تهرانی با اشاره به بالا بردن ظرفیت های ناوشکن سهند گفت: ما ظرفیت هایی تجسس زیرآبی ناوشکن سهند با تکیه بر سامانه های سوناری همچنین ظرفیت هایی را که برای کشف تهدیدات هوایی علیه ایمنی این ناوشکن هستند و مقابله با آنها را ارتقا داده ایم. در این ناوشکن همچنین تجهیزات کشف و حذف اهداف سطحی نیز ارتقا یافته است. بنابراین در هر سه حوزه، ظرفیت های ناوشکن سهند نسبت به ظرفیت های سایر ناوشکن های نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ارتقا یافته است.

دلیل گسترش چند هزار کیلومتری میدان رزمایش
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش با اشاره به حدیثی از امیرالمؤمنین درباره خودداری از جنگ با دشمن در خاک خودی گفت: ما با تکیه بر این فرمایش مولای متقیان، نیروی دریایی را آماده کرده ایم تا در ورای مرزها حضور پیدا کند. از این رو، منطقه رزمایش ما وسیع شده است. ما در حقیقت ظرفیت های دفاعی مان را تا هزاران کیلومتر در ورای مرزهای خودمان سازماندهی کرده ایم تا بتوانیم مرزهای کشورمان را ایمن کنیم.
امیر دریادار جعفری تهرانی خاطرنشان کرد: به مردم کشورمان و دوستداران انقلاب اسلامی اطمینان می دهم که ما قادر هستیم هر گونه تهدیدی را در هر نقطه ای از آب های منتهی به منافع جمهوری اسلامی ایران، تحت پایش قرار دهیم و مانع از آن بشویم که بر منافع ملی جمهوری اسلامی ایران تأثیرگذار باشد.

راهبرد ایران دفاعی است نه تهاجمی
این فرمانده عالی رتبه ارتش کشورمان، راهبرد ایران را دفاعی دانست و تأکید کرد: ما در تاریخچه خودمان، هیچ گاه آغازگر جنگ نبوده ایم. اما هرگاه که جنگی بر ما تحمیل شده است تاریخ نشان داده است که مردانه در مقابل دشمن ایستاده ایم و پوزه دشمن را به خاک مالیده ایم. در صورتی که این روند تکرار شود همچنان که در طول دفاع مقدس اثبات کرده ایم مجددا تکرار خواهیم نمود.
امیر دریادار جعفری تهرانی هدف از برگزاری رزمایش ها را تقویت آمادگی نیروها برای دفاع از کشور ارزیابی کرد و افزود: هر ظرفیتی که در اختیار داریم و این ظرفیت هایی که در رزمایش ها مورد ارزیابی قرار می دهیم برای دفاع جانانه از کشور در مقابل همه انواع تهدیدات و دفع آنهاست و اگر چنین تهدیدی وجود داشته باشد همچنان در میدان خواهیم ایستاد و به مقابله و دفع آن اقدام خواهیم کرد.
فعال سازی نیروی دریایی در عرصۀ دیپلماسی دفاعی

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش یکی از تدابیر فرمانده معظم کل قوا را ایجاد امتدادهای عمقی برای جمهوری اسلامی ایران دانست و با تأکید بر ظرفیت نیروی دریایی برای حضور در حوزه دیپلماسی دفاعی افزود: بخشی از ابعاد ایجاد امتدادهای عمقی، در حوزه دفاع قرار دارد و بخشی از آن در حوزه دیپلماسی. به عنوان نمونه در عرصه نیروهای دریایی چنین مرسوم است زمانی که ناوها و ناوشکن ها به دریا عزیمت می کنند بازدیدهای دوستانه ای از بنادر کشورهای دوست انجام می دهند. هم ما بازدیدهایی را از کشورهای دوست در منطقه انجام می دهیم و هم به طور مشابه کشورهای دوست منطقه ناوها و ناوشکن هایشان را برای بازدید به بنادر ما اعزام می کنند.
امیر دریادار جعفری تهرانی خاطرنشان کرد: هر زمان که ناوهای کشورهای دوست در بنادر ما حضور پیدا می کنند یا ناوهای ما در بنادر کشورهای همسایه حضور پیدا می کنیم یک رزمایش مشترک برگزار می شود که سطح همکاری ها در حوزه دیپلماسی دفاعی را افزایش می دهد که این روند به طور مستمر در حال اجراست.
دریادار جعفری تهرانی تصریح کرد: آخرین مراحل مانور ولایت 95 در روز دهم اسفند ماه امسال با اجرای رژه قدرتمند دریایی در آب های سواحل مکران اجرا خواهد شد و پایان خواهد یافت.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.