به گزارش قدس آنلاین به نقل از مشرق، احمد عزیزی شاعر برجسته آئینی کشورمان عصر روز دوشنبه سرانجام پس از 9 سال مقاومت در برابر بیماری در سن 58 سالگی درگذشت.
احمد عزیزی در چهارم دی ماه 1337 درسرپل ذهاب استان کرمانشاه به دنیا آمد. وی در کودکی با عشایر سیاه چادرنشین حشر و نشر فراوان داشت و قبل از رفتن به دبستان، خواندن و نوشتن را بدون داشتن معلم و تنها از روی کنجکاوی و تأمل و دقت از نوشتههای روی تابلوها و اسامی خیابانها و... به خوبی فرا گرفت.
وی قبل از پیروزی انقلاب به دعوت شمس آل احمد به تهران رفت و دیداری نیز با مرتضی مطهری داشت. وی با آغاز جنگ به همراه خانواده به تهران نقل مکان نمود و برای مدتی ساکن شهرستان نور شد سپس در تهران اقامت گزید و به همکاری با روزنامه جمهوری اسلامی پرداخت.
* شاعری که اذان میگفت و صدای خوبی داشت
احمدی عزیزی اواخر سال 1386 به علت بیماری در بیمارستان بستری شد و چند سالی در حالت کما بود.
نبوغ احمد در آثارش مشخص است. احمد نیازی به تفکر نداشت و بلافاصلهمیتوانست جوابی بدهد و شعر بسراید. او صدای بسیار خوبی داشت. او زمانی مسجد میرفت و اذان میگفت .
او یکی از نامهای درخشان تاریخ ادبیات معاصر کشور است. این شاعر کرمانشاهی با ورود خود به عرصه شعر در کنار کار و فعالیت مطبوعاتی در اوایل انقلاب بسیار اثرگذار بود و به گفته دوستان و بسیاری از شاعران، فضای شعر انقلاب را در آن سالها تحت تاثیر قرار داد.
عزیزی ظهر جمعه 13 اسفندماه جاری با وخامت حال تحت عمل جراحی روده قرار گرفت. او به دلیل عدم خونرسانی به روده، تحت عمل جراحی «ایسکمی مزانتریک» قرار گرفت و تکهای از روده او بریده شد.
این شاعر مجدد در روز یکشنبه 15 اسفند برای ادامه مسیر درمانی قرار بود جراحی شود اما با توجه به توسعه بیماری پزشکان او را عمل نکردند. اما با توجه به اینکه رگهای این شاعر طی این سالها بر اثر کما آسیب دیده و خشک است تغذیه از راه سروم را هم نپذیرفت بر این اساس 9 سال مقاومت با این بیماری جواب نداد و در نهایت احمد عزیزی در تاریخ 16 اسفند سال 95 به دلیل وخامت حال ناشی از کاهش سطح هوشیاری، بیماری قلبی و کلیوی و ریوی دار فانی را وداع گفت.
* آثار مرحوم احمد عزیزی را در زیر مشاهده می کنید:
ترجمه زخم
خواب میخک
خورشید از پشت خیزران
رویای رویت
شطح فلسفی
واژه نامه ابدی
یک لیوان شطح داغ
*اشعار:
ترانه های ایلیایی
خواب میخک
شرجی آواز
طغیان ترانه، مثنوی های احمد …
قوس غزل
کفش های مکاشفه
ملکوت تکلم
ناودان الماس
نظر شما