به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، درمانهای رایج برای ترمیم استخوان معمولا بسیار دشوار، پرهزینه و دردناک است؛ به ویژه زمانیکه برای ترمیم و رفع نواقص استخوان های صورت و جمجمه مورد استفاده قرار گیرد. محققان در دانشگاه نورث وسترن در آمریکا برای حل این مشکل، پروتئینی توسعه دادهاند که سبب رشد مجدد و ترمیم نواقص استخوانی میشود.
آنها با استفاده از این روش موفق به ترمیم استخوان جمجمه موش شده اند. آنچه این روش را متمایز کرده است، امکان توسعه رگهای خونی در محل استخوان ترمیم شده است. مراحل اولیه آزمایش کاملا موفقیت آمیز گزارش شده است و علاوه بر این که نسبت به روشهای قبلی سریعتر بوده، هیچ آثاری از زخم در بافت ترمیم شده مشاهده نمیشود.
محققان در این روش سلولهای استخوان جمجمه موش را بهگونهای مهندسی کردند که یک پروتئین موثر و توانمند به نام BMP9 تولید میکند. این پروتئین با استفاده از یک هیدروژل، منجر به رشد مجدد استخوان و ترمیم نواقص میشود.
نقش هیدروژل به عنوان یک داربست موقتی برای حمل و نگهداری سلولها در محل موردنظر است. رشد سلولهای استخوانی با استفاده ار پروتئین BMP9 نسبت به انواع دیگر پروتئینهای BMP به دلیل توسعه رگها خونی در محل مورد نظر سریعتر است. هیدروژلی که نقش داربست را ایفا میکند، از مادهای به نام PPCN-g تولید شده است که حالتی مایع دارد و با استفاده از اسید سیتریک تولید شده است و زمانی که در معرض دمای بدن قرار میگیرد، به ماده ای ژلمانند با خاصیت ارتجاعی تبدیل میشود. زمانی که این هیدروژل حاوی سلول در محل مورد نظر قرارمیگیرد، قابلیت تولید استخوان با شکل مورد نظر را دارد و به این ترتیب استخوان به طبیعیترین شکل خود ترمیم میشود.
نتایج این تحقیقات در نشریه PLOS One منتشر شده است.
نظر شما