به گزارش قدس آنلاین، سید رضا صالحی امیری در بازدید از بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در مشهد بر اهمیت توجه به فضای خارج از کشور در برنامه های جشنواره امام رضا(ع) تاکید و اظهار کرد: برای گفتمان سازی فرهنگ رضوی ما باید نگاهمان را به بیرون از مرزها قوی تر از داخل کنیم. ما نیازمندیم در جهان پر خشونتی که متاسفانه سلفی ها و وهابی ها و مجموعه جریان های انحرافی تصویر نازیبایی از اسلام را در دنیا ایجاد کرده اند، با اشاعه فرهنگ و گفتمان رضوی تصویر دقیقی از اسلام را به دنیا منعکس کنیم. پس کار فرامرزی مهم تر از ایران است، به دلیل اینکه چهره اسلام را مخدوش کرده اند.
وی با اشاره به این که ما باید بتوانیم فرهنگ رضوی را از سطح باورهای عمومی به گفتمان درونی جامعه تبدیل کنیم، اظهار کرد: برای این کار باید از آموزش و پرورش شروع کنیم در منابع آموزش و پرورش فرهنگ رضوی باید دیده شود تا انوار گفتمان رضوی به قلب بچه های ما در سنین کودکی بتابد.
بیش از هر زمان دیگری به گسترش فرهنگ شیعی نیاز داریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد را نقطه ثقل جهان تشیع معرفی کرد و گفت: به تعبیر حضرت امام(ره) مشهد پایتخت معنوی است و ما بیش از هر زمان دیگری امروز به گسترش فرهنگ شیعی نیاز داریم زیرا حفظ و بقای نظام اسلامی ما و حتی حفظ و بقای ایران با ادبیات و گفتمان شیعی رقم می خورد و از این منظر من معتقدم که ما باید خارج از مناسبات تبلیغاتی، احساسی و زودگذر نسبت به گفتمان سازی فرهنگ رضوی اقدام کنیم. گفتمان سازی کار سخت و پیچیده ای است و تکنیک های خاص خودش را دارد.
وی ادامه داد: مفهوم گفتمان این است که باید از سطح رسمی عبور کنیم و به سطح درونی جامعه برسیم. گفتمان باید به باور دینی و ملی ما تبدیل شود و غیرقابل بازگشت باشد. مثل گفتمان عاشورا. حتی اگر نظام اسلامی هم نباشد، که در گذشته نبود، هیچکس نمی تواند مردم ما را از فرهنگ عاشورا جدا کند زیرا تبدیل به گفتمان شده و در اعماق وجود جامعه نفوذ و رسوخ کرده و به یک امر درونی و نهادینه تبدیل شده است. ما باید فرهنگ رضوی تبدیل به گفتمان کنیم که ابزارهای آن هم به اعتقاد من با فضاهای جدید در دسترس ماست.
کار پژوهشی ماندگار است
صالحی امیری بر اهمیت فعالیت های پژوهشی در بنیاد بین المللی امام رضا(ع) تاکید کرد و گفت: کار پژوهشی ماندگار است اما دغدغه ای که من دارم بحث زبان انتقال است، که با توجه به تغییرات و تحولات زبانی جامعه، باید این زبان تعین شود.
وزیر ارشاد مهم ترین راهبرد بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در سال ۹۶ را، عبور از سطح ملی به فرا ملی با رویکرد ذهنیت زدایی از تفکر اسلام هراسی و تشیع هراسی دشمنان اسلام دانست و گفت: ما در وزارتخانه هر کمکی که بتوانیم به بنیاد امام رضا(ع)، انجام می دهیم و این را وظیفه خودمان می دانیم و اعتقاد داریم هرچه به این بنیاد کمک کنیم به بنیاد های تفکر شیعی کمک کرده ایم، و هر چه اینجا را تقویت کنیم که از مرزها بیرون برود، ما به نوعی نگاه جهانیان را نسبت به اسلام اصلاح کرده ایم.
نظر شما