به گزارش قدس آنلاین به نقل از فاکسنیوز، محققان این دانشگاه آمریکایی در بررسی گسلهای سندیگو و لسآنجلس متوجه شدند گسلهای نیوپورت اینگلوود و رُزکانیون که پیش از این تصور میشد دو گسل مجزا باشند، به صورت یکپارچه درآمده و این گسل را به یکی از فعالترین گسلهای این منطقه تبدیل کرده است.
یافتههای محققان نشان میدهد که فاصلههایی که پیش از این در بخشهایی از این گسل وجود داشته در حال حاضر به قدری کم شده است که میتوان آنها را نادیده گرفت زیرا در صورت بروز لرزه در هر بخش، کل گسل فعال شده و به لرزه درمیآید.
محققان دانشگاه سندیگو با بررسی بخشهای دریایی این گسل به این نتیجه رسیدند که این گسل پنج قسمت مجزا بوده است و طی 11 هزار سال با اتصال این قسمتها به هم این گسل غولآسا ایجاد شده است.
محدوده فعالیت این گسل جنوب ایالت کالیفرنیاست و بسیاری از مناطق تحت پوشش آن از نظر جمعیتی فوقالعاده متراکم هستند.
این گسل میتواند زلزلههایی به بزرگی 7.5 درجه ایجاد کند و در صورتی که فعالیت آن در قسمتهای دریایی آغاز شود میتواند سبب بروز سونامی نیز بشود.
گستردگی این گسل به حدی است که در صورت وقوع زمینلرزه مناطقی از مکزیک را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
والری ساهاکیان محقق ارشد این تحقیق در مصاحبه خود با فاکسنیوز گفت: حتی یک لرزه معمولی در این گسل میتواند اثرات جانبی زیادی در منطقه داشته باشد.
وی افزود: عمده فعالیت این گسل در قسمتهای دور از ساحل است ولی امکان بروز سونامی نیز باید در نظر گرفته شود.
آخرین فعالیت این گسل در سال 1933 در لانگ بیچ بوده است که لرزه ای با شدت 6.4 درجه ایجاد کرده و باعث مرگ 115 نفر شده است.
نتایج این تحقیق در ژورنال تحقیقات زمینشاسی اتحادیه زمینشناسی آمریکا به چاپ رسیده است.
عامل بالقوه بزرگترین فاجعه تاریخ آمریکا
یکی دیگر از مناطقی که گسلهای شدیدا فعال آمریکا در آن قرار دارد، ساحل سانفرانسیسکو است.
در این منطقه شش گسل کاملا فعال وجود دارد که در سال 2015 بیش از 400 لرزه تنها از یکی از این گسلها به ثبت رسیده است.
مشهورترین گسل این منطقه گسل سنآندرس است اما گسل "هایوارد" میتواند بزرگترین فاجعه تاریخ آمریکا را ایجاد کند.
این گسل یک محدود 70 کیلومتری را تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند زلزلههایی با بزرگی 8 درجه و بیشتر ایجاد نماید.
گسل "هایوارد" دقیقا از زیر استادیوم ورزشی دانشگاه کالیفرنیا برکلی عبور میکند و فعالیت آن به حدی است که تغییراتی در سازهها و سنگفرشهای این مجموعه به وجود آورده است.
مسئله فعالیت این گسل زمانی بغرنج میشود که آخرین زلزله مهیب آن در سال 1868 میلادی رخ داده است و به همین دلیل هر لحظه امکان تخلیه انرژی این غول خفته وجود دارد.
محققان زمینلرزه در ایالت کالیفرنیا اعلام کردهاند امکان وقوع زمینلرزه در این منطقه تا 30 سال آینده بیش از 70 درصد است و به خاطر سابقه غیرقابل پیشبینی این گسل باید تمهیدات لازم برای زلزلههای احتمالی اندیشیده شود.
۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳
کد خبر: ۵۱۴۹۷۴
محققان دانشگاه کالیفرنیا سندیگو در مطالعات جدید خود به یک گسل شدیدا فعال برخوردهاند که توانایی ایجاد زمین لرزههایی تا 7.5 درجه را دارد.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
نظر شما