به گزارش قدس آنلاین به نقل ازروابط عمومی استانداری یزد، ژولت شمین در نشست دوجانبه با استاندار یزد اظهارداشت: موجب افتخار است که در استان و شهر زیبای یزد حضور دارم چراکه یزدیها تاریخ مشترک هزارساله با مجارستانیها دارند.
وی افزود: یزدیها نقش مهمی در اداره کشور مجارستان دارند و آماده همکاری با جمهوری اسلامی ایران و استان یزد در همه حوزهها بهویژه در زمینه صنعت توریسم و گردشگری و انرژی خورشیدی و هستهای هستیم ومردم مجارستان بسیار علاقهمند به سفر به استان یزد هستند تا با هویتهای تاریخی و مردم این استان آشنا شوند و گنجینه ارزشمند فرهنگی یزد را از نزدیک مشاهده کنند.
شمین با اشاره به اینکه مجارستانیها تنها ملت آسیایی در قاره اروپا هستند، افزود: جاذبههای طبیعی مجارستان از جمله چشمههای آب گرم و آبهای معدنی میتواند برای ایرانیان بسیار جذاب باشد.
وی خاطرنشان ساخت: دولت مجارستان آمادگی گسترش همکاری با جمهوری اسلامی ایران و گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را دارد و مقامات ارشد مجارستان احترام زیادی به سیاستهای تعاملی در روابط خارجی رئیسجمهوری اسلامی ایران قائل هستند.
معاون نخستوزیر مجارستان با اشاره به اینکه مردم و دولت مجارستان با افتخار منتظر میزبانی از رئیس جمهوری ایران و هیات همراه ایشان هستند، ادامه داد: چارچوب همکاریهای بین دو کشور را تصویب کردهایم و در مورد قانون جلوگیری از مالیات مضاعف در هر دو کشور به توافق رسیدهایم.
شمین یادآور شد: یکهزار و ۴۰۰ نفر دانشجوی ایرانی در رشتههای مختلف در مجارستان در حال تحصیل هستند و تاکنون نیز چهار هزار نفر نیز فارغالتحصیل شدهاند، همچنین تعدادی از دانشجویان مجارستانی نیز در ایران تحصیل میکنند ودر واقع دانشجویان دو کشور سفیران فرهنگی ایران و مجارستان محسوب میشوند.
فصل جدید روابط
استاندار یزد نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از افزایش همکاریهای ایران و مجارستان گفت: امیدواریم تفاهمنامههای منعقدشده بین دو کشور هرچه زودتر اجرایی شود.
سیدمحمد میرمحمدی با اشاره به ویژگیهای شاخص استان یزد اظهارداشت: استان یزد یکی از مراکز صنعتی کشور با رتبه دوم ذخایر معدنی، بهشت انرژی خورشیدی، مقصد گردشگری، قطب بهداشت و درمان مرکز کشور و دارای ظرفیتهای علمی، فرهنگی و فناوری زیاد است و زمینههای فعالیت مشترک و متقابل رابین دو کشور فراهم آورده است.
وی افزود: استان یزد با داشتن حدود ۶۵ دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی از جایگاه بالایی در استعدادهای علمی برخوردار است و ۲۳ سال متوالی توانسته است رتبه اول کنکور سراسری را به خود اختصاص دهد که هماکنون در این استان ۹۸ هزار دانشجو در حال تحصیل میباشند.
میرمحمدی خاطرنشان ساخت: نگاه ویژه به منابع طبیعی و محیطزیست از مسائل موردتوجه در برنامههای استان است و دیدگاه ما واگذاری تدریجی امور منابع طبیعی و محیطزیست به مردم است.
وی میراث فرهنگی و گردشگری را ظرفیت شاخص استان دانست و افزود: در چهارساله اخیر تعداد گردشگران خارجی ۴ برابر شده است و بر همین مبنا برای توسعه مراکز خدمات گردشگری در قالب هتلهای چند ستاره، بوم گردی و بازسازی خانههای سنتی برنامههای ارزشمندی را به اجرا گذاشته است.
وی گفت: خوشحالیم در این دولت همکاریهای ایران و مجارستان رو به افزایش است، سیاستهای اقتصادی دولت مبنی بر رفع موانع تولید و افزایش سرمایهگذاری داخلی و خارجی است و روزبهروز اثربخشی بیشتری به همراه داشته است.
استاندار تصریح کرد: خوشبختانه سفر نخستوزیر مجارستان با همراهی پنج وزیر و ۱۰۰ تن از تجار این کشور در آذرماه سال ۹۴ به ایران موجب شد تا روزنه امید جدیدی برای همکاریهای بیشتر بین دو کشور به وجود آید.
میرمحمدی افزود: تشکیل جلسه اتاق مشترک ایران و مجارستان در بهمنماه سال ۹۴ در تسهیل اجرای تفاهمنامههای منعقدشده، نویدبخش اجرا و عملیاتی شدن این برنامهها درزمینه های مختلف است.
نظر شما