به گزارش قدس آنلاین به نقل از الف، موسسه ملی مطالعات جمعیت و امنیت اجتماعی میگوید جمعیت ژاپن از سال ۲۰۰۸ میلادی که به ۱۲۸ میلیون نفر رسیده بود، سال به سال کم شده و این روند ادامه خواهد داشت.
این موسسه از دولت خواسته خود را برای عواقب کاهش جمعیت در سالهای پیش رو آماده کند. یکی از عواقب، افزایش شدید شمار بازنشستگان است که پرداخت حقوق و تامین امکانات بهداشتی آنها بار مالی سنگینی برای دولت خواهد شد.
براساس این گزارش تا نیم قرن دیگر حدود ۴۰ درصد جامعه بالای ۶۵ سال سن خواهند داشت. جامعهای که بر اساس این گزارش هم پیرتر است و هم بیشتر از قبل عمر خواهد کرد. امید به زندگی یا متوسط طول عمر برای مردان ۸۵ سال و برای زنان ۹۱ سال برآورد شده که حدودا پنج سال بیشتر از الان است.
جامعه بدون مهاجر
زاد و ولد در ژاپن رو به کاهش است. شینزو آبه، نخست وزیر این کشور، افزایش جمعیت را یکی از اولویتهایش قرار داده و هدفش به طور متوسط دو فرزند برای هر زن (از نظر عددی ۱.۸ فرزند) است. آمار فعلی ۱.۴ فرزند برای هر زن است، یعنی بیشتر خانوادهها، بدون فرزند یا تک فرزندی هستند.
ژاپن برخلاف کشورهای پیشرفته که کاهش زاد و ولد را با پذیرفتن مهاجر جبران میکنند، علاقهای به باز کردن درهایش به روی مهاجران ندارد.
همین حالا کاهش جمعیت با کم کردن درآمدهای مالیاتی و کاهش نیروی کار به بعضی شهرها و روستاها آسیب زده است. مقامهای شهر شیزوکا، مرکز استان شیزوئوکا هفته پیش اعلام کردند که جمعیت این شهر برای اولین بار از زمانی که به عنوان یک شهر بزرگ شناخته شده به زیر ۷۰۰ هزار نفر رسیده که میتواند استقلال مالیاتی و قدرت اجرایی دولت محلی را زیر سوال ببرد.
به گزارش بیبیسی، حتی برآورد میشود توکیوی جذاب برای جوانان که معمولا رشد جمعیت مثبت دارد تا یک دهه دیگر با کاهش مهاجرت داخلی روبهرو شود و در نهایت تا ۵۰ سال دیگر ۱۳ درصد جمعیت حدودا ۱۲ میلیونیاش را از دست بدهد.
نظر شما