به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، حسن رمضانی پیش از ظهر سه شنبه در کارگاه تخصصی آشنایی با معماری و منظر در خراسان جنوبی بیان کرد: امسال در بخش اعتبارات مبلغ ۵ میلیارد ریال برای حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی به استان اختصاص یافت.
وی یادآور شد: در سال های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، توجه مسئولان به جنگ کمتر بوده است و میراث فرهنگی نیز دچار غفلت و بی توجهی بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: بعد از پایان جنگ تحمیلی نیز به دلیل ساخت و سازهای خرابی های حاصل از جنگ، بناهای تاریخی و فاخر مجدد مورد بی توجهی قرار گرفت.
رمضانی خاطرنشان کرد: در مدت ۳۰ سال گذشته بناهای تاریخی و حفاظت از سوی مسئولان مورد بی توجهی و غفلت زیادی قرار گرفته است و این خسارات زیادی به بناهای تاریخی وارد کرده است.
وی اظهار داشت:همچنین میراث فرهنگی طی ۳۰ سال گذشته مورد بی توجهی و غفلت قرار گرفته بود و با وجود اینکه انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است، زیاد به بخش فرهنگ توجه نشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اگر حفاظت از آثار تاریخی به یک جریان اجتماعی تبدیل شود می توان امیدوار بود که تغییرات مدیران و مسئولان نمی توانند خدشه ای به آثار تاریخی وارد کنند، گفت: برای اینکه ما در عرصه اجتماعی بتوانیم این امر را به یک خواسته ملی تبدیل کنیم باید از دانشجویان معماری و مرمت آغاز کنیم.
رمضانی با بیان اینکه دانشگاه ها نقش بزرگی در حفظ آثاریخی دارند افزود: زیرا مدیران فردا در این محیط ها تربیت می شوند و باید مورد توجه قرار گیرند.
وی با بیان اینکه حفاظت از بناهای تاریخی باید به دغدغه اجتماعی تبدیل شود اظهار داشت: زمانی که متخصصین این حوزه و مسئولان به این موضوع منفعل نگاه کنند این بناهای تاریخی تخریب خواهند شد.
نظر شما