به گزارش قدس آنلاین به نقل از ویژه نامه بیت المقدس؛ بحران تحمیلی به سوریه در حالی وارد هفتمین سال خود شده که در این ایام تحولات با فراز و فرودهای بسیاری همراه بوده است، بودند روزهایی که دمشق تا سقوط پیش رفت و تروریستها خود را در چند متری کاخ ریاست جمهوری و سایر مناطق حساس پایتخت دیدند. اما اکنون چند سالی است که دیگر از سقوط دمشق و تهدید اماکن خاص خبری نیست. این روزها اتفاقا سمت و سوی اخبار بیشتر بر مدار توفیقات ارتش عربی سوریه جلو می رود. در ارزیابی این چرخش حوادث که منجر به دست برتر نظام شده عوامل متعددی را میتوان ذکر کرد اما قطعا یکی از آنها حضور نیروهای زبده حزبالله لبنان در عرصه نبرد است.
مقامات این جنبش پس از اقدامات تروریستی چند بارهای که تکفیریها علیه مردم لبنان و بویژه ساکنین بیروت انجام دادند راهحل را در متوقف کردن خرابکارانی دانستند که از سرزمین شام وارد خاک لبنان میشدند. در این مسیر آنها اطمینان یافتند که تکفیریها پس از سوریه حتما به سراغ لبنان خواهند آمد پس علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد و تنها راهحل مبارزه با داعش و امثالهم در خاک سوریه و از بین بردن آنها در همان کشور است. تصمیمی که اگرچه در ابتدا با حواشی و مخالفتهای قابل توجهی در لبنان مواجه شد اما زمان چندانی نیاز نبود تا هر ببینده منصفی به درستی آن اذعان کند.
حضور عملیاتی رزمندگان حزبالله در سوریه اگرچه بسیار موثر بود و برخی توفیقات میدانی مانند آزادی القصیر بطور خاص به نام آنها ثبت شد اما از همان ابتدا برخی این شبهه را مطرح کردند که حضور آنها در سوریه به معنای تضعیف توان رزمیشان در مقابله با دشمن اصلی یعنی رژیم صهیونیستی است موضوعی که سید حسن نصرالله در طول این سالها بارها آنرا رد کرده و تاکید کرد که حضور در سوریه نه تنها توانشان را تحلیل نمیبرد بلکه میدانی برای افزودن تجربههای ایشان است. دبیرکل حزبالله همچنین همواره بر این نکته تاکید کرده که در این جنبش تمرکز اصلی کماکان بر دشمن اشغالگر صهیونیستی است و بخش ثابت و قابل توجهی از نیروها کما فی السابق برای مقابله با این رژیم فعالیت میکنند.
در همین حال محور مقاومت در مبارزه خود علیه رژیم صهیونیستی طی سالهای اخیر از اهرم رسانه بسیار هوشمندانه استفاده نموده است. هرچه زمان میگذرد گروههای مقاومت فلسطین و لبنان با درک بیشتر نسبت به آسیبپذیری رژیم صهیونیستی از این زاویه، اقدام به تهیه گزارشها یا فیلمهایی نمودهاند تا جامعه صهیونیستی را تحت تأثیر قرار دهند.کلیپهای گوناگون گروههای مقاومت در غزه، رزمایشهای گوناگون با پیوست رسانهای قوی و... بخشی از این اقدامات است.
در جدیدترین اقدام جنگ رسانهای محور مقاومت، حزبالله لبنان پنج شنبه 31 فروردین ماه در اقدامی کمسابقه رسانههای گوناگون لبنانی را به مرزهای جنوب لبنان با فلسطین اشغالی دعوت نمود تا از نزدیک در جریان اقدامات رژیم صهیونیستی در آن سوی مرزها از جمله حفاریها و ایجاد موانع جدید قرار گیرند. این اقدام از سوی رسانههای صهیونیستی بسیار مورد توجه و تحلیل قرار گفت.
حزبالله در این بازدید رسانهای با نمایش حفاریها و موانع جدید ایجاد شده در منطقه، این پیام را به مخاطبین منتقل ساخت که رژیم صهیونیستی در حال تغییر تاکتیک از تهاجم به رویکردی دفاعی است. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت در این باره نوشت: «این بازدید که به دعوت حزبالله لبنان انجام شد نشان داد که تاکتیک اسرائیل از مرحله هجوم به مرحله دفاع تبدیل شده است.»
یکی از پیامدهای این اقدام، تحت تأثیر قرار دادن رسانههای صهیونیستی و پرداختن به قدرت حزبالله بود. بهطور مثال پایگاه صهیونیستی کول هزمان نیز در گزارشی با عنوان «نقص و عیبهای سامانه دفاعی ارتش اسرائیل»، به افزایش توان نظامی حزبالله لبنان پرداخت و نوشت: «ارزیابیهای امنیتی اسرائیل نشان میدهد که حزبالله لبنان یک سامانه 130 هزار موشکی در اختیار دارد که حدود 10 هزار موشک از این موشکها میتوانند تمام نقاط اسرائیل را هدف قرار دهند.»
به نظر میرسد بحران شام همانگونه که سید دلاور لبنان گفت اگرچه جوانان و فرماندهان شجاع و مخلصی را از حزبالله گرفت اما میدان آموزش و آزمایش جدی برای رزمندگان این جنبش بود تا بر تنوع توانمندیهایشان بیفزایند. خصوصا که آنها تا پیش از این تجربه نبرد گسترده و بهرهگیری از توپخانه و سلاح های سنگین دیگر به این شکل را نداشتند. مسئله مهمتر آن است که این تقویت توانمندی به هیچ وجه سایه بر هدف اصلی این جنبش که نابودی رژیم اشغالگر قدس است، نینداخته است./
انتهای پیام
محمد مهدی رحیمی
ویژه نامه بیت المقدس دوشنبه هر هفته ضمیمه روزنامه قدس منتشر می شود.
نظر شما