به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، در ادامه انتشار شایعههایی درباره برگزاری حج امسال، اینبار به موضوع مچبندهای الکترونیکی دامن زده شده که برای مذاکرات ایران و عربستان در سال گذشته نیز حواشی پدید آورد.
در مطلبی که رییس سازمان حج و زیارت آن را قاطعانه و کلا تکذیب کرده و شایعهای بیش ندانسته، آمده است: «سازمان حج و زیارت در کمال تعجب پای معاهده ننگین مچبند الکترونیکی حفاظتی و امنیتی حجاج ایرانی را امضا کرده و جالبترین نکتهی آن، هزینه مچبندها است که از ایران گرفته میشود، یعنی از خود حجاج وجه آن گرفته میشود. لکن نیروی امنیتی سعودی در مانیتور حجاج ما را رصد میکند، البته شایعاتی مبنی بر نصب هزاران دوربین مراقبتی در محل اسکان و گذرگاهها و شاید محلهایی که نصب دوربین ممنوع است و همچنین حضور نیروهای امنیتی در بین حجاج مرد و زن ایرانی با لباس مبدل هم شنیده میشود. از مسوولان میپرسیم حج رفتن به چه قیمتی؟ آیا لگدمال کردن غرور و عزت کشور عزیزان توسط وهابیهای بیصفت میارزد لطفا صدای اعتراض خود را به این تصمیم نابخردانه و ضد میهنی کسانی که مراسم حج جیبهایشان را پر پول میکند و به هر وسیله ممکن برسانید. »
اما حمید محمدی در پاسخ به این شایعه گفت: قبلا هم تاکید کردهایم سازمان حج هر سال در پی ارائه خدمات بهتر به زائران و رفع اشکالات است. ما در حوزه شناسایی زائران بعضا با مشکلاتی روبرو بودیم، چون میانگین سنی حجاج ایرانی بالا است که معمولا همراه داشتن کارت شناسایی را فراموش میکنند، از طرفی این کارتها ظرفیت بالایی برای مخدوش شدن دارند، این اتفاقات بسیار رخ داده که مثال آن را میزنم. برای همین کارشناسان ایرانی همفکری کردند تا راهحلی برای این مشکل بیابند.
رییس سازمان حج و زیارت با تکذیب امضای قرارداد با عربستان برای طراحی و تهیه مچبند الکترونیکی، تاکید کرد: این مچبندها طرح ایران است و هیچ ارتباطی با عربستان ندارد. کارشناسان حج و کارگزاران جمهوری اسلامی در اینباره فکر و برنامهریزی کردند تا به این طرح رسیدند و قرار است برای جلوگیری از حوادث سالهای قبل این طرح را اجرا کنند. پرسش ما از آنهایی که اینچنین فضاسازی میکنند این است که ثبت اطلاعات زائران روی مچبند با کارت کاغذی چه فرقی میکند که برای آن جوسازی میکنند؟ اگر آن اطلاعات روی کاعذ باشد هیچ مشکلی پیش نمیآید؟
وی افزود: اگر عربستان در اینباره طرحی داشت بحث دیگری بود، اما مساله آن است این طرح هیچ ارتباطی با برنامه عربستان ندارد و خودمان در ایران آن را انجام میدهیم.
محمدی درباره تایید عربستان برای نصبGPS در این مچبندهای ایرانی، گفت: طرح هنوز به آن مرحله نرسیده و فعلا هم دنبال آن نیستیم.
رییس سازمان حج و زیارت یادآور شد: مچبندی که ما امروز برای آن برنامهریزی کردهایم، طرحی است که کشورهای آسیای شرقی از 20 سال قبل اجراکردهاند.
نظر شما