تحولات لبنان و فلسطین

استاد روابط بین الملل دانشگاه گیلان معتقد است که مردم فرانسه با انتخاب امانوئل ماکرون و عدم انتخاب احزاب سنتی، نشان دادند که خواستار ایجاد وضعیت جدید در کشورشان هستند.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، «دکتر رضا سیمبر» اظهار داشت : به طور کلی بین انگلیس و فرانسه نوعی رقابت استراتژیک در حوزه اروپا وجود دارد. بر این اساس کنشگری فرانسه و انگلیس در قبال مسائل اروپا با یکدیگر ارتباطی مستقیم دارد. در این میان، برگزیت یا خروج انگلیس از اروپا نقطه ای راهبردی در تحلیل و تفسیرکنشگری اخیر فرانسوی ها در انتخابات ریاست جمهوری این کشور محسوب می شود. رئیس جمهور جدید فرانسه اگرچه مخالف خروج کشورش از اتحادیه اروپاست، اما در عین حال معتقد است که اتحادیه اروپا از ضعفهای درونی و بنیادینی برخوردار می باشد  که نمود آن را در  بحران اقتصادی در کشورهایی مانند یونان و پرتغال شاهد هستیم.

دکتر سیمبر در خصوص حضورو فعالیت جریان راست افراطی در فرانسه و رشد ارای این جریان در انتخابات اخیر اظهار داشت : جریان راست افراطی به عنوان اپوزیسیون و یکی نیروی کنشگر و تاثیرگذار به فعالیتهای خود در صحنه سیاسی و اجتماعی فرانسه ادامه خواهد داد. این کنشگری با پایان انتخابات فرانسه متوقف نخواهد شد. این جریان افراطی با تمرکز بر مسئله مهاجرت و ایجاد اسلام هراسی عامدانه در صدد است در جامعه فرانسه دست به یارگیری بزند. من معتقدم که حضور ماکرون در فرانسه تاثیر عمده ای در سیاستهای منطقه ای این کشور و مسائلی از جمله همراهی با رژیم صهیونیستی نخواهد داشت. همچنین انتخاب ماکرون تغییر عمده ای را در رفتار فرانسه در قبال ایران ایجاد نمی کند. ضمن آنکه رئیس جمهور جدید فرانسه در جریان مناظره های انتخاباتی علیه سوریه و حکومت آن نیز مواضع تندی اتخاذ کرده است.

دکتر سیمبر در پایان تاکید کرد : عدم اقبال شهروندان فرانسوی نسبت به دو حزب سوسیالیست و جمهوریخواه که همواره یکی از آنها سکاندار کاخ الیزه بود، نشان دهنده ایجاد تحولاتی درونی در جامعه فرانسه است. این موضوع نشان می دهد که شهروندان فرانسوی خواستار ایجاد روزنه ای جدید و تحول در سرمایه گذای اقتصادی و سیاست خارجی خود هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.