تحولات لبنان و فلسطین

وزیر کشور گفت: بر اساس آخرین نظرسنجی معتبر ۷۲ درصد مردم در انتخابات شرکت می کنند.

 ۷۲ درصد مردم در انتخابات شرکت می کنند / انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در ۱۴۱ شهر به طور کاملا الکترونیکی برگزار می شود

 به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از صدا و سیما، عبدالرضا رحمانی فضلی شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با بیان اینکه بر اساس آخرین نظرسنجی معتبر ۷۲۲ درصد مردم در انتخابات شرکت می کنند، افزود: کمترین آمار تخلفات در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وجود داشته است.

وی با بیان اینکه پیش بینی می کنیم در دور روز آینده این تعداد افزایش یابد، درباره روند اجرای انتخابات نیز گفت: حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی و نظارتی بر انتخابات ریاست جمهوری شوراهای اسلامی شهر و روستاها و میان دوره مجلس شورای اسلامی در چهار حوزه  هستند.

وزیر کشور ادامه داد: ۳۵۰ هزار نفر نیز امنیت برگزاری انتخابات را بر عهده دارند؛ حدود ۷۰ هزار بازرس برای شعبه های اخذ رای وجود دارد و ۱۰۰  هزار نماینده هم فرمانداری ها و یک صد هزار نماینده از شورای نگهبان پای صندوق های رای حضور دارند. در هر شعبه  ۱۷ نفر فرایند اخذ رای را انجام می دهند.

رحمانی فضلی اضافه کرد: انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در ۱۴۱ شهر به طور کاملا الکترونیکی برگزار می شود و انتخابات ریاست جمهوری نیز به جز مرحله اخذ و شمارش آراء، همه کارها از جمله تشخیص هویت فرد رای دهنده الکترونیکی است.

وی با بیان اینکه برای انتخابات شوراها در هر شهر یازده نفر عضو  هئیت اجرایی هستند گفت: در انتخابات شوراها نمایندگان مجلس ترکیب هیئت های نظارت را ایجاد می کنند اما در انتخابات ریاست جمهوری نظارت برعهده نمایندگان شورای نگهبان است.

وزیر کشور گفت: تامین امنیت برگزاری انتخابات نیز عهده نیروی انتظامی، سپاه، بسیج و وزارت اطلاعات است.

رحمانی فضلی بیان اینکه براساس قانون، نیروی انتظامی مسئول حفظ امنیت انتخابات است اضافه کرد: ۱۶۰ هزار نفر فقط امنیت شعبه اخذی رای را پوشش می دهند که از این تعداد براساس هماهنگی با نیروی انتظامی ۱۲۰ هزار نفر از نیروهای انتظامی و بقیه از سپاه و بسیج هستند.

وی گفت: در برخی از شعبه ها نیروهای انتظامی، بسیج و سپاه تلفیقی هستند و در  بقیه شعبه ها فقط نیروهای انتظامی برای تامین امنیت حضور دارند.

وزیر کشور اظهار داشت: با تمهیداتی که در این دوره پیش بینی شده میزان تخلفات انتخابات ۶۳ درصد درمقایسه با دوره قبل کاهش یافته است. تخلفات انتخابات بیشتر مربوط  به شوراها و آغاز بیش از موعد تبلیغات است.

رحمانی فضلی با بیان اینکه به نامزدها اعلام کرده ایم که تا آخرین مرحله تجمیع آرا می توانند در  شعبه اخذ رای حضور داشته باشند گفت:  هر کدام از ناظران پای صندوق ها باید گزارش تخلف را به نماینده فرمانداری یا نماینده شورای نگهبان ارائه دهند که بررسی شود.

وی با بیان اینکه ۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۲۳۴ نفر حائز شرایط رای دادن هستند گفت:  حدود ۱۹ میلیون نفر جمعیت روستاهای کشور است که آمار دقیق واجدان شرایط رای دادن را ندارم.

وزیر کشور افزود: ۲۰۰ میلیون تعرفه رای چاپ و به استانها ارسال شده است؛ این تعرفه ها ۱۴ مورد علایم رمز دارد و براساس چک پول ها و در بانک ملی چاپ شده است.

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه امکان تولید و یا تکثیر این تعرفه وجود ندارد، تصریح کرد: پیش بینی می شود در مرحله نخست، نتایج انتخابات ریاست جمهوری مشخص شود و با توجه به کناره گیری برخی نامزد ها ۲۰۰ میلیون تعرفه برای این انتخابات کافیست.

وی تاکید کرد: ۶۳ هزار و ۴۲۹ شعبه اخذ رای برای انتخابات ۲۹ اردیبهشت در نظر گرفته شده که از این تعداد بیش از ۱۴ هزار صندوق سیار و بقیه ثابت است.

رحمانی فضلی گفت: درانتخابات ریاست جمهوری اصالت با شماره ملی اما آوردن شناسنامه نیز برای احراز هویت الزامی است.

وی افزود: کمیته امنیت ستاد انتخابات از شش ماه پیش تشکیل  شده و در یک ماه اخیر کوچکترین مشکل امنیتی درباره انتخابات نداشته ایم.

وزیر کشور با بیان اینکه مردم با نهادهای امنیتی و کمیته امنیت ستاد انتخابات همکاریهای کامل را داشته باشند گفت: پنجشنبه و جمعه آینده بازار شایعات داغ می شود که هیچ کدام اساس ندارد و مردم حتما مسائل را از طریق صدا و سیما پیگیری کنند.

رحمانی فضلی افزود: با توجه به تعداد نامزدها برای انتخابات شوراها و مشارکت بالای مردم در انتخابات از مردم خواست از ساعات اولیه اخذ رای پای صندوق ها حاضر شوند و رای دادن را  برای جلو گیری از ازدحام به ساعات پایانی موکول نکنند.

وی اظهار داشت: همه نامزدها در روزهای باقیمانده ستادها و حامیان خود را به ویژه در سخنرانی ها کنترل کنند؛ سخنان نامزدها معیار خوبی برای مردم در تصمیم  گیری است.

وزیر کشور تاکید کرد: در حوزه مجازی نیز نگرانی یا آسیب جدی درباره انتخابات وجود نداشته است و هیچ رسانه ای در داخل تعطیل نشده است، البته تذکراتی به آنها داده ایم.

رحمانی فضلی گفت: کمترین تخلف درتبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وجود داشت.

وزیر کشور اضافه کرد: با توجه به هیجانات سیاسی عموم مردم اما در حوزه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مشکلی وجود نداشت اما پس از آغاز تبلیغات انتخابات شوراها تعداد تصاویر نامزدها زیاد و اندازه برخی از آنها غیر قانونی است.

رحمانی فضلی تاکید کرد: برای جلوگیری از کاهش شورو نشاط انتخابات تا جایی که تبلیغات برای رقبا ضرر نداشته باشد  و عفت عمومی خدشه دار  نشود با آن برخورد نمی کنیم.

وی بابیان اینکه براساس قانون راه اندازی کارناوال انتخاباتی ممنوع است گفت: به هیچ عنوان این کارناوال ها نباید درخیابان ها و میادین و به ویژه کلانشهرها راه بیافتد زیرا موجب ترافیک و مزاحمت برای مردم می شود.

وی گفت: دراین دوره انتخابات در یکی از شهرستان ها این اتفاق افتاد که تذکر  دادیم.

رحمانی فضلی گفت: مردم پس از انتخابات و در روز رای گیری نباید به آمار و اطلاعاتی که در فضای مجازی یا حقیقی منتشر می شود توجه کنند بلکه بیانیه های رسمی از صدا و سیما، پخش  خواهد شد.

وزیر کشور بیش از ۹۵ درصد از نظرسنجی هایی که منتشر می شود ساختگی است.

وزیر کشور تاکید کرد: پنجشنبه این هفته هیچ روزنامه ای نباید له و یا علیه نامزدها یا شایعات و یا گمانه زنی ها مطلبی را منتشرکنند.

وی گفت: پس از تجمیع آرای انتخابات ریاست جمهوری بر  اساس قانون وزیر کشور آن را اعلام نهایی خواهد کرد و مانند گذشته تعداد آرا  به مرور اعلام نخواهد شد.

وزیر کشور ادامه داد: پس از  اتمام رای گیری آراء صورت جلسه  به وزارت کشور و شورای  نگهبان ارسال می شود و این صورت جلسه ها پس از  تطبیق، نتیجه آن برای اعلام به وزارت کشور ارائه می شود.

او تاکید کرد: هماهنگی  لازم در این زمینه با شورای  نگهبان انجام شده است.

وزیر کشور  گفت: عصر دیروز سه شنبه همه استانداران برای نشست با سخنگوی شورای نگهبان و هماهنگی های لازم به تهران فراخوانده شدند.

وی گفت: رای گیری از  ساعت ۸ صبح روز جمعه ۲۹ اردیبهشت تا ۲۴ این روز قانونی است و اگر یک دقیقه از ساعت قانونی رد شود رای گیری غیر قانونی است.

رحمانی فضلی گفت: براین اساس رای دهندگان در ساعت نخستین اخذ رای پای صندوق ها حاضر شوند.

وی تاکید کرد: نامزدها نیز به هواداران خود بگویند تابع قانون و هیئت های  اجرایی و نظارت باشند.

وزیر کشور گفت: از  نامزدها و ستادهای آنها می خواهم که به هواداران خود اطمینان بدهند تابع قانون و هیئت های نظارت و اجرایی باشند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه برانگیخته کردن هیجانات سیاسی هیچ مشکلی  را حل نمی کند گفت: همه نامزدها فعالیت خود را انجام داده‌اند و مهرخداوند به هرکس باشد آن را در دل مردم جای می دهد و مردم انتخابشان را با شناختی که دارند و با هدایت الهی انجام می دهند.

وی تاکید کرد: ما باید تسلیم خیر باشیم و در این زمینه مکلف هستیم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه انتخابات برای ما طریق و قدرت برای ما وسیله است افزود: نه قدرت و نه انتخابات برای ما هدف نیست بلکه هدف تقویت دین خدا و جمهوری اسلامی ایران و خدمت به مردم است.

وزیر کشور افزود: باید به اراده مردم  توجه کنیم و اراده مردم بر هرچه واقع شد همه باید سر تسلیم فرود آوریم تا پس از انتخابات رقابت ها برکنار و رفاقت ها جاری شود.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.