تحولات لبنان و فلسطین

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۱
کد خبر: 531679

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سالانه ۵ الی ۸ هزار بیمار مرگ مغزی جان خود را از دست می دهند، حال بسیاری از خانواده ها تمایلی برای اهدای عضو متوفیان خود را ندارند.

مرگ سالانه ۵ الی ۸ هزار بیمار مرگ مغزی در کشور

به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، محمد حسین قربانی با یادآوری 31 اردیبهشت روز اهدای عضو، افزود: در برهه ای از زمان فرهنگ اهدای عضو به اندازه امروز فراگیر نشده بود تا جایی که ایراد شرعی به آن وارد بود و از سویی خلاء قانون نیز وجود داشت اما بعد از آن هم مراجع عظام اعلام کردند که اهدای عضو ایراد شرعی ندارد و مجلس هم در این راستا ایرادات قانونی آن را برطرف کرد.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طی سال های اخیر در بسیاری از استان ها مراکز درمانی مناسبی برای پیوند عضو وجود نداشت اما اکنون در این زمینه نیز پیشرفت های قبل قبولی شکل گرفته است. این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه سالانه 18 تا 20 هزار کشته در سوانح رانندگی جان خود را از دست می دهند، تصریح کرد: بسیاری از این افراد در لحظه جان خود را از دست می دهند و برخی نیز دچار مرگ مغزی می شوند که می توان با نهادینه کردن فرهنگ عضو از اعضای این افراد استفاده کرد؛ البته ناگفته نماند که باید تمهیداتی اندیشیده شود تا تصادفات رانندگی نیز کاشته شود.

وی یادآور شد: بسیاری از بیماران در نوبت پیوند قرار دارند و درحالی که عضو پیوندی به آنها نمی رسند جان خود را از دست می دهند لذا می طلبد رسانه ها و صدا و سیما در این زمینه نقش پررنگ تری ایفا کنند زیرا بسیاری از مردم حتی از راه اندازی سیستم و سامانه اهدای عضو نیز اطلاع ندارند. قربانی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمارها سالانه 5 الی 8 هزار بیمار مرگ مغزی جان خود را از دست می دهند، تاکید کرد: این درحالی است که بسیاری از خانواده ها نیز تمایلی برای اهدای عضو عزیزانشان ندارند که همین امر نیازمند آگاه سازی عموم است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به خانه ملت گفت: نباید از نقش پیشگیری از وقوع بیماری هایی که نیازمند پیوند عضو می شوند غافل ماند زیرا بسیاری از این بیماری ها با پیشگیری قابل جبران است.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.