به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایلنا، عجیبترین اختلالهای روانی در جهان به این ترتیب است:
۱- سندروم موسوم به «Quasimodo»
سندروم «Quasimodo» یا ناهنجاری بدشکلی بدن (مانند گوژپشتی) در واقع یک بیماری ذهنی است که افراد دارای ناهنجاریها و بدشکلیهای غیرقابل باور در بدن به آن مبتلا میشوند.
افراد مبتلا به این عارضه دچار افکار وسواسی ناخوشایند دائمی هستند. آنها مدام در آینه خود را نگاه کرده و دنبال زاویهای میگردند که بدشکلی بدنشان در آن زاویهی خاص مشهود نباشد و از عکس گرفتن نیز واهمه دارند زیرا دوست ندارند که گوژپشتی آنها در عکس معلوم باشد. همچنین به ظاهر خود بسیار اهمیت داده و در مسائل عاطفی خود به مشکل برمیخورند. سطح اعتماد به نفس در این افراد بسیار پایین است و در رفتارهای اجتماعی خود دستپاچه عمل میکنند زیرا فکر میکنند که اطرافیان متوجه نقص بدنی آنها شده و آنها را به باد تمسخر خواهند گرفت.
۲- اختلال فکری موسوم به «Erotomania»
کسانی که از این اختلال روانی رنج میبرند بر این باورند که کسی عاشق آنها شده است به ویژه شخصی از طبقه بالاتر برای مثال یک چهرهی مشهور سینمایی. این بیماران معتقدند که فردی که به آنها علاقه دارد از طریق نشانههای رمزی، تله پاتی و پیامهای رمزدار احساسات خود نسبت به آنها را با استفاده از رسانههای جمعی نشان میدهد. مبارزه با این بیماری روانی بسیار مشکل است حتی اگر شخص مورد نظر مستقیماً و بسیار واضح آنها را از خود رانده و به اصطلاح به آنها «نه» بگوید. این بیماران حتی چنین عکس العملی از طرف شخص مورد نظر را نشانه و استراتژی برای مخفی نگه داشتن احساسات شخصی او از اجتماع تلقی میکنند.
۳- توهم «Capgras»
افراد مبتلا به این بیماری روانی بر این باروند که یک شخص بسیار به آنها نزدیک است یا حتی یک همزاد در کنار خود دارند. این افراد حتی ممکن است ادعا کنند که کارهای شرورانهای که به آنها نسبت داده میشود در واقع کار همزاد آنها بوده که دقیقاً شبیه آنها است. این اختلال روانی فرد را دچار توهم مفرط میکند و عمدتاً با اسکیزوفرنی همراه است.
۴- توهم «Fregoli»
در این اختلال روانی، بیمار باورهایی کاملاً مقابل مورد قبلی دارد. این افراد بر این باورند که یک نفر در ظاهری متفاوت و در کالبد دیگران قرار دارد که با آنها رابطهی بسیار نزدیکی داشته و برای تعقیب کردن آنان همواره پوشش و ظاهر خود را تغییر میدهد.این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۲۷ شناخته شد.: دختری جوان ادعا میکرد که دو نفر از بازیگران تئاتری که وی همیشه به آنجا میرفت همواره او را تعقیب میکنند و شکل افرادی که او دیده یا میشناسد را به خود میگیرند.
۵- سندروم «Adele»
سندروم «Adele» یک فکر و وسواس دائمی است که فرد را به سمت تجربهی عشقهای دردناک سوق میدهد. پزشکان اخیراً این اختلال را در زمرهی اختلالات روانی دسته بندی کردهاند که سلامت و زندگی فرد را به شدت تهدید نموده و آن را با علاقهی شدید به قمار، مصرف مشروبات الکلی و جنون سرقت مقایسه میکنند.
علائم این اختلال روانی مشابه افسردگی شدید است اما میتواند بسیار خطرناکتر باشد به نحوی که به شکنجه و آزار دیگران هم میانجامد، خودفریبی، امیدهای توهمی و غیرواقعی، فداکاری خودخواسته و... از دیگر پیامدهای آن است.
۶- اختلال «Cryptomnesia»
این اختلال نوعی اختلال حافظهای است که در آن فرد نمیداند یک واقعهی خاص چه زمانی اتفاق افتاده و آیا اتفاق مورد نظر واقعیت داشته یا رویا بوده است برای مثال نمیدانند اخیراً شعری سرودهاند یا نه و از مطلبی که اخیراً خواندهاند چیزی به یاد ندارند. به عبارت دیگر منبع اطلاعات برای آنها قابل به یاد آوردن نیست و فرد نمیتواند تعیین کند که این فکر متعلق به اوست یا یک شخص دیگر.
این اختلال روانی معمولا با پدیدهای موسوم به «jamais vu» همراه است که دقیقاً در نقطهی مقابل پدیدهی «آشنا پنداری» (deja vu) قرار دارد. به عبارت دیگر فرد مبتلا به این عارضهی روانی در مواجهه با یک اتفاق یا مکان شناخته شده که قبلاً بارها آن را دیده و در مورد آن شنیده است حس میکند که برای اولین بار در این مکان حضور دارد و هیچ اطلاعاتی در مورد آن ندارد.
۷- اختلال روانی «آلیس در سرزمین عجایب»
این اختلال روانی درک بیمار از اشیاء و اتفاقات اطرافش را تغییر میدهد بدین ترتیب که وی آنها را بزرگتر یا کوچکتر از اندازهی واقعی تصور میکند یا آنها را در فاصلهی بسیار دورتر یا بسیار نزدیکتر از آنچه که هستند میبیند به نحوی که با واقعیت هیچ سنخیتی ندارد. در بدترین موارد، شخص درک درستی از بدن خود ندارد و شکل و ابعاد را تشخیص نمیدهد. در این مورد هیچ کدام از ارگانهای بدن فرد دچار صدمه نشده است و چیزهایی که او به نادرستی تفسیر میکند در واقع از مشکل روانی او نشأت میگیرند.
۸- وسواس فکری و عملی
بیمارانی که از وسواس فکری و عملی رنج میبرند به اضطراب فکری شدیدی که برایشان قابل کنترل نیست دچار میشوند و نمیتوانند از دست آن خلاص شوند. همچنین آنها به رفتارهای خاصی عادت دارند که بیمار بر این باور است در انجام آنها اختیاری از خود ندارد. نکتهی جالب این که فرد به بیخود و بیارزش بودن رفتار تکراری خود اذعان دارد اما عدم دستیابی به نتایج مطلوب و عدم رضایت از موضوعی باعث میشود که فرد به سمت اضطراب شدیدی سوق داده شده و به تکرار مکرر این حرکات همیشگی روی بیاورد.
۹- اختلال بد روانی (Paraphrenia)
به دروانی ترکیبی از توهمات پارانوایایی و بزرگنمایی است. افکار توهمی فرد مبتلا به این اختلال همواره با خیالات غیرواقعی و همچنین خاطرات دروغین همراه بوده و شخص خود را حکمران جهان تلقی کرده و خود را دارای زندگی ابدی میدانند. حتی برای خود منشأ خدایی قائل بوده و ادعا میکنند که تمامی کتابهای مشهور را آنها تحت نامها و القاب ساختگی نوشتهاند و غیره. افراد مبتلا به این اختلال روانی معمولا بسیار مغرور و مرموز به نظر میرسند.
۱۰- اختلال چند هویتی
اختلال عدم ثبات هویت (Dissociative identity disorder) یک بیماری روانی بسیار نادر است که شخصیت فرد را دچار عدم ثبات کرده و فرد چندین شخصیت متفاوت را در بدن خود حس میکند. این هویتها میتوانند شامل جنسیتها، سنین، ملیتها، اخلاقیات، تواناییهای ذهنی، دیدگاهها و حتی بیماریهای مختلف و متفاوتی باشند. یکی از دلایل این اختلال روانی آسیبهای روانی بسیار شدید در دوران کودکی شناخته میشود بدین معنا که کودک برای پشتیبانی روانی از خود شروع میکند به درک اتفاقاتی که برای خود و خانوادهاش افتاده به نحوی که انگار این اتفاقات برای دیگران رخ دادهاند.
نظر شما