به گزارش قدس آنلاین و به نقل از مرکز اطلاع رسانی پلیس اصفهان، سرهنگ سید مصطفی مرتضوی در این باره اظهار داشت: به دلیل آسیب هایی که کاربران را در نت سراها تهدید می کند و یا مجرمان حرفه ای که از این مکان ها برای انجام فعالیت های مجرمانه خود استفاده می نمایند پلیس فتای استان از سال گذشته اقدامات ویژه نظارتی و برنامه استانداردسازی این واحدها را در دستور کار جدی خود قرار داد.
این مقام مسئول از راه اندازی تیم های ویژه ای به منظور نظارت بر نت سراهای سطح استان خبر داد و گفت: این تیم ها به صورت روزانه در مرکز استان و دیگر شهرستان ها بر نت سراها نظارت می کنند و ضمن آموزش و توجیه صاحبان این صنوف مواردی که باید در چارچوب قانون رعایت نمایند را به آنان گوشزد می کنند.
وی با بیان اینکه به طور متوسط در طول سال پنج یا شش بار از یک نت سرا بازدید به عمل می آید اظهار داشت: در سال گذشته تعداد ۱۰ نت سرا به دلیل عدم رعایت مقررات، رعایت نکردن استانداردهای ایمنی، عدم ثبت مشخصات مراجعان، توجه نکردن به رفع مشکلات سیستم ها و ضعف در استاندارهای امنیتی با دستور مقام قضائی و همکاری اداره اماکن پلمپ شدند.
سرهنگ مرتضوی از صدور ۲۵ فقره اخطاریه پلمپ برای نت سراها در سال گذشته خبر داد و گفت: در فروردین ماه سال جاری تعداد ۱۰۸ فقره ماموریت نظارت و کنترل توسط کارشناسان این پلیس انجام شد که پس از بررسی های صورت گرفته برای سه واحد صنفی نت سرا اخطاریه پلمپ صادر گردید.
این مقام انتظامی خاطر نشان کرد: موضوع استانداردسازی نت سراها و مجموع این اقدامات و نظارت ها به پلیس فتا در پی جویی جرایم کمک بسیار زیادی کرده و باعث شد که با کاهش چشمگیری در وقوع جرایم و تخلفات در نت سراهای استان روبرو باشیم.
وی با بیان اینکه فقط یک جرم در سال گذشته که منجر به خسارت علیه کاربران شده بود مواجه بودیم اظهار داشت: در این پرونده که سه نفر هم شاکی داشت صاحب نت سرا با ثبت اطلاعات حساب بانکی کاربران اقدام به برداشت از حساب مشتریان خود کرده بود.
رئیس پلیس فتای استان گفت: توصیه ما به کاربرانی که از نت سراها استفاده می کنند این است که در حفظ اطلاعات خود کوشا باشند، بعد از اتمام کار حتماً اطلاعات خود را از رایانه حذف نمایند، و حتماً رایانه را خاموش کنند، اطلاعات شخصی و محرمانه خود را در رایانه نت سراها قرار ندهند، اطلاعات مالی و همچنین اطلاعات کارت های بانکی خود را در اختیار افراد دیگر نگذارند و در صورت لزوم بلافاصله نسبت به تغییر شماره رمز دوم بانکی خود اقدام کنند.
مرتضوی در خصوص اینکه متصدیان نت سراها چه مواردی را می بایست رعایت کنند گفت: صاحبان این واحدها می بایست نسبت به نصب دوربین مداربسته در واحد خود اقدام کنند اما به نحوی که اطلاعات شهروندان را رویت و ثبت نکند.
وی افزود: آنها باید دفتر ثبت روزانه داشته باشند و مشخصات مراجعه کنندگان به نت سرا را در آن درج نمایند و سازو کاری تعبیه نمایند که مشخص شود در چه زمانی، چه فردی با چه شناسه ای از نت سرا استفاده کرده است، همچنین آنتی ویروس های بروز شده در رایانه های خود ثبت کنند و از نصب vpn در سیستم های رایانه ای خود خودداری کنند.
نظر شما