به گزارش «قدس آنلاین»، مراسم اختتامیه نهمین دوره جشنواره سراسری طنز سوره با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان و طنزپردازان کشور و با اجرای داریوش کاردان، کارگردان، بازیگر و مجری تلویزیون عصر یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه در حوزه هنری برگزار شد.
ابوالفضل زرویی نصرآباد دبیر هنری جشنواره طنز سوره در سخنانی ضمن تشکر از شرکت کنندگان در این جشنواره اظهار کرد: در روزگاری که کسی تن به شنیدن نقد اثر خود نمیدهد، شجاعت بسیاری نیاز است که عده ای از هنرمندان آثار خود را برای جشنواره ارسال کنند و از نگاه شخصی خود بگذرند و به نظر داوران و دیگر هنرمندان به اثرشان توجه کنند.
وی ادامه داد: همچنین از دوستانی که داوری آثار را در شرایط سختی پذیرفتند تشکر می کنم. چرا که داوری آثار همزمان با جشنواره های فجر صورت گرفت و در آن زمان، اغلب داوران مشغله های بسیاری داشتند. از مدیران حوزه هنری نیز تشکر می کنم که اجازه دادند قافله طنزی که در این نهاد به راه افتاده، همچنان به راه خود ادامه دهد و از این جریان حمایت کردند.
این طنزپرداز پیشکسوت کشور همچنین با انتقاد از برخی سختگیری ها در عرصه هنر و طنز کشور، عنوان کرد: وقتی نهادی مانند حوزه هنری قصد دارد جشنواره ای برگزار کند، متاسفانه به دلیل برخی کج خلقیها و فشارهای بیرونی، نمیتوانیم از تمام ظرفیت ها و اشخاص استفاده کنیم. به طور مثال رهبر انقلاب اسلامی شاعری مانند مهدی اخوان ثالث را تایید می کنند، اما زمانی که بخواهیم در مراسمی از ایشان نام ببریم، با برخی بداخلاقیها مواجه میشویم. در جشنواره طنز سوره نیز برخی اتفاقاتی که قرار بود رخ دهد، به دلیل همین ملاحظات صورت نگرفت.
در بخش دیگری از این مراسم، از شبکه نسیم به دلیل تلاش و توجه به طنز و کمدی در کشور، تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
همچنین علی اکبر کاظمی قائم مقام شبکه نسیم با بیان این که حوزه طنز، همیشه مظلوم بوده است، عنوان کرد: از مظلومیت این حوزه، همین بس که مسئولان به آن توجه ندارند و در چنین مراسم هایی نیز حضور آنها کمرنگ است.
وی گفت: شبکه نسیم محل طرح هنر طنز است و از تمام هنرمندانی که ایده و طرح دارند دعوت می کنیم تا نظرات و ایده هایشان را با ما در میان بگذارند.
کاظمی خاطرنشان کرد: باید به مطایبات مردم توجه کنیم. مطایبات مردمی ذخیره بزرگی برای طنز است و فکر می کنم می توان از آن در برنامه های تلویزیونی نیز استفاده کرد. طنزپردازان این امکان را دارند که با حلقه وصل بین مردم و برنامه سازان تلویزیونی باشند و این مطایبات را جمع آوری کنند.
این مقام مسئول در پایان سخنانش از آمادگی شبکه نسیم برای برگزاری جشنواره تئاتر طنز با همکاری ارگان هایی همچون حوزه هنری خبر داد.
از دیگر بخشهای این جشنواره میتوان به نمایشنامهخوانی ایوب آقاخوانی و فریدون محرابی اشاره کرد. این دو هنرمند عرصه تئاتر و سینمای کشور، خوانش نمایشنامه ای از آنتوان چخوف را برای حضار اجرا کردند.
اجرای استندآپ کمدی توسط امیر کربلایی زاده از دیگر بخش های این جشنواره بود. این هنرمند، استندآپ کمدی خود را بر اساس متنهای برگزیده جشنواره طنز سوره به روی صحنه برد.
ناصر وحدتی نویسنده، خواننده و پژوهشگر موسیقی نیز به اجرای قطعات موسیقایی فولکلور گیلانی پرداخت.
شاعرانی همچون سیدامیر ساداتموسوی و عباس احمدی نیز به شعرخوانی پرداختند.
گفتنی است در این مراسم شخصیتهای مانند فاضل نظری معاون هنری حوزه هنری، ناصر فیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری، عباس سجادی مدیر عامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران، عبدالحمید قره داغی مدیر عامل انتشارات سوره مهر، علی قربانی معاون اجرای سازمان سینمایی حوزه هنری، سیدعلی میرفتاح، احمد عربانی، اسماعیل امینی، امید مهدینژاد، نسیم عرب امیری، عباس حسیننژاد و جمع بسیاری از هنرمندان حضور داشتند.
همچنین آرای هیئت داوران نهمین جشنواره سراسری طنز سوره در بخشهای مختلف به شرح زیر اعلام و از برگزیدگان تقدیر شد:
بخش ویژه (چالش های اقتصاد مقاومتی)
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به «محسن رضوانی» برای اثر «یک نامه نیمه عاشقانه» از تهران اهدا شد.
بخش نظم
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «سید امیر سادات موسوی» برای اثر «قیل و قال» از تهران اهدا شد.
بخش عکس
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «حمیدرضا بازرگانی» برای اثر «مردان کوچک» از زنجان اهدا شد.
بخش کاریکاتور
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «احسان گنجی» برای اثر «اقتصاد مقاومتی» از کهگیلویه و بویراحمد اهدا شد.
بخش داستان کوتاه
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به «علی مهر» برای اثر «فقط ساخت داخل» از قم اهدا شد.
بخش استندآپ (متن)
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال به «سینا نصرالهی» برای اثر «آواز غول» از تهران اهدا شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال به «رحیمه جمال» برای اثر «خاکی باش» از گلستان اهدا شد.
بخش نظم
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «عباس احمدی» برای اثر «لف و نشر» از قم اهدا شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «حسن حاتمی بهابادی» برای اثر «فضای مجازی» از یزد اهدا شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «مجید رحمانی صانع» برای اثر «برخورد» از خراسان رضوی اهدا شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «علی سلیمانی» برای اثر «هشدار به فرزندم» از تهران اهدا شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «عبدالحسین انصاری» برای اثر «نصیحت» از هرمزگان اهدا شد.
بخش استندآپ (اجرا)
لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال به «حسین زرتاج اصلی» برای اثر «خانه پُر ماجرا» از گیلان اهدا شد.
بخش مقاله
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ پانزده میلیون ریال به «فاطمه تسلیم جهرمی» برای اثر «بررسی و تحلیل توصیفی و آماری طنزپژوهی در پایاننامههای فارسی از آغاز تا پایان دهۀ هشتاد شمسی» از فارس اهدا شد.
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال به «آیدا پارسپور» برای اثر «وجوه اشتراک دو شاعر گیلانی سید اشرف الدین گیلانی و محمدعلی افراشته» از تهران اهدا شد.
بخش عکس
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ پانزده میلیون ریال به «جواد عسکراوغلی» برای اثر «توهم» از آذربایجان غربی اهدا شد.
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال به «داود ایزدپناه» برای اثر «کم بارشی و کم آبی» از کهگیلویه و بویراحمد اهدا شد.
بخش کاریکاتور
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ پانزده میلیون ریال به «عالیه مظاهری» برای اثر «مقاومت» از اصفهان اهدا شد.
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال به «علیرضا پاکدل قوشخانه» برای اثر «ورود تکنولوژی و فراموشی بازیهای پر تحرک» از خراسان رضوی اهدا شد.
بخش استندآپ (متن)
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال به «عبدالرضا فتحی» برای اثر «شیر قهوه» از مرکزی اهدا شد.
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ سی و پنج میلیون ریال به «نیلوفر ناظری» برای اثر «قدیم و جدید» از قزوین اهدا شد.
بخش نثر
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال به «احسان ملایی» برای اثر «گالری پلانکتون ها» از خوزستان اهدا شد.
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ سی و پنج میلیون ریال به «اکبر نیتی» برای اثر «اگر شبکه های اجتماعی بود... » از زنجان اهدا شد.
بخش داستان کوتاه
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال به «غلامرضا ربیعی» برای اثر «پورشه آلبالویی» از البرز اهدا شد.
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ سی و پنج میلیون ریال به «نیلوفر مالک» برای اثر «دعوای مجازی» از تهران اهدا شد.
بخش نظم
هیئت داوران در این بخش هیچ اثری را شایسته کسب مقامهای سوم و دوم ندانست.
بخش استندآپ (اجرا)
لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال «امیر عضد» برای اثر «هیچ» از تهران اهدا شد.
لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ سی و پنج میلیون ریال به «فرامرز قلیچ خانی» برای اثر «ژست» از البرز اهدا شد.
بخش مقاله
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «هانیه محرابی» برای اثر «مطالعهی تطبیقیِ سبکی بین طنز ترسیمی روزنامهی آذربایجان و روزنامهی ملانصرالدین» از تهران اهدا شد.
بخش عکس
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «هادی دهقان پور» برای اثر «رهایی» از خراسان رضوی اهدا شد.
بخش کاریکاتور
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به «شهرام رضایی» برای اثر «مهاجرت و ... » از اردبیل اهدا شد.
بخش استندآپ کمدی (متن)
هیئت داوران در این بخش هیچ اثری را شایسته کسب مقام اول ندانست.
بخش نثر
هیئت داوران در این بخش هیچ اثری را شایسته کسب مقام اول ندانست.
بخش داستان کوتاه
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به «رضا احسان پور» برای اثر «خر مهره» از تهران اهدا شد.
بخش نظم
هیئت داوران در این بخش هیچ اثری را شایسته کسب مقام اول ندانست.
بخش استندآپ کمدی (اجرا)
هیئت داوران در این بخش هیچ اثری را شایسته کسب مقام اول ندانست.
نظر شما