به گزارش قدس آنلاین به نقل از قزوین، آیتالله عبدالکریم عابدینی در سخنرانی مسجد امام خمینی(ره) اظهار داشت: دعا کردن و در خواست داشتن از خدای متعال نشانه رشد انسان و خودشناسی بخشی از ارزش انسانی به حساب میآید.
وی افزود: هر چه انسان کاملتر، بزرگتر و درک بالاتری داشته باشد، سوال و درخواست بیشتری از خدای متعال دارد و هر چه انسان درک و فهم پایینتری از خداوند داشته باشد به همان نسبت خواستهای هم از خدای متعال ندارد زیرا این فرد آیندهای برای خود متصور نیست.
امام جمعه قزوین ادامه داد: انسانهایی که دنیا را بشناسند و نسبت به وجود خود درک و فهم بیشتری داشته باشند به همان اندازه توقع بیشتری از آفریدگار عالم خواهند داشت و ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای خودشناسی و خودسازی است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: صاحبان علم که به جایگاه رفیعی در حوزه دانش دست پیدا کردهاند، هیچ وقت خود را فردی دانا به حساب نمیآوردند، بلکه میگویند در حال فهمیدن و درک بخشی از عالم هستی هستیم.
وی با بیان اینکه ما برای طی مسیر بندگی نیازمند وسیله و راهنما هستیم، گفت: آدمی اگر جایگاه خود را به خوبی بشناسد، برای ادامه مسیر بندگی زبانش به دعا باز خواهد شد؛ زیرا در این فضا خود را بیشتر نیازمند الطاف الهی میبیند.
عابدینی با اشاره به جایگاه والای دعا نزد انبیاء (ع) و ائمه اطهار (ص) خاطرنشان کرد: دعاهایی که از پیامبران و امامان(ع) به ما رسیده است نشان از جایگاه عظیم دعا دارد.
این مفسر قرآن اضافه کرد: امیرمومنان (ع) در نامه 31 نهج البلاغه درباره دعا به فرزندانش میفرماید: آگاه باشید آن کسی که کلید همه خزائن آسمانها و زمین را در دست دارد به شما میگوید برای دستیابی به این خزائن دعا کنید.
وی با بیان اینکه نمیتوانم، نمیشود و ممکن نیست در دستگاه خدای متعال معنا ندارد، تصریح کرد: همه خواستهها نزد خداوند امکانپذیر است و این خدای قدرتمند از ما خواسته فقط درخواستهای خود را از این منبع عظیم طلب کنیم.
نماینده ولی فقیه در قزوین عنوان کرد: نباید فرصت دعا کردن را با وقت تلف کردن از دست بدهیم، دعا یعنی خدایا من به تو احتیاج دارم و برای برآورده شدن حاجتهای خود و رفع بلاهای دنیوی به تو پناه میآورم.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه دعا استفاده از فرصتهاست، اذعان کرد: خدای متعال به ما میگوید دعا کنید و مسئولیت برآورده شدن آن را نیز برعهده میگیرد و میگوید «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ»؛ اراده خدا بر این است که دعاهای ما را برآورده کند و به ما دستور داده که مرا بخوانید تا اجابت کنم شما را.
وی اظهار کرد: خداوند برای برآورده کردن حاجات ما واسطههای سنگین قرار نداده است، بلکه در هر مکان و شرایطی میتوان از خداوند حاجات خود را طلب کنیم.
عابدینی تصریح کرد: خداوند ستارالعیوب است و برای بازگشت بندگانش از گناهان و انحرافاتی که دچار آن شدهاند، سختگیری نکرده و جرم بندگانش را با جریمههای سنگین جبران نمیکند.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: اگر زمانی دعاها برآورده نمیشود نباید این موضوع باعث نا امیدی انسان شود؛ امیرالمؤمنین (ع) میفرماید خدا به اندازه نیت ما عنایت میکند و اگر اجابت دعای ما به تأخیر میافتد به دلیل این است که خداوند میخواهد حاجت بزرگتر و قیمتیتر به ما عنایت کند.
نظر شما