تحولات لبنان و فلسطین

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در کشور برای تهیه دخانیات، هزینه می‌شود، گفت: مرگ سالانه ۶۰ هزار نفر و ناتوانی بیش از ۱۰ برابر این تعداد، نتایج مصرف دخانیات است.

یک بار مصرف قلیان معادل سم ۲۰۰ نخ سیگار/ یک باور غلط درباره قلیان

به گزارش قدس آنلاین، خسرو صادق نیت - رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه در ۱۰ سال گذشته مصرف قلیان رشد زیادی داشته است، اظهار داشت: اما استفاده از تنباکوهای معطر نیز از نگرانی‌های ما است که باید نگاه ویژه‌ای به آن داشت.

وی گفت: روند رو به رشد سیگار در کشور متوقف و کمی کاهش داشته، اما شاهد افزایش مصرف قلیان در بین زنان و نوجوانان هستیم.

صادق‌نیت تاکید کرد: تنباکوهای معطر فریبنده است و آزمایش‌ها نشان می‌دهد که این تنباکوها برای فریب مردم به نام معطر با نام میوه‌ها عرضه می‌شود و به هیچ وجه حاوی مواد طبیعی و میوه ها نیست. ۷۰ تا ۸۰ درصد آنها را نیز مواد شیمیایی صنعتی تشکیل می‌دهند که حاوی بنزن هستند.

وی توضیح داد: بنزن از سمی ترین موادی است که سرطان زا بوده و طی سه تا ۱۰ سال می‌تواند روند ابتلا به سرطان را جلو بیندازد. مهم ترین سرطان ناشی از مصرف این ماده خطرناک نیز سرطان خون است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: حلال‌ها و سرب نیز از جمله مواد دیگری هستند که در تنباکوهای معطر وجود دارند. میزان سرب موجود در این تنباکوها ۵۰ درصد بیشتر از حد استاندارد است. همچنین قارچ‌های مختلفی نیز در آنها کشف شده است. این تنباکوها کپک‌زده هستند و در کشورهای عربی با مواد معطر مخلوط شده و به فروش می رسند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه مردم تصور می‌کنند عبور دود از آب قلیان می‌تواند آن را تصفیه کند، توضیح داد: آب موجود در قلیان فقط نقش خنک کننده را دارد. علاوه بر آن باعث می‌شود فرد پک‌های عمیق‌تری به قلیان بزند.

وی گفت: برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد در برخی از مراکز عرضه قلیان، بدون اینکه مشتری متوجه شود، شیشه و مواد روانگردان به تنباکو اضافه شده است. تا مشتری معتاد و جلب شود.

یک بار مصرف قلیان معادل ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار سم وارد بدن می‌کند
صادق نیت تصریح کرد: طی بررسی های علمی، یک بار مصرف قلیان معادل ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار سم وارد بدن می کند و اطرافیان فرد نیز درصورت عدم استعمال، معادل مصرف نصف پاکت سیگار دود مصرف می کنند. زیرا دود در فضاهای بسته نیز روی دیوارها می‌نشیند و باعث تماس پوستی مردم با آن می‌شود.

وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته با همکاری وزارت صنعت، ‌ معدن و تجارت مساله تولید تنباکوهای معطر ممنوع شد، گفت: وزارت بهداشت برای جلوگیری از عرضه تنباکوهای معطر به اصناف تذکر جدی داده و نظارت را افزایش داده است، دو سال پیش نیز ممنوعیت عرصه تنباکوی معطر ابلاغ شده است، اما بعد از آن با حکم دیوان عدالت اداری این ممنوعیت و برخورد جدی متوقف شده است. اما با شکایت برخی از اصناف فعلا برخورد جدی با این موضوع متوقف شده است.

صادق نیت گفت: در زمینه کاهش عرضه قلیان توانستیم تا حدودی موفق عمل کنیم. عرضه قلیان در ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی که تقریبا ۱۵ استان و نیمی از کشور را شامل می‌شود، ممنوع و به طور کلی حذف شده است.

وی افزود: دانشگاه‌های علوم پزشکی که عرضه قلیان را در اماکن عمومی حذف کردند، شامل شهرهای اصفهان، اهواز، بیرجند، بجنورد، ساوه، ‌دزفول، نیشابور، بهبهان، بم و لارستان است.

وی تاکید کرد:‌ کنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات گزارش داد که ایران در پنج گام اصلی این مبارزه به عنوان موفق‌ترین کشور منطقه عمل کرده است، اما در مورد مالیات ناموفق‌ترین کشور منطقه بوده است که پیش نیاز بهبود این وضعیت همکاری دستگاه‌ها و ارگان‌های ذیربط است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.