به گزارش قدس آنلاین، آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی طی سخنانی در برنامه تلویزیونی «دست خط» که از شبکه تهران پخش شد با بیان اینکه شروع آشناییاش با امام (ره) از حوزه علمیه قم آغاز شد، گفت: من در گروهی بودم که پیشگام در مبارزه و پیروی از امام بود، مخصوصا آقای هاشمی که بسیار پیگیر بود و آقای ربانی املشی هم بودند و پس از اینکه به اتفاق آقای باهنر به کرمان رفتیم و دیداری با علمای آنجا داشتیم، فضا را برای آغاز مبارزه در آنجا به وجود آوردیم.
وی افزود: جامعه روحانیت در تهران به مناطق چهاردهگانهای تقسیم شد که در هر منطقه یک نفر معیار فعالیت بود و جمع شدن این چهارده نفر در کنار یکدیگر هسته اولیه جامعه روحانیت را تشکیل میداد. از جمله این افراد آقایان خامنهای، باهنر، بهشتی، مطهری، انواری و جمعی دیگر از روحانیون بودند.
وی با اشاره به دیدارش با امام در کربلا، اظهار داشت: روز اول ماه رجب بود که من با امام دیدار کردم و ایشان از اوضاع ایران و اینکه برنامههای جامعه روحانیت چیست، سوالاتی کردند. من نیز سخنانی را درباره گروهک فرقان که در آن دوره تحرکاتی داشتند و مورد توجه شهید مطهری قرار گرفته بود را خدمت ایشان عرض کردم.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه «سخنان امام ما را از هرگونه ترسی برای ادامه مبارزه دور میکرد»، گفت: ما در مجموع بسیار به حرکت امام(ره) امیدوار بودیم و آنقدر جرات و جسارتی که یافته بودیم، فراوان بود که به راحتی در خیابان شعار مرگ بر شاه سر میدادیم و ترسی از برخورد ماموران به خود راه نمیدادیم.
وی با اشاره به رفتار امام(ره) با بنیصدر نیز اظهار داشت: امام با بنیصدر رفتاری توام با مدارا داشت اما بنیصدر مغرور بود و میگفت یازده میلیون به من رای دادهاند. به نظرم ماجرای بنیصدر نشان داد که هرکس به این نظام و انقلاب بیوفایی کند، دروغ بگوید و شعارهای نادرست دهد، خودش ساقط خواهد شد. این ماجرا عبرتی است برای همه ما مسئولان.
رئیس موقت مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره مدیریت امام(ره) در جنگ، گفت: بسیاری از مردم وقتی امام انقلاب را آغاز کردند، ناامید بودند و می گفتند مگر می شود که با شاه و آمریکا در افتاد و مبارزه کرد؟ اما امام در آن فضای خفقان و ترس سخنرانی کرد و در مردم ایجاد امید کرد که نترسید و مطمئن باشید که پیروز هستید.
وی ادامه داد: امروز مشکل ما با برخی همین است که میگویند ترامپ آمده است و ممکن است کاری کند و از او میترسند. در حالی که امام(ره) در همان زمان گفت آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه پذیرش قطعنامه پایان جنگ نیز گفت: فرماندهان جنگ هربار خدمت امام می رسیدند و میگفتند کفگیرمان به ته دیگ رسیده است و نمیتوانیم جنگ را ادامه دهیم، امام(ره) به آنان امید میداد. اما در روزهای پایان جنگ دیگر فرماندهان دیدند که واقعاً با مشکل مواجه هستند و در نتیجه امام پذیرفتند که قطعنامه مورد قبول قرار گیرد.
وی با اشاره به روزهای ارتحال امام اظهار داشت: در آن روزها خبرنگارانی که به ایران آمده بودند چنین پیشبینی میکردند که در ایران جنگ ملاها شکل خواهد گرفت. اما وقتی وصیت نامه امام را خواندیم و دیدیم که هیچ تعیین جانشینی در آن انجام نشده است، قرار شد که برای جانشینی امام تصمیمگیری شود.
این عضو مجلس خبرگان افزود: ابتدا آقای آذری قمی، آقای گلپایگانی را به عنوان پیشنهاد جانشینی مطرح کردند و بعد که رایگیری انجام شد که آیا رهبری، شورایی باشد یا فردی؟، تصمیم خبرگان بر آن شد که رهبری، فردی باشد. آقای هاشمی اعلام کردند که چه کسی را برای این جایگاه مناسب میبینید و آن وقت بود که از راست و چپ مجلس خبرگان همه اظهار کردند که معلوم است؛ آقای خامنهای برای این جایگاه مناسب است.
نظر شما