به گزارش قدس آنلاین، نرگس کلباسیاشتری، دختر ایرانی که اکنون در ایران خیلیها او را میشناسند، تا سال گذشته چندان شناختهشده نبود. دختری که از چهارسالگی با پدر و مادر به انگلیس رفت و ١١١سالش بود که بعد از مادرش، پدرش هم در سفری به ایران فوت کرد. او همراه دو برادر خود در ١١سالگی به انگلیس بازگشت و در ١٩سالگی به کانادا رفت و از ٢١ سالگی در رایاگادا، یکی از فقیرترین نقاط هند، با تأسیس بنیاد خیریهای به نگهداری از کودکان یتیم و معلول پرداخت. حضور او بهعنوان یک خارجی چندان بابمیل مؤسسات هندی نبود؛ اما او عاشقانه به کودکان درس زندگی و مهربانی میآموخت. در یکی از اردوهای بنیاد، زن و شوهری که از کارکنان بنیاد خیریه او بودند، با فرزندشان همراه آنها به تفریح میروند؛ اما به دلیل سهلانگاری پدر و مادر، بچه آنها در آن اردو گم میشود و حتی از زنده یا مردهبودن آن هنوز کسی اطلاعی ندارد؛ اما با تحریک دشمنان نرگس، پدر آن کودک بعد از سه ماه شکایت میکند و نرگس کلباسی در عین بیگناهی در شرایط سختی قرار میگیرد و ممنوعالخروج میشود.
تلاشهای او بهعنوان تبعه انگلیس برای کمکگرفتن از کنسولگری انگلیس در حیدرآباد، با بیمهری آنها مواجه میشود؛ اما نرگس با مراجعه به کنسولگری ایران در حیدرآباد با شرایط متفاوتی روبهرو میشود. آقای نوریان، سرکنسول ایران در حیدرآباد، شخصا با حضور و همراهی خانم کلباسی در دادگاه رایاگادا در دو مرحله و همچنین همراهی دیپلماتهای ایرانی در چند مرحله دیگر و کمکگرفتن از وکلای خبره، نهایت حمایت را از این دختر ایرانی انجام میدهد. نرگس کلباسی در کنسولگری ایران در حیدرآباد اسکان داده میشود و در فضای مجازی مردم ایران از سراسر دنیا به کمپین حمایت از نرگس میپیوندند و به قول خود خانم کلباسی اگر مردم ایران حمایت نمیکردند، معلوم نبود چه اتفاقی پیش میآمد.
بالاخره تلاشهای دیپلماتیک و پیگیریهای مستمر کنسولگری ایران در حیدرآباد باعث شد روند رسیدگی به پرونده با دقت بیشتری دنبال شود و این پشتوانه باعث شد عدالت پیروز شود و در پنجم فروردین ٩٦ خانم کلباسی از اتهام وارده تبرئه شد. این مصاحبه در ١٤ فروردین ٩٦ در محل کنسولگری ایران در حیدرآباد و قبل از صدور مجوز خروج خانم کلباسی از هند انجام شده است. گفتنی است، مجوز خروج خانم کلباسی از هند ١٩ فروردین صادر شد و روز ٢٣ فروردین بعد از ١٧ سال دوری از وطن، از حیدرآباد هند به زادگاه خویش اصفهان بازگشت.
نظر شما