قدس آنلاین-گروه استان ها: یکی از مهمترین فرازهای اقتصاد مقاومتی حمایت ویژه از تولید ملی است که متأسفانه واردات بیرویه کالاهای مشابه و همچنین قاچاق به ضرر تولیدکنندگان و البته ریزش اشتغال منجر شده است.
ورود کالاهای غیرضروری
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز بابیان اینکه تقویت تولید داخل و تولید محصولات دارای ظرفیت صادراتی همواره مورد تأکید کارشناسان اقتصادی است بیان میکند: تردیدی نیست که برخی کالاهای وارداتی به کشور غیرضروری است که باید تدبیری برای جلوگیری از ورود اینگونه کالاها اتخاذ شود.
جعفر سلیمانی بابیان اینکه واردات کالاهای غیرضروری خلاف اصل اقتصاد مقاومتی است ادامه میدهد: واردات مدیریت نشده یکی از دلایل ریزش بخش اشتغال استان و کشور است و به تولید داخل آسیبهای جبرانناپذیری وارد میکند.
وی یادآور میشود: واردات بیحسابوکتاب و از طرفی قاچاق کالا باقیمت پایین در بازار امکان رقابت را از تولیدات داخلی گرفته است.
سلیمانی تأکید میکند: این رویه موجب کاهش فروش، تعطیلی واحدهای تولیدی، بیکاری کارگران و به دنبال آن افزایش فساد در جامعه میشود
وی خواستار واردات کالا به کشور با شکل منظم و حسابشده و ادامه میدهد: در صورت جامه عمل پوشاندن به این تقاضا تولیدکنندگان داخلی فرصت پیدا خواهند کرد تا با فروش محصولات واحدهای تولیدی خود را سرپا نگهدارند.
بزرگترین تولیدکننده واکسن واردکننده است
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی نیز ازجمله مدیرانی است که از واردات بیبرنامه گلایهمند است و میگوید: جمهوری اسلامی ایران باوجوداینکه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان واکسنهای طیور در خاورمیانه است اما شاهد هستیم که نسبت به واردات واکسن اقدام میکند.
حمید کهرام با اشاره به اینکه ایران به دانش فنی تولید واکسنهای موردنیاز بازار داخلی دستیافته و مشکلی در تولید آنها ندارد میافزاید: این در حالی است که باوجوداین توانایی امسال سازمان دامپزشکی مجوز وادادات ۲۱ میلیارد دز انواع واکسن طیور را صادر کرده است.
رئیس موسسه سرمسازی رازی بیان میکند: صدور مجوز واردات واکسنهای طیور در شرایطی که موسسه رازی توان تولید اکثر این واکسنها را دارد تنها به ضرر تولید داخل تمام میشود و مخالف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی بابیان اینکه در حال حاضر ۱۳ نوع واکسن طیور در بازار طیور ایران مصرف میشود که موسسه رازی توان تولید ۱۰ مورد از آنها را دارد این پرسش را مطرح میسازد که با این شرایط چرا باید درهای واردات واکسن طیور به روی برخی افراد سودجو همچنان باز باشد؟
کهرم یادآور میشود: موسسه رازی میزان تولید واکسنهای طیور خود را بر اساس نیاز بازار تولید میکند اما واردات بیرویه این موضوع را با چالش مواجه میکند.
رشد واردات قاچاق
دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی استان البرز نیز با ابراز گلایه از رشد واردات قاچاق این موضوع را عامل مهم در رکود اقتصادی عنوان میکند و میافزاید: تا زمانی که مافیای اقتصادی فعال است نمیتوان انتظار داشت بخش تولید از رکود رهایی یابد.
واردات مدیریت نشده یکی از دلایل اسیب به تولید کنندگان و ریزش بخش اشتغال درالبرز استمسعود قاسمی یادآور میشود: بهرغم تلاش ارگانهای حاکمیتی برای مبارزه با قاچاق کالا متأسفانه مافیای اقتصادی همچنان فعال است و لذا واردات کالاهای غیرضروری به معضلی خانمانسوز برای تولیدات البرز بهویژه در حوزه کشاورزی تبدیلشده است.
نظر شما