تحولات منطقه

بجنورد- معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی ضمن تاکید بر همکاری همه دستگاه های اجرایی با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت برگزاری هرچه شایسته تر جشنواره تئاتر رضوی، گفت: برگزاری شایسته جشنواره تئاتر رضوی، خدمت به امام رضا(ع) است.

برگزاری شایسته جشنواره تئاتر رضوی، خدمت به امام رضا(ع) است
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی و  پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی؛ دکتر محمد تقی ایرانی، در جلسه استانی دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی، ضمن تاکید بر هماهنگی دستگاه های اجرایی در میزبانی از رویداد فرهنگی مهم پیش رو در مرکز استان، اظهار کرد: باید میزبانی از این جشنواره به گونه ای باشد که میهمانان سوغات فرهنگی از خراسان شمالی ببرند و امید است همه مسئولین در هماهنگی این جشنواره کمک کنند.

وی با تاکید بر اینکه مدیران دستگاه های اجرایی این رویداد فرهنگی را خدمت اداری تلقی نکنند، ادامه داد: خدمت به دستگاه امام رضا(ع)، کاری عبادی است، برای نام ولی نعمت خود فعالیت می کنیم و امید است بتوانیم سربازان خوبی برای سردار بزرگ فرهنگی دینی مان، حضرت امام رضا(ع) باشیم.

وی با اشاره به اینکه انتخاب خراسان شمالی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان میزبان جشنواره تئاتر رضوی، نشان از غنای فرهنگی این استان دارد، خاطرنشان کرد: خراسان شمالی به عنوان گنجینه معرفت ها با فرهنگ غنی و اسلامی خود همچون گوهری در کشور می درخشد و این درخشندگی نه به واسطه استقلال سیاسی از خراسان بزرگ، بلکه به دلیل پیشینه تاریخ کهن این مرز و بوم حاصل شده است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی گفت: قبل از استقلال سیاسی و تفکیک خراسان، این استان آداب و رسوم و تمدن کهنی دارد که می توان آن را به عنوان سوغات به سراسر کشور ارائه کرد.

ایرانی خراسان شمالی را در شمار استان هایی ذکر کرد که می توان عمق فرهنگی را در زندگی و آداب و رسوم اقوام آن مشاهده کرد.

وی ادامه داد: وقتی نهادی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاست گذاری می کند که برنامه های فرهنگی و هنری را به کدام استان ها اختصاص دهد و با برنامه ریزی، کارشناسی و با شناخت فرهنگ خراسان شمالی میزبانی از رویداد مهم جشنواره تئاتر رضوی را به این استان می سپارد، حاکی از آن است که استانی توانمند در اجرای برنامه های فرهنگی هستیم.

این مسئول حضور هنرمندان مرجع که خود در کشور صاحب فکر و جایگاه هستند در استان را فرصتی برای تجربه آموزی هنرمندان بومی ذکر کرد و یادآور شد: مدیریت برنامه های ملی فرصت مغتنمی است که ظرفیت هایی که در استان وجود دارد و شاید کمتر شناخته شده باشد، معرفی و هنر بومی-محلی عرضه شود.

ایرانی با بیان اینکه بسیاری از آداب و رسوم و فرهنگمان، نه ثبت ملی بلکه باید به ثبت جهانی برسد، تصریح کرد: برخی از کشورهای همسایه شاخه هایی از فرهنگ ایرانی از جمله آلات موسیقی ایرانی مانند کمانچه، چوگان، موسیقی و آثار باستانی نظیر بادگیر یزد و ابزار تخت جمشید را بازسازی کرده و به عنوان فرهنگ، تاریخ و به نام خود ثبت می کنند که این اجحاف در حق فرهنگ ملت ایران است.

وی با اشاره به اینکه امروز فضای مناسبی در کشور حاکم بوده که قالب آن فرهنگی است، گفت: همواره نگاه حاکم در کشور سیاسی بوده اما قالب گرایش ها، فرهنگی است و ارجحیت مدیریت کشور در گرایش به فرهنگ است چرا که اصل انقلاب ما فرهنگی و دینی بوده است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی اضافه کرد: اصل انقلاب ملت ایران بر مبنای فرهنگ بوده و امروز هجمه های فرهنگی دشمنان، بیش از گذشته این اساس را نشانه گرفته است که باید با غنای فرهنگی و دینی به مقابله بپردازیم و حتی فرهنگمان را توسعه داده و به عنوان الگو در منظر جهانیان به نمایش بگذاریم.

ایرانی در بخشی از سخنان خود ضمن تاکید بر اینکه باید از بعد فرهنگی، تحمل کردن را یاد بگیریم، خاطرنشان کرد: نیازمندیم که عقاید مختلف را شنیده، رفتارهای مختلف را بنگریم و بهترین گفتمان را انتخاب کنیم.

وی با اشاره به اینکه گفتمان برآمده از فرهنگ مورد پذیرش ملت است، خاطرنشان کرد: باید خود را به این گفتمان اسلامی و فرهنگی که برآمده از انقلاب و مورد تنفیذ رهبری و مورد تالیف  مجلس شورای اسلامی است، نزدیک بدانیم و از آن حمایت کنیم.

ایرانی ضمن تاکید بر اینکه سعی نکنیم با انتخاب مردم به مقابله بپردازیم، افزود: انتخابات امری سیاسی اما ماهیت آن اقدامی فرهنگی است و باید از دیدگاه فرهنگ بپذیریم که احترام به بزرگان، احترام به لباس روحانیت، مرجعیت و ریش سفیدی قابل احترام است.

این مسئول در ادامه سخنان خود بر آموزش استفاده از تکنولوژی در راه فرهنگ تاکید کرد و یادآور شد: فضای مجازی امروز فضایی دو وجهی است که هم به عنوان فرصت می توان به آن نگاه کرد و هم تهدید، بنابراین زمینه ای برای نمایش اخلاق، فرهنگ دین داری، آبروداری و عفت و حیا فراهم آمده است که با تبلیغ به پشتوانه غنای فرهنگی، حرف های زیادی برای گفتن داریم.

ایرانی اضافه کرد: البته ملت ایران و جوانان این کشور، حرفشان تخریب، توهین، ساختار شکنی و له کردن رقبا نیست بلکه حرف های منطقی زیادی برای گفتن دارند که خود الگویی برای ترویج اخلاق در دهکده جهانی است که هر روز از اخلاق دور می شود

ارسال ۱۳۳ متن به دبیرخانه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی نیز در این نشست با بیان اینکه مقدمات برگزاری جشنواره تئاتر رضوی، از بهمن ماه سال ٩٥ با ارسال فراخوان آغاز و در دو بخش داوری آثار در حال انجام است، گفت: بخش نخست مربوط به ارسال متن نمایش ها بوده که در این راستا ١٣٣ متن به دبیرخانه رسیده و این تعداد نسبت به نسبت دور قبل، صد درصد افزایش داشته است.

حسین فرخنده با اشاره به اینکه ٤٤ اثر در مرحله بازخوانی متن پذیرفته و کار بازبینی آغاز شده است، ادامه داد: در نهایت با تشخیص هیئت داوران، هشت الی ١٠ اثر در مرحله پایانی پذیرفته می شود.

وی یادآور شد: خراسان شمالی مردادماه امسال، برای هفتمین دوره افتخار میزبانی از جشنواره ملی تئاتر رضوی را دارد و این استان شاهد بزرگ ترین جریان تئاتر دینی کشور است که نقش ارزنده ای در معرفی پتانسیل های فرهنگی-هنری استان دارد.

وی از دستاوردهای ارزشمند میزبانی از جشنواره تئاتر رضوی را، ساخت ششمین پلاتوی تخصصی شمس جهت اجرای تئاتر در مرکز استان، با اعتبار ٥٠٠ میلیون تومان و با زیربنای ٥٠٠ متر مربع جنب سالن گلشن بجنورد عنوان کرد و افزود: این پروژه طی ٦ ماه به اتمام رسید و از برکات اثرگذار جشنواره ملی تئاتر رضوی، بوده که با اعتبار ٧٠ میلیون تومان تجهیز شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی با بیان اینکه هرسال هشت هزار نفر در مرکز خراسان شمالی، از نمایش ها و آثار برگزیده جشنواره تئاتر رضوی، بازدید می کنند، خاطرنشان کرد: در جشنواره امسال نیز ٢٨ استان کشور شرکت می کنند که بیشترین مشارکت مربوط به استان های تهران و خراسان شمالی بوده است.

فرخنده همچنین از حضور هنرمندان شاخص کشور جهت داوری این جشنواره خبر داد و تصریح کرد: نمایش نامه نویسی نیز از پایه های مهم تئاتر کشور است که ٥٣ اثر از ٢٧ استان کشور به دبیرخانه استان واصل شده و تا ٢٧ تیرماه کار داوری پایان می یابد.

وی با بیان اینکه امسال نظر استاندار خراسان شمالی در رایزنی با وزارتخانه بر این بوده که تمام اقدامات تصمیم گیری تا عملیاتی جشنواره تئاتر رضوی و مراحل اجرایی و سیاست گذاری، داخل استان باشد، زمان برگزاری جشنواره ملی تئاتر رضوی را از مورخه هفتم لغایت یازدهم مردادماه ذکر کرد.

فرخنده با بیان اینکه در دهه کرامت، برنامه های متنوع فرهنگی هنری توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: شب شعر و برنامه های متنوع فرهنگی، موسیقی و هنری از جمله برنامه ها است که شاخص ترین آن ها نیز میزبانی از جشنواره ملی تئاتر رضوی است.

فرماندار بجنورد، در این نشست از مسئولان مربوطه خواست تا جهت برگزاری هرگونه برنامه تئاتر خیابانی و نمایش های عمومی، هماهنگی لازم را با فرمانداری داشته باشند تا مجوزهای لازم به صورت مجزا برای هر برنامه، صادر شود.

محمود ثمینی با بیان اینکه باید سهم خراسان شمالی در ارتقاء فرهنگی و تقویت گروه های فرهنگی هنری به خصوص تئاتر، در میزبانی از جشنواره تئاتر رضوی به صورت عدد و رقم پایش شود، اظهار کرد: انتظار می رود میزبانی از اینگونه جشنواره ها در مسائل اقتصادی استان نیز اثرگذار بوده و به صورت مشخص سهمی عاید کاسب و بازاریان شود که این مهم از طریق خرید مایحتاج جشنواره از محصولات داخل استان محقق می شود.

مدیرکل دفتراجتماعی استانداری خراسان شمالی نیز پیشنهاد داد تا نشستی با مسئولان اداره کل آموزش و پرورش استان برگزار شود و برنامه ریزی لازم جهت حضور دانش آموزان به ویژه شاگردان کلاس نهم که در آستانه انتخاب رشته هستند، در جشنواره تئاتر رضوی انجام شود.

فریبا باقری باغان با بیان اینکه ٢٦ منطقه آسیب زا در بجنورد شناسایی شده است، تصریح کرد: پیشنهاد دیگر به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان این است که درصدی از بلیط نمایش ها را، به صورت رایگان با هماهنگی شهرداری، در اختیار جوانان علاقمند و بی بضاعت حاشیه نشین بجنورد قرار دهند تا همه اقشار جامعه از این برنامه فرهنگی بهره ببرند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.