به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا نعمت زاده، صبح سه شنبه در آغاز بکارعملیات استخراج دومین ذخیره معدنی سرب و روی جهان در مهریز اظهارداشت: با وجود سابقه طولانی باطله برداری از این معدن، مخزن اصلی در دو سه ماهه گذشته شروع به باطله برداری شده و اعلام می کنیم که سرعت عمل کار باید بالا برود زیرا آخر سال آینده این کنسانتره را نیاز داریم.
وی افزود: معدن روی مهدی آباد هرچه سریعتر به کمک فرآوری در بخش فولاد بیاید زیرا ما اکنون درشرایطی قرار داریم که باید با نفوذ به عمق صنعت به سمت ایجاد ارزش افزوده برویم.
وزیر صنعت ادامه داد: گرچه ظرفیت اعلام شده، تمام آن نیست اما امیداریم ظرف چهار سال آینده بتوانیم به تمام ظرفیت برسیم و با توجه به ظرفیت بیش از میزان تعیین شده، در کنار برداشت، اکتشاف جدید نیز انجام می شود.
نعمت زاده خاطر نشان ساخت: بیش از ۱۰۰ پهنه معدنی در کشور تعریف و از علاقمندان و سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای مطالعات اکتشافی این پهنه ها دعوت شد که برای بیش از دو سوم این پهنههای معرفی شده، قرارداد منعقد شده است.
وزیرصنعت کفت: تولید باید صادرات محور باشو و به تازگی طرح بزرگترین کارخانه تولید تنقلات با صادرات چند صد میلیارد دلاری به خارج از کشور تصویب و برای سرمایه گذاری آن تصمیم گیری شده که یکی از اقدامات بزرگ در حوزه صادرات تنقلات است و اگر بخواهیم صادرات محور شویم، چاره ای جز سرمایه گذاری با هدف صادرات و بازارهای صادراتی با اشل بزرگ نداریم.
این مسئول افزود: با برخی سازمانهای تخصصی مثل انرژی اتمی که بسیاری از پهنههای کشور را به بهانه استخراج اورانیوم قرق کرده بود و ما از بسیاری از این پهنهها محروم بودیم، مذاکراتی انجام دادهایم و قرار است این اکتشافات را به طور مشترک انجام دهیم.
نعمت زاده خاطر نشان ساخت: البته هنوز نمود بیرونی این تفاههم به آن صورت نیست چون به هر صورت بحث اکتشافات زمان بر است و بدون داشتن اطلاعات کامل سرمایه گذاری در معدن بسیار پرریسک و پر هزینه است.
وزیر صنعت تصریح کرد: ما دربسیاری از زمینه ها بازار داریم اما جنس برای صادرات نداریم و برعکس در برخی موارد نظیر سیمان یا کاشی و سرامیک ظرفیت تولید وجود دارد اما به دلیل شرایط منطقه ای و رکود در بخش مسکن، تولید گسترده و صادرات نداریم که امیدواریم به زودی این مشکلات برطرف شود.
وی افزود: ما زمانی سنگ آهن صادر می کردیم اما اکنون به سمت صادرات فولاد آمدهایم به نحوی که سال گذشته ۴.۸ میلیون تن فولاد صادر کردیم و امسال نیز برنامه ریزی شش تا هفت میلیون تنی برای صادرات را داریم و می توانیم همین فولاد را با روی گالوانیزه کرده و فولاد گالوانیزه صادر کنیم و این به معنای ایجاد ارزش افزوده خواهد بود.
نعمت زاده تصریح کرد: معدن، خمیرمایه سفره صنعتی کشور است بنابراین باید هر آنچه که داریم را با دقت کامل و با رعایت مسائل زیست محیطی و مسائل فنی و .... استفاده کنیم و طوری باید برداشت کنیم که تمام ذخیره آنومالی و فلزی را بتوانیم مورد بهره برداری قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۴.۵ میلیون تن فولاد به خارج از کشور صادر شد، گفت: برنامهریزی برای صادرات فولاد در سال جاری بالغ بر ۷ میلیون تن است که باید محقق شود.
نظر شما