تحولات منطقه

زنجان-مدیرکل دفتر بیابان سازمان جنگل ها و مراتع گفت: ایران از نظر بیابان‌زایی در وضعیت بحرانی قرار دارد و مدل ترسیب کربن در ۲۰ استان بیابانی کشور انجام می‌شود.

ایران از نظر بیابان‌زایی در وضعیت بحرانی قرار دارد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، فرهاد سرداری  ظهر چهارشنبه در حاشیه نشست بررسی مناطق بیابانی زنجان در جمع خبرنگاران افزود: شرایط اقلیمی دهه گذشته کشور و استفاده نادرست از منابع آب سبب شده که استان‌هایی که در گذشته جزو استان‌های بیابانی نبودند، کم‌کم شرایط بیابانی پیدا می‌کنند. 

وی اظهار کرد: ایران از نظر بیابان‌زایی در وضعیت بحرانی قرار دارد. کشورهای بین عرض‌های ۳۰ تا ۶۰ درجه شمالی کره زمین که شامل کشورهایی چون عراق، سوریه، چین، مغولستان و افغانستان که کمربند خشک نامیده می‌شود، با مشکل بیابان‌زایی مواجه هستند. 

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: گرد و غبار از معضلات اصلی محیط زیست است که از مصادیق بارز این معضل، بیابان‌زایی است و بسیاری از کشورها از جمله عراق و سوریه به دلیل شرایطی که دارند، اقدامی برای پیشگیری نمی‌کنند.

سرداری افزود:  در استان زنجان طرحی تهیه شده که در آن مناطق و قلمروهای بیابانی استان توسط مرکز تحقیقات، مشخص شده و در حال حاضر استان زنجان در مرحله ریسک قرار گرفته است. 

وی تصریح کرد: بیابان‌زایی کاهش توان تولید بیولوژیک است و این اتفاق در اکثر نقاط کشور ما به ویژه در عرصه‌های منابع‌طبیعی رخ می‌دهد. از کیفیت مراتع بسیاری از مناطق کشور کاسته شده و این مناطق به سوی بیابانی شدن می‌روند. 

مدیرکل دفتر بیابان سازمان جنگل ها و مراتع گفت:  همه مناطق جنوب البرز و شرق زاگرس مستعد بیابانی شدن هستند واستان‌هایی چون سیستان و بلوچستان، تهران، بوشهر، اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان و قزوین از همان ابتدا جزو بیابان‌های اولیه هستند و استان‌هایی که نزدیک کوه‌های البرز و زاگرس هستند، حالت اکوتن بیابانی دارند.

سرداری ابراز کرد: در مدیریت بیابان دو نوع مدیریت وجود دارد مدیریت بحران  و مدیریت ریسک که در بهترین حالت در زمانی که ریسک بیابان‌زایی شدن است، مدیریت ریسک کرده و از بیابان‌زایی جلوگیری کرد.

وی افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده در استان زنجان ۳۸ درصد از اراضی استان زنجان در ریسک بیابانی شدن هستند و راه های پیشگیری از بیابان‌زایی در استان زنجان آغاز می شود.

مدیرکل دفتر بیابان سازمان جنگل ها و مراتع گفت: پیشنهاد ما به اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان، استفاده از مدل ترسیب کربن است تا منابع مدیریت شده و شرایط بدتری پیش نیاید.

وی افزود:  مدل ترسیب کربن در ۲۰ استان بیابانی کشور انجام می‌شود و بیشترین میزان رسیک بیابانی شدن در استان زنجان در شهرستان زنجان است.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.