به گزارش قدس آنلاین، رسانه های خبری چینی از توسعه و تولید نسل جدیدی از موشک های بالستیک بین قارهای موسوم به جولانگ ۳ خبر می دهند که از دریا شلیک می شود.
توسعه و تولید این موشک در ابتدا چند سال قبل اعلام شده بود. به نظر می رسد تولید این موشک بخشی از پروژه زیردریایی هستهای پیشرفته موسوم به ۰۹۶ است.
اوایل ماه جاری وبسایت های چینی تصاویری را منتشر کردند که نشانگر پروژه زیردریایی ۰۳۲ بود، بزرگترین زیردریایی با سوخت متعارف در جهان که در حال آزمایش های فنی بوده است.
هم اکنون ارتش چین ۴ فروند زیردریایی ۰۹۴ با ظرفیت ۴ گیگاوات برق هستهای و مجهز به موشک در اختیار دارد. این زیردریایی ها موشک های جولانگ ۲ را حمل می کند.
واسیلی کاشین تحلیلگر نظامی در موسسه مطالعات شرق دور در دانشکده علوم روسیه درباره نقش احتمالی موشک جولانگ ۳ برای منافع راهبردی چین صحبت کرده است. وی تاکید کرد: توسعه موشک های جدید قاره پیما توسط چین نشان می دهد که پتانسیل فعلی پکن برای بازدارندگی هسته ای، کافی نبوده است.
وی تصریح کرد: گرچه موشک جولانگ ۲ بردی حدود ۷۴۰۰ تا ۸۰۰۰ کیلومتر دارد، ولی قابلیت این موشک ها برای مقابله با آمریکا محدود است. زیردریایی های هسته ای چین در دریای جنوبی چین عملیات انجام می دهد. این زیردریایی ها در صورت خروج از آبهای سرزمینی چین، احتمالا به خاطر فعالیت نیروی دریایی آمریکا و ژاپن با مشکلاتی روبرو خواهند شد. در صورت وقوع جنگ نظامی، موشک های جولانگ ۲ قادر به رسیدن به خاک آمریکا نخواهد بود.
این تحلیلگر نظامی افزود: این موشک ها می تواند علیه متحدان آمریکا در آسیا مورد استفاده قرار گیرد ولی قدرت بازدارندگی آنها پایین است. چین به منظور افزایش قدرت نیروهای راهبردی هستهای خود در دریا، نیاز به موشکی با بردی بیش از ۱۱ تا ۱۳ هزار کیلومتر دارد.
نظر شما