سنندج - فردین کمانگر: لحظه شماری برای روز تحلیف شوراهای اسلامی دوره پنجم و زمزمه هایی برای تغییر شهرداران یکی از موضوعاتی است که این روزها در شانه کشی های اعضای دوره جدید شوراهای اسلامی در محافل مختلف مطرح می شود و متاسفانه در این میان برخی نیز با شاخ و شانه کشی ها و سوء استفاده از موقعیت موجود سعی می کنند فضایی را برای کسب و کار راه اندازی کنند.
شوراهای اسلامی با گذشت بیش از چهار دوره از فعالیت آن و وارد شدن به دوره پنجم هنوز به جایگاه اصلی خود دست پیدا نکرده است که به بعنوان یک پارلمان محلی در مسائل مختلف شهری ورود و با برنامه ریزی های خود برای توسعه و آبادانی شهر گام بردارد آنچه که تاکنون به عنوان یک آسیب در شوراها مطرح بوده است عدم برنامه ریزی این نهاد برای مدیریت شهری بوده است که متاسفانه عواقب و دود آن تنها به چشم شهروندان می رود و آنچه که می بینیم خسارت ها و بدهی هایی است که شهرداری ها با آن مواجه هستند.
آنچه که این روزها به نقل و نبات محافل تبدیل شده است موضوع انتخاب شهرداران در شهرهای استان کردستان می باشد که در بسیاری از محافل و به ویژه رسانه ها و شبکه های اجتماعی مطرح می شود و برخی موافق و برخی دیگر نیز مخالف تغییر شهرداران می باشند که این مهم نیازمند کار کارشناسی و تخصصی است که باید شوراهای دور جدید با اهمیت بیشتری به موضوع تغییر شهرداران بپردازند.
در این مجال کوتاه به چند نکته بسنده می کنیم که امید است مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.
آنچه که امروز اعضای شورای اسلامی بر آن تاکید دارند اجرایی کردن ماده ۷۱وظایف شوراهای اسلامی است و این ماده قانونی به ابزاری برای شوراها تبدیل شده است که بتوانند با به کارگیری شهرداران نزدیک به طیف فکری و جناحی خود بتوانند در راستای توسعه و آبادانی شهر گام بردارند در ماده ۷۱ - وظایف شورای اسلامی شهر آمده است که شهردار برای مدت چهار سال انتخاب می شود که در تبصره یک این ماده آمده است، شورای اسلامی شهر موظف است بلافاصله پس از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد شرایط اقدام نماید. [۱۰۶]
توجه به این مهم می تواند در پیشبرد اهداف شورا و مدیریت شهری تاثیر گذار باشد اما آنچه که امروز ما شاهد آن هستیم دیدگاههای سلیقه ای نسبت به انتخاب شهرداران در استان می باشد. و با ورود اعضای جدید با جبهه گیری های خاص و در برخی موارد سیاسی برای انتخاب شهرداران فعالیت می کنند که گاها به دلیل عدم دقت لازم و زمان کافی برای شناساسایی ظرفیت ها و توانایی ها یک شهردار، فردی را انتخاب می کنند که فاقد مولفه های یک مدیر خوب برای پست مدیریت شهرداری است.
حال باتوجه به نزدیک شدن به روز موعود که چهارشنبه اول شهریور ماه؛ روز انتخاب شهردار سنندج می باشد اعضای شورا در این روز از میان ۶گزینه فرد مورد تایید خود را انتخاب و سکانداری شهر را به او می سپارند.
۶نفر برای تصدی مدیریت شهرداری سنندج معرفی شده اند که هر کدام دارای سوابق مدیریتی می باشند اما این بار برخی ادعا می کنند که باید شهرداری بومی و از دل چهره ها و مدیران سنندج انتخاب شود که با بررسی سوابق این عزیزان این مهم محقق نمی شود زیرا هنوز مشکل خودی و غیر خودی در استان نتوانسته مشکلات استان را برطرف کند بنابراین باید فردی را به عنوان مدیر انتخاب کرد که مدیر، مدبر و آگاهی لازم را در حوزه مدیریت شهری داشته باشد.
لذا انتظار می رود که اعضای شورای اسلامی در انتخاب شهردار با تامل بیشتر وارد عمل شوند و سعی کنند که فردی را برگزینند که دارای سوابق مدیریتی درخشان باشد و توانایی اداره شهرداری باشد که در حال حاضر با مشکل مالی مواجه است صدها نفر نیروی مازاد دارد، سالهای گذشته برخی افراد به دلیل ایجاد برخی مشکلات مالی دارای پرونده هایی در قوه قضاییه شدند و هزاران مشکل دیگر که نیازمند مدیریت می باشد مدیری که باید برای تمامی حوزه ها دارای برنامه ریزی باشد. امید است که اعضای شورا سعی کنند فردی را انتخاب کنند که دغدغه اصلی او توسعه و آبادانی شهر سنندج و فارغ از سفارشات باشد.
نظر شما