تحولات لبنان و فلسطین

اهواز_سرپرست کتابخانه های عمومی استان خوزستان گفت: اعداد و ارقامی که در مورد سرانه مطالعه مطرح می شود هیچ کدام مبنای علمی ندارد و بر اساس خوداظهاری است.

 آمار سرانه مطالعه مبنای علمی ندارد

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، منصور کوهی رستمی در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه هفته دولت با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت با اشاره به سرانه مطالعه اظهار کرد: به طور کلی برای فضای کتاب و کتابخوانی شاخص های مختلفی از جمله فضا ـ زیربنا، تعداد کتاب (سرانه کتاب)، تعداد اعضا و به ازای هرچند نفر یک کتابخانه داریم، وجود دارد.
کوهی رستمی افزود: در استان خوزستان دو میلیون و ۵۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه های خوزستان وجود دارد که به ازای هر ۱۰۰ خوزستانی ۵۲ جلد کتاب موجود است که البته فاصله زیادی با ایران در افق ۱۴۰۴ دارد.
وی ادامه داد: بر اساس اهداف این افق، هر ۱۰۰ نفر باید ۴۰۰ جلد کتاب داشته باشیم که اکنون اختلاف ۳۵۰ جلدی با این افق وجود دارد.
سرپرست کتابخانه های عمومی استان خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۷ هزار و ۶۹۳ نفر عضو ۲۱۳ کتابخانه عمومی خوزستان عضو و از این خدمات بهره مند می شوند؛ افزود:  ۲ و ۴ دهم جمعیت خوزستان هم اکنون عضو هستند که در شاخص سال ۱۴۰۴ باید به ۳۵ درصد ارتقا پیدا کند.
کوهی رستمی در ادامه گفت: مجموعه مساحت و زیربنای ۲۱۳ کتابخانه خوزستان ۹۲ هزار و ۶۸ مترمربع و به ازای هر ۱۰۰ خوزستانی دو مترمربع فضای کتابخانه ای داریم که در افق ۱۴۰۴ باید آن را به هشت مترمربع ارتقا دهیم.
وی با اشاره به اینکه به ازای هر ۱۰۰ هزار خوزستانی ۴.۵ کتابخانه داریم، ادامه داد: بیشترین مطالعه مردم غالبا رمان و داستان و رده تاریخی و مذهبی در رتبه بعدی قرار دارد.
وی با این توضیح که در بحث کتابخوانی سه مؤلفه اساسی وجود دارد؛ اظهار کرد: عضوگیری و مردم اولین مؤلفه است و باید برای جذب مردم تلاش بیشتری کنیم. یکی از راهکارها خانواده و کودک محور کردن کتابخانه ها است که در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کتابخانه خوزستان بخش کودک را دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: حضور در فضای مجازی یکی دیگر از برنامه ها برای جذب مردم است.
وی با اشاره به اقدامات خوب در دولت تدبیر و امید گفت:  در اعتبارات سال گذشته یک بودجه خوب برای راه اندازی و ساخت کتابخانه دیجیتال خوزستان درنظر گرفتند که از این بابت باید از استاندار خوزستان تقدیر و تشکر کنیم.
کوهی رستمی ادامه داد: اهمیت کتابخانه دیجیتال این است که هنوز در کشور چنین کتابخانه ای به معنای واقعی کلمه نداریم و شاید اولین کتابخانه دیجیتال کشور را در خوزستان راه اندازی کنیم.
وابسته بودن به نیم درصد شهرداری ها یکی از چالش های پیش روی ماست که باید شهرداری ها نسبت به پرداخت آن مکلف شوند. همچنین چالش بعدی هم این است که فضای آموزشی ما کتاب محور نیست و حافظه مدار هست.
وی با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه و حجم و حضور گسترده بسیاری از دستگاه ها و ارائه دستاوردهای دولت افزود:  در دولت تدبیر و امید متناسب با سیاست ها مبنی بر گسترش زنجیره کتابخانه ها تلاش هایی برای افزایش ضریب کتابخوانی صورت گرفت و یکی از مهمترین برنامه هایی که در دولت یازدهم و به واسطه پیگیری های استاندار و فرماندار  صورت گرفت؛ بحث گسترش زنجیره کتابخانه های عمومی به ویژه در مناطق محروم و روستایی بود.
کوهی رستمی با اشاره به راه اندازی یک کتابخانه در یکی از روستاهای غیزانیه بزرگ گفت: مساحت این کتابخانه ۲۸۰ متر و اعتبار آن ۵۰۰ میلیون تومان  است که در اختیار مردم قرار گرفت.  
وی ادامه داد: بیش از ۲۵ هزار نفر در این منطقه زندگی می کنند که کمک شایانی به ارتقائ شاخص های فرهنگی، اجتماعی و علمی مردم خواهد کرد.
این مقام مسئول عنوان کرد: از سال ۹۳ کلنگ زنی چندین کتابخانه در استان شروع شد که عمدتا در مناطق محروم هستند. دو کتابخانه در شهر اهواز در مناطق محروم ملاشیه و منبع آب در حال ساخت است که هر کدام زیربنای ۷۵۰ متری با ساختمان هایی مجهز هستند.
۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و تلاش می کنیم که تا هفته دولت سال آینده به بهره برداری برسند.
وی با اشاره به کلنگ زنی ساخت کتابخانه روستای مربچه رامهرمز گفت: امروز کلنگ این کتابخانه را به زمین زدیم که در فضای ۲۲۰ متر با اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیون تومان ساخته می شود.
سرپرست کتابخانه های عمومی استان خوزستان ادامه داد: یکی از کارهایی که در دولت تدبیر و امید رخ می دهد، سرعت بخشیدن به روند ساخت و سازها است و قطعا این کتابخانه را تا سال آینده در هفته دولت به بهره برداری می رسانیم.
وی افزود: در حال حاضر ۳۱۰ میلیون تخصیص پیدا کرده و پیمانکار هم مشخص و تا هفته آینده شروع به کار می کند.
 کوهی رستمی افزود: هم اکنون از لحاظ زیرساخت فیزیکی ۱۲کتابخانه در سطح استان در حال ساخت و ساز داریم که در مناطق محروم شهرستان های اهواز، باوی، رامشیر، خرمشهر، ایذه و غیره  در حال انجام است. اگر این طرح ها را به مرحله بهره برداری برسانیم چهار هزار و ۸۶۰ مترمربع به فضای کتابخانه ای خوزستان اضافه می شود، این پروژه ها ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
 سرپرست کتابخانه های عمومی استان در پایان گفت: بر اساس اعتبارات سال جاری ۵ پروژه جدید را برای امسال کلنگ زنی می کنیم. یکی از سیاست های ما این است که اولا این ۱۲ پروژه در حال ساخت را به بهره برداری برسانیم و همچنین پروژه های جدید را شروع کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.