به گزارش قدس آنلاین به نقل از جامعه المصطفی، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار سفیر کشور پادشاهی تایلند در تهران که در سازمان مرکزی جامعه المصطفی العالمیه برگزار شد، ضمن خوش آمدگویی به آقای «کالایانا ویپاتی پومی پراتس»، سفیر تایلند و هیئت همراه وی، به روابط خوب دو کشور ایران و تایلند در زمینههای مختلف علمی، اقتصادی و سیاسی اشاره کرد و گفت: هم اکنون ده ها نفر از دانشجویان تایلندی در ایران و جامعه المصطفی مشغول به تحصیل هستند و همچنین تعدادی از دانشجویان ایرانی نیز در تایلند حضور دارند که از بهترین سفیران برای تعمیق روابط میان دو کشور به شمار می آیند.
وی، جامعه المصطفی را مروج قرائتی مفید از اسلام برای همه بشریت خواند و ابراز داشت: این قرائت شامل مولفههایی است از جمله اینکه ما پایبند به تفکر عقلانی و اجتهادی هستیم و معتقدیم در استنباط معارف دین، باید با بهره گیری از عقل و اجتهاد و پرهیز از جمود فکری گام برداشت. بر همین اساس، جامعه المصطفی در نظام آموزشی خود، رشته های متعدد علوم عقلی و فلسفی را ارائه مینماید.
مدیر حوزههای علمیه کشور افزود: المصطفی در نظام فکری خود بر گفتوگوی میان ادیان تأکید دارد و تلاش مینماییم دانش پژوهان ما ضمن آشنایی با تمام ادیان، روحیه گفتوگو و همزیستی مسالمت آمیز با پیروان سایر ادیان و مذاهب را نیز بیاموزند.
وی با اشاره به دستهایی که بشر را به سوی جنگهای دینی و مذهبی میکشاند، تصریح کرد: حوزه علمیه قم و جامعه المصطفی، مطلقا مخالف هرگونه تعصب بیجا و خشونتهای دینی است و نظام آموزشی ما نیز براساس گفتوگو و تعامل میان دینی و میان مذهبی شکل گرفته است.
تلاش برای ایجاد گفتگو میان اسلام و بودیسم
آیت الله اعرافی با اشاره به اهمیت آیین بودیسم در مناطق شرقی آسیا و به ویژه کشور تایلند، خاطرنشان کرد: دانش پژوهان تایلندی المصطفی و دانش آموختگان ایرانی در تایلند، تلاش بسیاری برای ایجاد گفتگو میان اسلام و بودیسم داشتهاند و امیدواریم زمینه توسعه این تعاملات و گفتگوهای میان ادیانی فراهم گردد.
وی با اشاره به ورود المصطفی به مسائل مشترک بشری در حوزههای مختلفی همچون خانواده و محیط زیست، بیان داشت: تلاش جامعه المصطفی برای عرضه علوم اسلامی و دینی، متناسب با نیازهای بشر در دنیای جدید شکل یافته است و بر اساس این دیدگاه، امروز در نظام علمی جامعه المصطفی، طلابی از صد ملیت در رشته های متنوع علوم انسانی و اجتماعی تحصیل می نمایند.
امام جمعه قم در ادامه، با تأکید بر پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف علم و فناوری در سالهای پس از انقلاب اسلامی، به برخی آمار و ارقام مربوط به دستاوردهای علمی کشور و رشد تولید علم در ایران اشاره نمود.
وی با اعلام آمادگی جامعه المصطفی برای گسترش فعالیت های علمی و آموزشی در تایلند و تأسیس شعبه دانشگاهی در این کشور، اظهار داشت: در شرایطی که مراکز علمی برخی از کشورهای منطقه، مولد تفکر افراط گرایی و خشونت دینی هستند، جامعة المصطفی اعتقاد به همزیستی مسالمت آمیز و حفظ وحدت و یکپارچگی در میان پیروان مذاهب و ادیان مختلف دارد.
آیت الله اعرافی در پایان با ابراز تأسف عمیق از حوادث میانمار و موج خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا، ابراز داشت: اینجانب از سوی جامعه المصطفی العالمیه و حوزه های علمیه و نیز از جانب تمامی علمای قم و مراکز علمی و دینی جمهوری اسلامی ایران، توجه نهادهای بین المللی به این حوادث فاجعه بار انسانی، پایان فوری خشونت ها و استقرار آرامش و صلح در میانمار را درخواست مینمایم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از همه کشورهای منطقه از جمله کشور پادشاهی تایلند تقاضا داریم در جهت پایان دادن به این حوادث دردناک، از هیچ تلاشی کوتاهی ننمایند.
در آیین بودیسم، بهانه های دینی برای قتل پیروان سایر ادیان محکوم است
گفتنی است در ادامه این دیدار، سفیر تایلند در تهران نیز با ابراز خرسندی از حضور در جامعه المصطفی العالمیه و دیدار با آیت الله اعرافی، از خدمات جامعه المصطفی به طلاب و دانش پژوهان تایلندی تقدیر نمود.
وی با اعلام آمادگی سفارت تایلند برای افزایش همکاری در زمینه شکل گیری گفتوگو و تعاملات میان ادیانی، از گسترش فعالیت های جامعه المصطفی العالمیه در این کشور استقبال کرد.
آقای «کالایانا ویپاتی پومی پراتس»، همچنین با محکوم نمودن خشونت علیه مسلمانان در میانمار، خاطرنشان کرد: در آیین ما، بهانه های دینی برای خشونت و قتل پیروان سایر ادیان محکوم و ممنوع است و پادشاهی تایلند نیز خواستار پایان درگیری های مذهبی در کشور میانمار است.
سفیر تایلند در پایان خواستار همکاری جامعه المصطفی با این سفارت در زمینه ایجاد ارتباطات با مراکز علمی – دانشگاهی و راه اندازی کتابخانه به زبان تائی شد.
نظر شما