به گزارش قدس آنلاین، ابراهیم یاسری امروز در نشست خبری تأمین تجهیزات بندر چابهار اظهار داشت: زیرساخت بندر چابهار توسط سازمان بنادر در حال احداث است؛ دو سال پیش مقرر شد یک شرکت فعال در زمینه تأمین تجهیزات بندر شهید بهشتی در قالب قرارداد BOT رقم ۴۰۳ میلیون دلار معادل حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان تجهیزات خشکی و دریایی برای بندر چابهار خریداری و نصب کند و ۳۰ سال بهرهبرداری داشته باشد. از آنجا که موضوع این قرارداد در قالب ساخت، بهرهبرداری و انتقال بود و اهمیت زیادی برای کشور داشت هیأت وزیران مصوبهای در این باره برای ما صادر کرد.
وی درباره این قرارداد ۴۰۳ میلیون دلاری گفت: ۳۳۰ میلیون دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی و با همکاری بانک عامل دریافت کردیم که در پی آن از سوم خرداد ماه ۹۵، اولین السی (اعتبارات اسنادی) به صورت مستقیم در آلمان بازگشایی شد و تجهیزات را خریداری کردیم. پول این السی پرداخت و سری نخست تجهیزات در بهمن ماه سال قبل وارد بندر چابهار شد که ۲۱ میلیون دلار ارزش داشت. سری دوم تجهیزات نیز تا فردا وارد بندر چابهار میشود.
یاسری ارزش سری دوم و سوم تجهیزات را ۳۰ میلیون دلار دانست و ادامه داد: سری سوم تجهیزات از اوایل مهر امسال وارد بندر چابهار میشود که شامل ۸ دستگاه مکنده غلات است که هر دو ماه یکبار یک دستگاه وارد بندر چابهار میشود. همچنین سیلوی مکانیزه ۱۰۰ هزار تنی غلات در قالب همین قرارداد در بندر چابهار ساخته میشود.
وی پیشرفت کل پروژه تأمین تجهیزات بندر چابهار را ۳۷ درصد عنوان و تصریح کرد: همه خریدها از طریق مناقصه بینالمللی انجام می شود. همچنین قرارداد این شرکت با سازمان بنادر برای تهیه ۴۰۳ میلیون دلار تجهیزات بندری به صورت BOT است که ممکن است به BLT (اجاره به شرط تملیک) تبدیل شود که در این مدل سازمان بنادر سود تضمین شده توافقی به سرمایه گذار میدهد.
یاسری تأکید کرد: یک شرکت دولتی هند ۱۵۰ میلیون دلار فاینانس برای سازمان بنادر میآورد تا سازمان بنادر آنچه که لازم دارد خریداری کند. هند به افغانستان تعهد تأمین غلات داده است و به بندر چابهار ما نیاز دارد؛ کشور هند بار و ترافیک به چابهار میآورد. یک سال از قرارداد با هندیها میگذرد آنها از روز اول به صورت جدی دنبال کار هستند.
نظر شما