تحولات منطقه

قدس انلاین- دو اتفاق تقریبا همزمان در خصوص بحث فروش محصولات خونی از طرف سازمان انتقال خون با واکنش های متعددی همراه بود که در آخرین نمونه انتقاد سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس به موضوعات مطرح شده مبنی‌بر فروش خون در کشور بود.

هرکیسه‌ فرآورده‌های خونی۲۰هزار تومان!
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس انلاین ،اعلام خبر فروش محصولات خونی در استان فارس توسط سازمان متولی و همچنین اظهارات سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در خصوص اینکه شورای عالی این سازمان با توجه به اختیاراتی که مجلس به این سازمان داده، روی یکسری از محصولات و فرآورده‌های خاص خود ، که تاکنون به صورت رایگان در اختیار بیمار قرار داده می‌شده قیمت گذاشته است باعث شد ماجرای فروش محصولات خونی شکل و جریان تازه ای به خود بگیرد.
البته محسن منشدی، سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با تکذیب هرگونه خرید و فروش خون در کشور می‌گوید:نامه اشاره شده در خبر مذکور تنها مبلغ برآورد شده از هزینه‌های انجام شده در تهیه محصولات و فرآورده‌های خونی است و هیچ‌کدام از فرآورده‌های خونی در ایران به فروش نمی‌رسد.
البته وی تصریح کرد:اگر روزی هم در ایران این محصولات به فروش برسد اتفاق بزرگ یا پیچیده‌ای رخ نداده ، چرا که هزینه تولید آنها بسیار بالاست و همه تجهیزات آنها وارداتی محسوب می‌شود تا جایی که در کشور ما کیسه‌های نگهداری خون نیز وارداتی است.
انتقاد سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس٬ با انتقاد از موضوعات مطرح شده مبنی‌بر فروش خون در کشور٬ گفت: کاهش گرایش مردم به فرهنگ اهدای خون٬ ایجاد محل درآمدی برای افراد فقیر و کم‌درآمد و توسعه تبعیض و ناعدالتی از مهم‌ترین تبعات این موضوع به‌شمار می‌آید.
سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی با انتقاد از موضوعات مطرح شده مبنی‌بر تصمیم مسئولان سازمان انتقال خون در فروش این محصول استراتژیک٬ افزود: فرآورده‌های خون و خدماتی که ارائه می‌شود رایگان و حاکمیتی است و چون بر خلاف سایر بخش‌های وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی درآمدزا نیست٬ مشکلات اعتباری و کسری بودجه زیادی را برای این سازمان به‌وجود آورده است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی٬ ارائه رایگان خدمات از سوی سازمان انتقال خون٬ جلوی توسعه این سازمان را می‌گیرد٬ گفت: مسئولان این سازمان معتقدند که چون محصولات دیگر حوزه بهداشت و درمان فروخته می‌شود فرآورده خون هم باید به‌فروش رسد.
وی با اشاره قیمت‌گذاری جدید فرآورده‌های خونی از سوی سازمان انتقال خون٬ تصریح کرد: بر اساس برآورد مسئولان این سازمان هر کیسه‌ فرآورده‌های خونی حدود 20 هزار تومان تعیین شده است٬ از این‌رو هزینه مشخص شده تنها مختص به فرآیند دریافت و پالایش است.
این نماینده مجلس نهم٬ با بیان این که قیمت‌گذاری و فروش فرآورده‌های خونی تبعات نامطلوبی را در کشور به‌دنبال دارد٬ گفت: کاهش گرایش مردم به فرهنگ اهدای خون٬ ایجاد محل درآمدی برای افراد فقیر و کم‌درآمد و توسعه تبعیض و ناعدالتی از مهم‌ترین تبعات این موضوع به‌شمار می‌آید.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس٬ با تأکید بر این که براساس اعلام سازمان انتقال خون، دریافت و نگهداری هر واحد خون در کشور حدود 120 تا 150 هزار تومان هزینه دارد٬ یادآور شد: اگر قرار است سازمان انتقال خون درآمدزایی کند٬ باید از سوی وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی اعتباری اختصاص داده شود.
 خدمات انتقال خون در فارس همیشه رایگان بوده است
آنچه که در واقع باعث این جریان رسانه ای شد اعلام خبر فروش خون در سازمان انتقال خون فارس بر روی خروجی یکی از سایتهای خبری بود که با واکنش مسئولین این سازمان مواجه شد.
مدیرکل انتقال خون استان فارس در گفتگو با خبر نگار ما گفت: از بدو تاسیس این سازمان تاکنون ، همه خدمات نظیر فراهم کردن خون ، پلاسما ، پلاکت و محصولات نوین خونی ، رایگان عرضه شده است.
دکتر توسلی با رد گزارش یک پایگاه اینترنتی مبنی بر ادعای فروش رسمی خون گفت: همه خدمات سازمان انتقال خون استان فارس که به صورت روزانه در پایگاه این سازمان در شیراز و سایر شهرستان ها عرضه می شود رایگان است و این سازمان نه مبلغی را بابت این خدمات دریافت و نه درخواست کرده است.
مدیرکل انتقال خون استان فارس گفت: خدماتی که به بیماران تالاسمی چه در بیمارستان شهید دستغیب و چه سایر نقاط این استان عرضه می شود نظیر عرضه خون کم لوکوسیت (گلبول سفید) یا خون شسته شده همگی رایگان است و از این رو ، ادعاهای مطرح شده کاملا تکذیب می شود.
مدیرکل انتقال خون فارس ، نامه انتقال خون این استان به بیمارستان ها که هزینه تمام شده عرضه خون و محصولات خونی در آن قید شده است ، صرفا به منظور اطلاع بیمارستان ها از هزینه های فراهم کردن خون و تولید فرآورده های خونی دانست و گفت: هدف از ارسال این نامه این بوده است که بیمارستان ها در مصرف فرآورده ها ، صرفه جویی و از سوی دیگر در جلساتی مشترک ، تحت پوشش قرار گرفتن این هزینه ها از سوی بیمه ها را پیگیری کنند.
دکتر توسلی گفت: در نامه های بعدی اداره کل انتقال خون استان فارس به بیمارستان ها تصریح شده است که این دستورالعمل به واسطه وجود بیماران کم بضاعت و این که تحت پوشش قرار نگرفتن هزینه ها از سوی بیمه ها لغو شده است.
مدیرکل انتقال خون استان فارس افزود: سیاست این اداره کل بر ارائه خدمات رایگان در این استان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مريم IR ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۷
    0 1
    واقعا جاي تاسف دارد حتي با تکذيب اين مسايل از سوي مسولين
  • سعيد IR ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
    0 0
    حالا که سازمان کيسه هاي خون را مي فروشد . چرا مردم خون را رايگان اهدا کنند؟