به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه، محمد قاسم پور سطح زیر کشت اراضی برنج در این شهرستان را ۲۳ هزار و ۵۷۰ هکتار و میزان تقریبی برنج سفید بدست آمده را ۶۰ هزار و ۱۰۳ تن ذکر کرد.
وی ارقام هاشمی ، جمشید جو ، حسن سرا ، دم زرد و دم سیاه را مهمترین ارقام برنج این شهرستان عنوان و بیان کرد: هم اکنون بطور متوسط هر کیلوگرم برنج این شهرستان، یکصد هزار ریال در بازار خرید و فروش می شود.
قاسم پور افزود: شرایط مطلوب جوی و همچنین آب رسانی بموقع اراضی کشاورزی موجب شد تا امسال میزان تولید برنج این شهرستان در مقایسه با سال زراعی گذشته، حدود ۱۰ درصد افزایش داشته باشد.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه، با توجه به وجود ۳۸۵ دستگاه ماشین دروگر در این شهرستان امسال بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت برنج، بصورت مکانیزه برداشت شد ضمن اینکه افزون بر ۱۰۵ کارخانه شالیکوبی این شهرستان در زمینه تبدیل شلتوک به عمل آمده از اراضی به برنج سفید فعالیت داشته اند.
شهرستان آستانه اشرفیه با دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر، در ۳۵ کیلومتری شرق مرکز گیلان واقع شده و یکی از قطب های مهم تولید برنج استان محسوب می شود. بطور میانگین سالانه در هر هکتار از اراضی زیر کشت این منطقه، بیش از چهار هزار و ۵۰۰ کیلوگرم شلتوک به دست می آید که از این میزان ۶۰ درصد به برنج سفید تبدیل می شود.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود.
نظر شما