تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل دفتر صادرات صنایع‌دستی گفت: هم‌اینک بیشترین میزان رشد در سبد صادرات کالاهای غیرنفتی کشور به صنایع‌دستی و به‌ویژه به تولیدات هنرمندان اصفهانی اختصاص دارد.

رتبه اول صادرات غیرنفتی کشور به صنایع‌دستی اختصاص یافت

به گزارش قدس آنلاین به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اصفهان، پویا محمودیان مدیرکل دفتر صادرات و بازرگانی معاونت صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی در آیین پاسداشت دومین سالگرد انتخاب اصفهان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی که شامگاه چهارشنبه ۲۲ شهریور در تالار اجتماعات کتابخانه مرکزی اصفهان و با حضور مسئولانی از این استان برگزار شد گفت: «همگان اصفهان را اسطوره شهری می‌دانند که یکی از اصلی‌ترین قطب‌های صنایع‌دستی کشور به‌شمار می‌رود. »

او افزود: «در طول چهار سال گذشته نهضتی در راستای توسعه و ترویج و صادرات صنایع‌دستی ایجاد شده است به گونه‌ای که هم‌اینک صادرات صنایع‌دستی کشورمان با ۱۱۱درصد رشد به نسبت زمان مشابه خود در سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ از مرز ۲۵۰‌میلیون دلار در سال، گذشته است. »

محمودیان با اشاره به نقش اصفهان در توسعه و ترویج صنایع‌دستی کشور تصریح کرد: «با تلاش‌های همه مسئولان و هنرمندان به‌ویژه هنرمندان اصفهان موفق شده‌ایم تا رشد خوبی در حوزه صادرات صنایع‌دستی داشته باشیم، به گونه‌ای که اکنون بیشترین میزان رشد در سبد صادرات کالاهای غیرنفتی کشور در کنار خشکبار، محصولات کشاوری و لبنی به صنایع‌دستی اختصاص دارد و در این میان صنایع‌دستی اصفهان با ۳۳۴درصد رشد، بیشترین میزان صادرات در این حوزه را به خود اختصاص داده است. »

مدیرکل دفتر صادرات و بازرگانی معاونت صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی با تأکید بر روند رو به رشد مقوله تولید و صادرات صنایع‌دستی ایرانی اضافه کرد: «اگر چه استان اصفهان یکی از اصلی‌ترین قطب‌های صنایع‌دستی کشور به شمار می‌رود و در عین حال در چهار ماه اول امسال توانسته‌ایم با ۴.۴۵درصد رشد، رکورد جدیدی در صادرات صنایع‌دستی رقم بزنیم، اما معتقدیم با تلاش و کوشش همگان در کشور به‌ویژه با همت مسئولان و هنرمندان اصفهانی بتوانیم تا پایان برنامه ششم توسعه رقم ۲۵۰‌میلیون دلار حاصل از صادرات صنایع‌دستی را به یک میلیارد دلار افزایش دهیم. »

 محمودیان اظهار کرد: «در چهار سال گذشته تمام تلاش خود را به کار بردیم تا صنایع‌دستی را از بحران خارج کنیم، لذا با افزایش ۱۱۱درصدی حضور ایران در نمایشگاه‌ها به‌ویژه خارجی و رشد ۱۰۰درصدی بازارچه‌های صنایع‌دستی، در کنار نوآوری و تنوع به نسبت سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ توانسته‌ایم بازارهای جهانی را آماده استقبال از صنایع‌دستی ایرانی کنیم. »

نشان دست خلاق در تقویم صنایع‌دستی ثبت شود

 فریدون الله‌یاری مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان نیز در این مراسم گفت: «بکوشیم تا نشان‌ ملی دست خلاق ویژه هنرمندان صنایع‌دستی در تقویم فرهنگی اصفهان به ثبت برسد. »

او افزود: «هنگامی که از اصفهان شهر تاریخ و شهر جهانی صنایع‌دستی سخن گفته می‌شود نمی‌توان خالقان این آثار فاخر را فراموش کرد. »

الله‌یاری افزود: «اصفهان شهری است که همواره به واسطه علما، فرهیختگان و هنرمندانش شناخته شده است، لذا امروزه همگی مفتخریم که عنوان کنیم این شهر اسطوره، پایگاه اصلی هنر ایرانی است، لذا این افتخار بزرگ وظیفه همگی ما را در حفاظت از هنر این شهر کهن تاریخی سنگین تر از گذشته می‌سازد. »

او در ادامه سخنانش به برنامه‌های این اداره‌کل برای توسعه کیفی صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: «در حال حاضر با ایجاد ثبات در بازار صنایع‌دستی اصفهان باید به‌دنبال توسعه کیفی صنایع‌دستی در راستای ایجاد تنوع در محصولات خود باشیم، لذا در این راستا به‌دنبال تحقق دو رویداد بزرگ هستیم که می‌تواند نقش مهمی در توسعه همه جانبه صنایع‌دستی اصفهان ایفا کند. »

  مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اصفهان افزود: «اولین رویداد فرهنگی که در راستای توسعه صنایع‌دستی جهانی اصفهان طراحی شده، تلاش برای  ثبت رویداد فرهنگی نمایشگاه دو سالانه بین‌المللی صنایع‌دستی با عنوان "سیمرغ" در اصفهان است، به‌گونه‌ای که اولین نمایشگاه تحت این عنوان در سال ۱۳۹۵ همزمان با برگزاری هجدهمین نشست بین‌المللی شورای جهانی صنایع‌دستی در اصفهان با استقبال گسترده برگزار شد، لذا امیدواریم با ثبت این نمایشگاه در تقویم اصفهان به صورت دائم، این نمایشگاه دو سالانه بین‌المللی، همواره در اصفهان برگزار شود. »

الله‌یاری همچنین در ادامه سخنانش با شاره به دومین رویکرد فرهنگی اصفهان گفت: «در سال ۱۳۹۴ و همزمان با انتخاب اصفهان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی با برنامه‌ریزی‌های به‌عمل آمده در آن زمان، جایزه ویژه برترین هنرمندان صنایع‌دستی تحت عنوان "نشان دست خلاق" طراحی و اجرا شد لذا تلاش داریم تا این رویداد را به صورت بین‌المللی به ثبت رسانده و در کنار نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی سیمرغ به‌عنوان برند صنایع‌دستی اصفهان در راستای توسعه گردشگری اصفهان تبدیل کنیم. »

  رویدادهای فرهنگی نقش مهمی در توسعه کیفی صنایع‌دستی دارد

جعفر جعفرصالحی معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری  اصفهان نیز در این مراسم با ارائه گزارشی از روند انتخاب اصفهان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی تأکید کرد: «با فعال کردن دبیرخانه اصفهان شهر جهانی صنایع‌دستی باید تلاش کنیم تا نوآوری و تنوع را در مقوله عرضه محصولات صنایع‌دستی وارد کنیم. »

او افزود: «تلاش داریم تا با تعریف رویدادهای فرهنگی و ارائه آن در حوزه صنایع‌دستی همچون نمایشگاه‌های صنایع‌دستی، تنوع را در حوزه صنایع‌دستی افزایش داده و از این طریق علاقه‌مندان به هنرهای سنتی و گردشگران را بیش از گذشته با صنایع‌دستی همراه سازیم. »

در ادامه این نشست با حضور رسول زرگرپور استاندار اصفهان و جمعی از مسئولان اصفهان از جمله نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان، دادستان اصفهان و تعداد زیادی از هنرمندان هجدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران در مجموعه جهانی کاخ چهلستون گشایش یافت.

در این نمایشگاه هنرمندان ۳۰ استان کشور، به‌ویژه هنرمندان اصفهانی در بیش از ۱۵۰ غرفه به ارائه محصولات هنری خود جهت علاقه‌مندان به صنایع‌دستی و گردشگران می‌پردازند.

این نمایشگاه از ۲۲  تا ۲۷ شهریور در مجموعه جهانی کاخ چهلستون از ساعت ۹ صبح لغایت ۲۱ پذیرای گردشگران است.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.